Antiperspirant deodorant

Hvis du føler dig generet af sved og svedlugt, er en antiperspirant-deodorant vejen frem for dig. Denne type deodorant er dog også ideel, hvis du vil sikre dig mod at svede eller lugte af sved i stressede situationer. Modsat en klassisk deodorant kan en antiperspirant-deodorant holde dig frisk og fri for sved i over 12 timer. Der er således mange fordele at hente ved at vælge en antiperspirant-deodorant.

Hvis du googler ord som ”sved” og ”svedpletter”, kommer der mange forskellige resultater frem. Størstedelen af dem vil højst sandsynligt handle om deodorant og antiperspirant-deodorant. Disse to ord bruges som regel som synonymer. Dette er dog en fejl.

Der er nemlig betydelig forskel på de to forskellige produkter. Denne forskel ses blandt andet på, hvordan de virker og hvor gode de er til at modvirke sved. Og her er antiperspirant-deodoranten altså den klare vinder!

Gode Antiperspirant produkter

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Andre læste også om:


​Motionscykel - Løbebånd - Romaskine - Fiskeolie - mandelsmør

1

Hvad er antiperspirant deodorant?

En antiperspirant-deodorant er en type deodorant, der stopper din krop i at producere sved. Det lyder umiddelbart som noget værre fusk, men den er ikke desto mindre god nok.

Med en antiperspirant deodorant slipper du således for gener forbundet med at svede. Det er dog ikke farligt ikke at svede under armene! Det betyder blot, at du sveder marginalt mere andre steder på kroppen.

2

Hvad er forskellen på deodorant og antiperspirant deodorant?

En klassisk deodorant standser ikke din svedproduktion. Derimod maskerer den kun svedlugten, der følger med sveden. Dette vil sige, at du altså stadig kan opleve våde svedpletter på dit tøj, når du blot bruger almindelig deodorant. Deodoranter er derfor bedst egnet til folk, der kun sveder lidt og blot ønsker at dufte en smule bedre.

3

Hvordan skal jeg bruge antiperspirant-deodorant?

Det er bedst, hvis du anvender din antiperspirant-deodorant om aftenen, inden du går i seng. Det giver den nemlig tid til at virke natten over. Dette er ideelt, idet det er netop i denne periode, at dine svedkirtler er mindst aktive.

Du skal påføre dig antiperspirant-deodorant de steder på din krop, hvor du ikke ønsker at svede. Dog må du ikke bruge antiperspirant-deodorant på mere end 10 % af din krop. Du skal desuden altid huske at læse og følge instruktionerne på indpakningen.

4

Hvordan virker antiperspirant deodorant?

Antiperspirant deodoranter forebygger sved - både svedlugt, fugt og svedpletter - ved simpelthen at nedsætte din svedproduktion. Dette skyldes, at antiperspirant deodoranter indeholder aluminiumklorid, der er den rene magi i forhold til at mindske gener forbundet med sved.

Aluminiumklorid danner nemlig en form for prop i dine svedkirtler. Det forhindrer sveden i at komme frem til og ud på hudoverfladen. Denne virkning kan alt efter effektiviteten af det givne produkt, holde i alt fra få timer til flere døgn.

5

Hvor tit skal jeg bruge antiperspirant-deodorant?

Som regel skal du påføre dig antiperspirant-deodorant en gang i døgnet. Dette interval kan dog variere. Nogle typer antiperspirant-deodorant virker nemlig kun nogle timer af gangen. Du kan dog også få ekstra effektive antiperspirant-deodoranter, der virker flere dage i træk. Dette betyder, at du ikke behøver at smøre den på mere end to til tre gange om ugen.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]