Latinsk navn: m. Rectus abdominis

Udspring: Brystbenet og ribbenene ud for brystbensspidsen

Fæste: På hver side af skambenssymfysen

Funktion: kropsbøjning fremad. (Fleksion i rygsøjlen)

Sekundær funktion: Fører brystkasse og bækken sammen, dvs. runder lænden.

Similar Posts

6 Comments

  1. Jeg får ondt nede hvor denne muskel fæstner, på skambenet, når jeg løber, har faktisk haft op til 5 mrd løbepause pga. det, – søger forslag til hvad jeg kan gøre, jeg strækker den rigeligt ud og har altid gjort, træner den også med styrketræning af maven !!

  2. Citat:

    Hvordan træner man nemmest den nedereste del af Retus abdominis?

    Den nedertste del ka du træne ved at tilføje en bækkenvip. Forestil dig, at du skal løfte skridt regionen uden at spænde ballerne = bækkenvip… 🙂

    Tilføj den bevægelse når du laver alm. crunch, så træner du alle 8 dele af rectus abdominis (8 packen)..

  3. Som et led i løbetræningen, laver jeg maveøvelser. Jeg poser ud på mave ved mellemgulvet ved øvelser. Kan det være musklerne i maven der er skredet fra hinanden, selvom dette mest er kendt fra kvinder der har født. Kan dette trænes væk? Jeg er 55 år, så kan alderen have noget at gøre med dette?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *