Motion er vigtigt hele livet. Når vi er børn er motion med til at give vores kroppe en god og sund start på livet. Vi udvikler vores motoriske egenskaber, og vi skaber en god fysisk begyndelse. Når vi bliver voksne er det også vigtigt at vi bevæger os. Vi holder kroppen i en god fysisk form, og vi forebygger en masse forskellige livsstilsygdomme som kan komme med inaktivitet og overvægt. Når vi bliver ældre er det faktisk også utrolig vigtigt at vi fortsætter med at bevæge os. Selvom det måske ikke er muligt at gøre på samme måde som da vi havde yngre kroppe, så er der stadig utrolig mange fordele ved at bevæge sig flere gange om ugen. Når vi så har bevæget vores krop, og trænger til et velfortjent hvil, så kan otium stole virkelig give den maksimale komfort og bedste siddestilling for kroppen. På www.LivetSomSenior.dk, kan du finde en hel masse gode hjælpe midler til hverdagen som senior, der kan gøre din hverdag lettere og mindre kompliceret. 

Derfor er motion vigtigt for dig som senior

Din krop bliver skrøbeligere med årene, og derfor er det vigtigt at passe godt på den, og give den det den har brug for. En af disse ting er motion. Hvis du husker at dyrke motion regelmæssigt vil du gøre din krop stærkere rent fysisk, og samtidig kan du forebygge sygdomme. 

  • Mindre risiko for at falde: Når du husker at dyrke motion, er der mindre risiko for at falde og slå dig fordi din krop og dine muskler er bedre rent motorisk, og også stærkere. 
  • Lettere hverdag: Når du huske at dyrke motion bliver din hverdag lettere. Du kan måske bedre tage trapperne, købe ind, tage tøj på, gå i bad og så videre, fordi dine muskler og led bliver holdt i god stand. 
  • Minimer rygsmerte, knæsmerte osv.: Når du bevæger dig regelmæssigt kan du minimere smerter i eventuel ryg og knæ. 
  • Mindre risiko for en række sygdomme: Der er faktisk flere sygdomme som du kan forebygge med regelmæssig motion, såsom hjertekarsygdomme, diabetes, forhøjet blodtryk og blodpropper.

Så meget bør du bevæge dig

Som senior bør du motionere minimum 30 minutter om dagen. Husk at du sagtens kan dele det op i flere bidder, så du eksempelvis tager 10 minutter om morgenen, 10 minutter til middag og 10 minutter inden du skal sove. Det er helt op til dig selv, hvordan du bedst passer motionen ind i din hverdag. Der er mange former for motion du kan vælge imellem, det kan eksempelvis være let styrketræning, løb, cykling, svømning og så videre. Det er altid en god ide at variere sin træning så kroppen bliver så alsidig som muligt. Hvis du synes det er svært at vide hvordan du skal træne, så kan du med fordel kontakte en personlig træner der kan lave et perfekt program for dig og din krop.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *