Dette hører du hele tiden – men hvad betyder det egentlig, og hvordan sikrer du dig, at du ikke risikerer at tabe alle dine investeringer.

Som begynder på investeringsmarkedet er det sikrest at sprede investeringer over en række forskellige aktier. Lad os sige, at du har 10.000 kroner at investere. Investeres det hele i den samme aktie, kan dette opfattes som en risikabel position. Hvis aktien falder, så falder hele investeringen.

I stedet anbefales du til at fordele dine kontanter i 3 investeringsstrategier:

  • 50% investeres i langsigtede og pålidelige aktier,
  • 30% investeres i mellemlange, lettere volatile aktier
  • 20% i kortsigtede aktier med relativt højt volatilitet

Lad os lige kigge på hvad det betyder og hvor du kan sætte dine penge.

  • De første 5000 kronerinvesteres i aktier der på langt sigt har vist sig solide og giver regelmæssige dividende udbetalinger. Disse kan reinvesteres i køb af flere solide aktier så din aktieportefølje støt øges. Her er der tale om aktier som Mærsk, Novo Nordisk, Rockwool, IBM eller Apple. De kan måske lyde lidt kedelige, men de giver støt udbytte og din risiko for tab er ikke så stor på disse investeringer.
  • De næste 3000 kroner investeres i aktier der flytter sig regelmæssigt, disse skal der holdes noget mere øje med. Her er der tale om aktier der er påvirket af kriser og politiske beslutninger. Havde købt aktier i de store vaccine firmer så som Pfizer, Novartis, AstraZeneca lige før begyndelsen af 2020 ville du have tjent godt på dem i dag. Men hvis du havde investeret i flyselskaber, hoteller, Uber eller Airbnb så ville du nok havde tabt noget på denne investering.
  • De sidste 2000 kroner investeres i aktier med en høj risiko for tab. Men det er lige så muligt at man vinder stort på disse aktier. Her tales der om aktier som Tesla som stiger og falder i takt med Elon Musk’s Twitter konto. Høj risiko aktier giver mulighed for a vinde stort men lige så stor en risiko for at det hele kan gå i vasken. Disse aktier købes og sælges regelmæssigt i takt med at prisen går op og ned.

Køb lavt og sælg højt, det er der, du skal hen. Men det tager tid at lære at få fingerføling med, hvad der sker på aktiemarkedet. Der er meget hjælp du kan få på internettet, hvor du kan finde information om de bedste apps til aktiehandel.

Har man fået det lært så er der godegevinster at hente hjem.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *