Barselsgave

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det er en skik at give gave i forbindelse med fødslen af en lille ny baby i en familie. Her gives der gave til enten babyen eller til forældrene. Der kan være stor forskel på, hvad der gives i barselsgave afhængig af gavegiverens relation til de nybagte forældre.

Gaverne, der gives til babyen, har ofte en personlig værdi og er genstande, som kan skabe værdi i opvæksten og i voksenlivet. De gaver, der foræres forældrene er gerne praktiske og funktionelle genstande, som kan skabe stor, praktisk værdi i hverdagen med det lille barn.

Der findes barselsgaver i mange forskellige prisklasser.

Herunder får du inspiration til at finde særlige gaver til henholdsvis nyfødte piger og drenge, og du kan få gode idéer til at udvælge dig gaver til de nybagte forældre.

Endelig får du bud på gaver, som kan gives forældrene imellem i forbindelse med fødslen af et lille nyt familiemedlem.

Barselsgave – Hvornår giver jeg gaven?

Din relation til de nybagte forældre er med til at afgøre, hvornår det vil passe bedst at forære dem din barselsgave. Står du nær forældrene som en søster eller bror til enten moren eller faren, eller er du en bedsteforælder til den nyfødte baby, vil det være naturligt at give gaven indenfor de første dage af babyens liv og i forbindelse med barselsbesøg.

Hvis du er en mere fjern slægtning til forældrene som kusine eller fætter til enten moren eller faren, eller hvis det er en kollega, som er blevet nybagt forælder, vil det være naturligt at give gaven indenfor de første par måneder af babyens liv.

Både familie, venner, kollegaer og naboer kan give barselsgave til et nybagt forældrepar.

Det er kutyme pĂĄ mange arbejdspladser at samle ind i kollegastaben for at give den medarbejder, som er blevet enten mor eller far en barselsgave.

Hvis du står nær forældreparret, vil det være naturligt med gaver, som har en særlig eller en personlig værdi. Hvis din relation er mere fjern, vil det være naturligt med en mere universel gave.

Barselsgave til baby drenge

Til den nyfødte dreng er der masser af søde gaver at give. Det kan være både praktiske og funktionelle gaver, som kan skabe værdi i de første mange måneder af drengens liv.

Du kan blandt andet vælge imellem følgende barselsgaver:

 •         Bodystocking
 •         Sanselegetøj
 •         Biler, traktor og legetøjskøretøjer
 •         Hjemmesko og hue
 •         Tilbehør til bad og putning.

Hvis du vil være sikker på, at din gave kan finde anvendelse, kan du vælge klassiske babybeklædningsgenstande i form af bodystockings. Du kan finde særlige bodystockings med søde tekster.

Du kan forære den lille dreng legetøj, som han kan udvikle sine sanser med. Det kan være specialdesignede, sansemotoriske bolde, som er udviklet med henblik på at styrke fingermotorikken hos det lille barn. Dette legetøj vil skabe mange timers leg og sansning i drengens første leveår. Du kan vælge imellem mange forskellige farver, som kan fange opmærksomheden hos den lille dreng.

Selvom en baby ikke er i stand til at lege med legetøj i det første halve leveår, kan du give legetøj i barselsgave, som kan finde anvendelse på længere sigt. Det kan for eksempel være særlige biler, som egner sig til små drenge under 2 år.

Hjemmesko og hue kan findes i drengefarver, som vil sikre, at den lille dreng holder varmen under en middagslur eller en gĂĄtur i barnevognen.

Du kan glæde den lille dreng ved at give en gave, som kan anvendes i forbindelse med kvalitetstid med moren og faren. Et babyhåndklæde eller et blødt babytæppe vil være ideelle gaver, som med sikkerhed vil blive brugt i mange timer. Disse genstande kan komme babyen til gode i forbindelse med middagslur og putning.

Barselsgave til baby piger

Mange af gaverne, som kan gives til den lille dreng, vil også finde anvendelse til den lille pige. De kan i lige så høj grad få glæde af et badeomslag eller voksipose. Der findes nogle særlige barselsgaver, som henvender sig til små piger:

 •         Beklædningsgenstande i forskellige størrelser  
 •         HĂĄrpynt
 •         Dukke, bamser og dyrefigurer
 •         Sanselegetøj
 •         Babysengetøj.

Når du vil købe tøj til en nyfødt pige, har du masser af valgmuligheder i forhold til at vælge kjoler, nederdele, toppe og søde strømpebukser med mønster. Når du vil sikre dig, at tøjet passer, kan du med fordel gå efter tøj et par størrelser større. Derved sikrer du dig, at pigen når at bruge det, før hun vokser ud af det igen. Det anbefales at købe tøj i minimum størrelse 56.

Selvom piger på babystadiet endnu ikke har meget hår, findes der kært hårpynt i form af hårbånd.

En piges første legetøj vil for mange være dukker og bamser i bløde udgaver. Der findes særlige dukker, som er designet til babypiger, og som er fremstillet i bomuld og fleece. Det er en fordel, at disse dukker og bamser kan tåle at blive vasket i maskine.

