Beregn din træningsintensitet ud fra pulsen eller beregn hvilken puls du skal ligge på for at ramme en bestemt intensitet.

Når man skal beregne sin træningsintensitet, kan det generelt gøres ud fra to metoder: “Procent af pulsreserven” eller “Procent af maxpulsen”.

“Procent af pulsreserven” giver den bedste beskrivelse af intensiteten og er bedre overensstemmelse med den intensitet der beregnes, når man laver direkte måling af iltoptagelsen. Det er desuden den metode der fortrinsvis anvendes i videnskabelige tekster.

Når intensiteten beregnes på denne måde, svarer procenttallet til den relative arbejdsbelastning vurderet udfra iltoptagelsen. Når man er i hvile er intensiteten 0 % og når man arbejder på max-puls er intensiteten 100 %.

“Procent af maksimalpulsen” bruges som regel i fitnesskredse, da dette er nemmere at regne ud i hovedet. Procenterne beregnet på denne måde afviger lidt fra de procenter der beregnes ved brug af pulsreserven. F.eks. svarer 80 % beregnet udfra maxpuls kun til ca. 73 % beregnet ud fra pulsreserven. Desuden er det et problem, at intensiteten i hvile med denne metode bliver beregnet til ca. 30 %.


Beregning af intensitet ud fra Procent
af pulsreserven

Hvilepuls
Maxpuls
arbejdspuls
Intensitet

(%)

 

 


Beregning af arbejdspuls ud fra Procent af pulsreserven
– anvendes hvis man ønsker at
beregne
hvilken
arbejdspuls
man skal ligge på, for at holde en bestemt intensitet.

Hvilepuls
Maxpuls
Intensitet

(%)
arbejdspuls

 

 

 

 

 

Beregning af intensitet ud fra Procent af maksimalpulsen.

Maxpuls
arbejdspuls
Intensitet

(% af maxpuls)

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *