Castor olie

Hvis du leder efter et mirakelmiddel med mange funktioner og gavnlige effekter, så læs med her. Castor olie er udelukkende til udvortes brug, men dette er så også oliens eneste begrænsning. Du kan nemlig anvende den til alt lige fra tør hud til hårbehandlinger, som massageolie og til behandling af sår og skader.

Flere tusinde års historie ligger bag denne olie, der blev populær i USA og Europa omkring det 17. århundrede. Allerede før det var castor-olien blevet anvendt terapeutisk i blandt andet Indien, Kina, Afrika, Grækenland, Egypten, Persien og Rom i tusindevis af år. Men hvordan kan en olie have været kendt og anerkendt så længe? Jo, det kan castor-olien, fordi den simpelthen er så anvendelig.

Online udvalg af Castor olie​

Fri fragt
Forhandler:Sportamore
Castor Jacket
299 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Sportmaster
Castor Jacket 10 000 mm
709 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Viivaa.dk
Amerikansk olie (Castor oil) Pukka (250 ml)
105 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Pukka Castor Olie - 250 ml
99 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Pukka Castor Olie - Massage Olie Ø (250 ml)
89 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Billigsport24
Tenson Castor Hybrid Jakke Herre
650 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Sportmaster
Castor Parka
999 kr.
Til Shop

Ofte stillede spørgsmål om castor olie

1

Hvad er castor olie?

Castor-olie stammer fra planten ricinus communis, der oprindeligt stammer fra det nordøstlige Afrika og Mellemøsten. Olien udvindes af ricinusplantens bønner og kaldes derfor også ricinus-olie.

Olien bliver fremstillet ved koldpresning af bønnerne. Dette sikrer, at de aktive enzymer bevares bedre sammenlignet med olie fremstillet under processer, der inkluderer opvarmning.

Castor-olie er en tyk og fyldig olie. Den er rig på mineraler, Omega-9 fedtsyrer og ricinusoliesyre, der har antibakterielle egenskaber.

2

Hvordan kan jeg bruge castor olie?

Historisk set har castor-olien haft mange formål. Den har været brugt til indsmøring af lædervarer, som brændstof til lamper og til lindring af både ydre og indre skavanker. Eksempler på disse kunne være alt fra forstoppelse til kløe og endda behandling af kræft.

I dag er castor-olien især kendt for at fremme hårvækst og forhindre hårtab. Dette skyldes, at olien har et højt indhold af Omega-9 fedtsyrer, der er nærende for håret og hårfolliklen.

Eksempelvis kan castor-olie anvendes til massage og omslag, der lægges direkte på huden. Daglig selvmassage med olien nærer din hud, fjerner affaldsstoffer og styrker din krop. Derudover kan castor-olien også hjælpe dig, hvis du lider af akne, hård hud eller ligtorne.

Castor olie er også kendt for at kunne afhjælpe skader i den lidt mere alvorlige ende, såsom forfrysninger, liggesår, udvortes sår af enhver type og forbrændinger. Tør hud, kløe, svampe- og bakterieinfektioner og sprukne hæle er også noget, castor-olien kan rode bod på. Sidst men ikke mindst styrker castor-olie også dine negle og øjenbryn, og er god at anvende efter barberingen.

3

Hvordan virker castor olie?

Når du påfører castor-olie på din hud, trækker olien blodcirkulationen og en forøget biologisk energi til det behandlede område. Med sin antibakterielle ricinusoliesyre kan castor-olie desuden være med til at forhindre væksten af mange arter af vira, gær, bakterier og skimmelsvampe. Sidst men ikke mindst er olien elsket verden over for sin blødgørende og fugtgivende effekt.

4

Hvor kan du ikke anvende castor olie?

Det er dog ikke alt, du kan bruge castor-olie til. Castor-olie er kun til udvortes brug. Af denne grund bør du opbevare castor-olie utilgængeligt for børn. Derudover bør gravide ikke anvende olien og du skal altid undgå kontakt med øjnene. Castor olie er en olie med mange gavnlige egenskaber for din krop, men den er ikke velegnet som øjendråber.

Derudover er der dog ikke meget, castor olie ikke kan klare. Så skaf dig endelig en flaske af dette universalmiddel og nyd godt af oliens mange fordele.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]