Du kan finde et stort marked for babyvenligt legetøj, som er fri for kemi. Babyer sanser med både fingre og mund. Det er vigtigt, at dit valg af babylegetøj er miljøvenligt og sundt, da den lille pige helt naturligt vil putte det i munden.

Du kan glæde både baby og forældre ved at vælge sødt sengetøj, som komplimenterer pigeværelset, eller som bærer et særligt prinsessetema.

Barselsgave til mor og til far

Du kan glæde de nybagte forældre ved at forære dem en barselgave, som kan bringe nytte og værdi i hverdagene med deres lille, nyfødte barn. Det behøver ikke at være dyre gaver, for at de har en praktisk funktion.

Du kan blandt andet vælge mellem følgende genstande, som varierer i forskellige prisklasser:

 •         Pusleunderlag
 •         Putteklud
 •         Stofbleer
 •         Vaskeklude
 •         Quiltet tæppe
 •         Babynest (kan bruges som bĂĄde ’seng’ og som tryghedsskabende legeareal)
 •         Ammepude
 •         Stofbog til babyseng
 •         Barnevognskæde.

Fælles for alle disse gaveidéer er, at de kan bruges igennem babyens første leveår. Derfor sker der ikke noget ved, hvis du ikke kender tidspunktet for, hvornår du kan besøge de nybagte forældre og deres baby den første gang.

Der findes masser af gode barselsgaver til de nybagte forældre. Uanset hvilke genstande du vælger at forære dem, kan du vælge imellem mange forskellige designs, farver og mønstre. Tekstiler til babyer findes i både drenge- og pigefarver samt i unisex designs.

Når du skal vælge det rette design, kan du med fordel gå efter den stilart, som kendetegner forældrene og deres smag i forhold til stil og indretning.

Til dig, der ikke er sikker på forældrenes smag, kan du vælge klassiske farver på langt de fleste tekstiler. Bordeaux rød samt kongeblå er elegante helfarver, som kan matche enhver stilart, og det er farver, som tåler at blive vasket et utal af gange uden at se slidt ud.

For forældrene vil det have stor betydning, at du kan være med til at lette deres hverdag med det lille spædbarn. I den første tid efter fødslen vil der ikke være meget overskud til at klare alle løse, praktiske ender, som ikke nåede at blive klargjort før fødslen. Du kan hjælpe de nybagte forældre ved at forære dem genstande, som de med sikkerhed kommer til at få brug for på daglig basis.

Hvis der er større søskende til den nyfødte baby, er det en god idé at give en lille gave til storesøster eller storebror. Det er en stor omvæltning for søskende, når der kommer en lillebror eller lillesøster til verden. Til dem kan du vælge små gaver i form af yndlingsslik, puslespil eller en bog.

Barselsgave med navn

Til dig der er i en tæt relation til den nyfødte baby, kan du give en barselsgave med særlig værdi. Hvis du kender babyens navn, kan du vælge genstande i forhold til at få trykt navn derpå. Det kan være en sut, nusseklud, badeomslag, sengetøj eller en sparkedragt.

Disse genstande findes i alle prisklasser, så det er muligt for alle at finde den type barselsgave med navn, som skal glæde familien.

I blandt de populære og klassiske navnegaver findes barnevognsskilte med babyens navn tryk på forsiden. Her kan der også blive trykt babyens fødselsdato. Derudover er det populært at forære enten den nyfødte baby eller forældrene bogstaverne fra babyens navn, som kan bruges som skilt til babyværelset.

Navnegaver skaber en særlig og en personlig værdi, og det vil ofte være genstande, som følger med barnet i løbet af både opvækst og voksenliv. Det er genstande, som bliver en del af babyens livshistorie.

Barselsgave imellem forældrene

Det er skik, at der også gives barselsgaver forældrene imellem. Det vil ofte være faren til den nyfødte baby som i forbindelse med fødslen af det lille, nye familiemedlem forærer en speciel gave til moren.

Uanset om det er første barn, eller om babyen er en del af en større søskendeflok, er enhver fødsel en lige stor og lykkelig begivenhed.

Barselsgaverne imellem forældrene kan have både symbolsk værdi og praktisk betydning:

 •         Smykker med eller uden gravering
 •         Personlige pleje produkter.

Smykker med gravering er populære gaver i denne forbindelse. Der findes mange muligheder for at give den nybagte mor en halskæde, der kan bære navnet på den nyfødte baby og eventuelt andre navne på søskende. På samme måde kan moren forære faren en maskulint armbånd med indgravering med en selvvalgt tekst.

Til både mødre og fædre findes der symbolsmykker og amuletter, som med sikkerhed vil blive brugt af begge parter.

Til moren kan der foræres et lækkert hygget-sæt, som hun kan finde ro og afslapning i.

Til selvforkælelse kan det være en god idé at forære hinanden plejeprodukter til fodbad eller karbad. Det kan være en god måde at pleje forholdet på, når der er kommet en baby til verden, som helt naturligt vil tage opmærksomheden, tiden og fokusset til daglig.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *