I Danmark er vi mange, der dyrker løb på mere eller mindre professionelt niveau. Selv amatørløbere, som udelukkende gør det pga. motionsfaktoren, har ofte et utroligt fornemt setup med div. løbeapps, løbesko tilpasset ens unikke løbestil og årstidsbestemt løbetøj. Men selvom forholdene herhjemme er gode, har man også mulighed for at kombinere eksotisk kultur og løbetræning.

Løbeklubber

Ved at tilmelde sig en løbeklub, får man ikke alene nye inputs i forbindelse med sin træning – man får også et sammenhold. Løb er jo dybest set en meget individuel sport, men ved at være del af løbeklub, bliver det på et niveau lidt som en holdsport.

I løbeklubben vil du formentlig også kunne afspejle dit niveau med andre, ligesom du vil kunne lære noget af mere erfarne løbere, og agere lærer for de end dig mindre erfarne.

Motion, dig og den store vide verden

Hvis du har mod på at tage din løbetræning til et nyt niveau – eller måske bare nye omgivelser – kan du kombinere en godtgørende rejse med løbetræning. F.eks. ved at arbejde frivilligt i udlandet. Afrika er kendt for skøn natur og for at opfostre nogle af verdens dygtigste, hurtigste og mest udholdende løbere i verden. Så udover at gøre noget godt for andre ved at arbejde frivilligt, kan du prøve kræfter med løbetræning i nye omgivelser og måske med nogle nye makkere, der enten kan inspirere dig eller som du kan inspirere.

Der er også mindre ”krævende” sportsrejser, som f.eks. en tur til Club La Santa i Lanzarote. Her er et ophold som udgangspunkt noget kortere, end hvis du tager frivilligt arbejde, men til gengæld giver et sådant ophold også mulighed for mere diversitet, hvis du f.eks. vil prøve kræfter med noget andet end ”bare” løb.

Jo mere man får styr på sin træning, desto mere kan man nyde omgivelserne og selve turen. Men når man har løbet sit nabolag eller sin lokale skov tynd, kan det være forfriskende med en ny udsigt. Det kunne f.eks. være i Afrika eller på Lanzarote.

Hold styr på ruterne med en god løbeapp

Hvis ikke du allerede gør det, kan vi på det kraftigste anbefale dig at anvende en løbeapp til dine ture. En ting er, at du på den måde holder styr på, hvor langt du har løbet, men det hjælper dig også med at holde momentum.

Det ses ofte, at man daler i frekvens, hvis ikke man har et mål/en motivation. Det kan en simpel app være med til at modvirke, da den giver dig små høflige remindere om, at det er tid til at snøre skoene og komme ud og få pulsen op.

En tredje grund til at anvende en løbeapp, er at du kan monitorere din egen personlige udvikling. Det vil sige, at du kan se, hvor lang tid du er om at løbe X antal kilometer nu, og hvor lang tid du er om samme distance om 2, 3 eller 6 måneder.

Uanset hvad, ønsker vi dig god fornøjelse med din træning.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *