Lige efter en god omgang hård træning, så kan man virkelig mærke, at der er blevet brugt noget energi. Er træningen helt som den skal være, så kan det mærkes i hele kroppen.

Men det er også vigtigt at pleje kroppen her! Det er selvfølgelig kendt, at man skal restituere og simpelthen slappe af. Så får kroppen mulighed for at lade op og være klar igen, og du kan få pulsen ned. Læs videre og få 4 tips til god afslapning!

Læg dig til rette

Du kender det helt sikkert – én af de bedste måder at slappe af på er at lægge sig i sin seng eller daybed, og så bare tage en dyb indånding. Det er nemlig en god idé lige at smække benene op og få drukket noget vand samtidig. Det er her, at du virkeligt kan mærke, hvor hård din træning har været. Hvis du hungrer efter den høje puls, så kan det godt være lidt svært at få sig selv til bare at sidde. Det er dog en god idé, så du får ladet batterierne op hurtigt.

Træn hjernen, når du slapper af

Bare fordi den fysiske træning er ovre, og du har benene oppe betyder det ikke, at du ikke kan arbejde med hovedet. Hiv for eksempel gerne en bog ned af bogkassen eller dens klassiske fætter bogreolen. Dette er en fin distrahering, hvis musklerne virkeligt kan mærkes, mens det også er en fin måde at komme på andre tanker. Det er ikke kun bøger, som hjælper her. Alt fra krydsord til sudoku kan også være med til at lede tankerne andre steder hen! Ved at gøre sådan, så kan du altså afkoble på en anden måde, da disse ting kræver koncentration, men ikke fysisk udholdenhed.

Tag et bad – og gerne koldt!

Et bad efter hård træning er altid godt. På denne måde får du lige vasket sveden af dig, og når du træder ud, så kan det føles som om, at man er et andet menneske! Men især er det en god idé at tage et koldt bad. Det kan lyde sjovt, men kolde bade er faktisk med til at hjælpe de ømme muskler. De genopbygger nemlig uden lige så meget smerte. Det er ikke kun et koldt bad, som kan gøre dette, men der er grunde til at eksempelvis cykelrytterne gerne hopper i det iskolde vand med begge ben!

Få en massage

Massage er ikke bare til afslapning efter en stressende uge på arbejdet – det kan også være god afslapning efter træning. Når du får massage, så hjælper det alle mulige knuder og spændinger, som du kan have opbygget, med at forsvinde igen hurtigst muligt. Især er det smart, at massage kan gøres mange steder! Du kan selvfølgelig gå til en professionel, men du kan også bare få en massage af din partner på jeres sofa. Det er dermed også en lettilgængelig måde for mange at komme til at slappe af på.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *