Æteriske olier


Æteriske olier kan bruges til en lang række forskellige formål. Æteriske olier kan blandt andet være et naturligt alternativ til makeup og den kan bruges til massage, ligesom den kan bruges til aromaterapi.

Der findes mange forskellige former for æteriske olier. Det er olier, som er udvundet af forskellige former for træer, frugtskaller blomster og barken på forskellige træer. Det er en langvarig proces, hvor der går forholdsvist meget organisk materiale til at skabe den koncentrerede olie.

Olien bliver lavet enten ved vanddampning eller ved presning af skallen. Det gør, at der kommer en meget koncentreret olie ud af det, som du kun skal bruge meget små mængder for at få den fulde effekt ud af. Det kan være helt ned til bare et par få dråber.

Æteriske olier er godt til massage

Når du bruger æteriske olier til massage, bliver olierne masseret ind i din krop. Det er vigtigt, at du ikke bare hælder den koncentrerede olie på din hud. Det kan den ikke tåle. I stedet skal du blande den op med en vegetabilsk olie. Det giver dig en god sund og naturlig massageolie.

Nogle af de olier, der er gode til massage, er for eksempel basilikum, enebær og timian. Hvis du bruger olier som appelsin og citron, skal du være opmærksom på, at du ikke må tage sol eller solarium i 12 til 24 timer efter olien er blevet masseret ind i din hud.

Æteriske olier i naturkosmetik

Æteriske olier kan også bruges til at pleje din hud og dit hår. Det er derfor også en god mulighed for dig for at få en smuk hud og et sundt hår på en naturlig måde.

Det er særligt arganolien, der er god ved hud og hår, fordi den indeholder meget E-vitamin. Du kan enten bruge en klud eller dine hænder til at fordele olien i håret. Derefter lader du håret tørre. Det er vigtigt, at du ikke vasker olien ud. For så virker den ikke.

Æteriske olier til aromaterapi

Du kan også bruge æteriske olier til aromaterapi. Dufte er meget vigtige for, hvordan vi har det. Det er noget, som der bruges aktivt i terapiformen. Hvis du er i dårligt humør, kan du derfor tænde for din duftlampe, hvor du har hældt noget olie i, som du godt kan lide. Det vil få rummet til at dufte dejligt og gøre, at du bliver i bedre humør.

Det er særligt citrusdufte som appelsin, mandarin og citron, der gør dig i godt humør. Hvis du har brug for at koncentrere dig om noget, kan det være en god ide, at du bruger rosmarin, basilikum og pebermynte, da det er med til at skærpe din koncentration. Hvis du gerne vil føle dig ekstra sexet eller piske en erotisk stemning op, er ylang-ylang den rigtige olie for dig.

Æteriske olier i slik

Hvis du laver dit eget slik som for eksempel bolsjer, kan du også bruge de meget koncentrerede olier. Det kan for eksempel være pebermynte eller citrusolier, der kan være med til at tilføje en lækker og naturlig smag til dit hjemmelavede slik.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]