DR kunne i begyndelsen af 2019 skrive, at 202 tusinde danskere stod registreret i RKI. Dette svarer til 4,34% af den voksne befolkning i Danmark og understreger, at en stor andel af disse kan lide af de sundhedsmæssige konsekvenser som dårlig økonomi kan medføre. I samarbejde med www.moneybanker.dk ser vi nærmere på, hvilke sundhedsmæssige konsekvenser som dårlig økonomi kan have, samt hvordan man kan undgå at havne i en situation, hvor man ikke er i stand til at betale sine regninger.

Stress

Den første potentielle sundhedsmæssige konsekvens af dårlig økonomi er stress. Risikoen for stress begynder at vise sig, så snart vores tanker kredser omkring det samme emne i lang tid uden, at vi kan lægge det fra os. Hvis du kan mærke, at tankerne konstant går mod de ubetalte regninger, fordi der ikke er penge på kontoen, samt de inkassatorer, der bliver ved med at ringe, kan du risikere, at du til sidst kan udvikle lidelsen stress. De økonomiske problemer afleder således en decideret sygdom med store konsekvenser for tilværelsen og livskvaliteten. At fremme en sund økonomi er således ikke blot at investering i økonomien, men i lige så høj grad en investering og en forebyggelse af god livskvalitet.

Skilsmisse

En stor undersøgelse fra 2013 med navnet ”National Survey of Families and Households” vise, at par, der skændtes hver dag omkring økonomi havde 70% højere risiko for at blive skilt end par, der aldrig skændtes omkring økonomi. Skilsmisse kan i mange tilfælde have store konsekvenser – særligt hvis den ene part ikke er indforstået. Dertil har en skilsmisse også store konsekvenser for eventuelle børn og kan i værste tilfælde medføre en yderligere forværring af økonomien, hvis man eksempelvis sidder tilbage med et hus, der ikke kan sælges. Dette er således igen et eksempel på, hvordan dårlig økonomi kan medføre store konsekvenser for kvaliteten af dit liv og kvaliteten af livet for dine børn.

Undgå den dårlige økonomi ved at overveje dine lån grundigt

Det letteste er helt klart at forebygge dårlig økonomi, fremfor at skulle kæmpe sig ud af RKI og afdrage på en stor og dyr gæld i mange år. Metoden til at forebygge dårlig økonomi indebærer blandt andet at overveje sit forbrug grundigt og deraf grundigt overveje, hvilke lån, der er nødvendige at optage. Hvis du eksempelvis har besluttet dig for at tage et kviklån, er det helt centralt, at du undersøger, hvilken låneudbyder som kan tilbyde det billigste lån, der samtidig matcher netop dit behov. Låneudbydere vil typisk implicit opfordre dig til at låne større beløb i længere tid for at få ÅOP ned, men det er langt fra den bedste mulighed. Det er altid bedre at betale lånet tilbage hurtigst muligt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *