Grundet den stigende husleje på lejeboliger, særligt i de danske storbyer, vælger fortsat flere indehavere af lejligheder at udleje disse. Dette skyldes, at der ofte er en økonomisk gevinst forbundet med at udleje sin lejlighed. Dog skal man som udlejer være opmærksom på, at der er flere forhold, der gør sig gældende, når man udlejer en bolig. Et essentielt element i udlejningsprocessen er lejekontrakten. Selvom en lejekontrakt mellem udlejer og lejer hverken er obligatorisk eller lovpligtigt, så fungerer den som en sikkerhedsforanstaltning for udlejer. Er man i tvivl om, hvordan man formulerer en lejekontrakt, findes der en gratis lejekontrakt digitalt her. 

Dette indhold er sponsoreret 

Hvad er en lejekontrakt, og hvorfor bør man opbevare dem digitalt? 

En lejekontrakt er et dokument, det kan være både skriftligt og digitalt, der udlejer samt lejers rettigheder. Gældende for enhver lejekontrakt er, at den beskriver de indbyrdes forpligtelser i lejeaftalen. Typisk vil en standard lejekontrakt indeholde udlejer og lejers navn samt adresse, lejemålets adresse inklusiv størrelse, inventar stand og brugsret. Derudover nedfældes der oplysninger om lejeforholdet og regler for vedligehold, istandsættelse ved fraflytning, husdyr og husorden. 

Som resultat af digitaliseringen, er det nu blevet en mulighed at oprette og udfylde en lejekontrakt digitalt. Dette kan være en fordel for både private såvel som professionelle udlejere. Her kan man følge med i, om de pågældende lejere har skrevet under på kontrakten, og i tilfælde af nye lejere, så kan denne duplikeres. Derudover kan man samle sine lejekontrakter på ét sted, hvilket kan være særligt bekvemt såfremt man er udlejer af flere lejemål. 

Depositum og forudbetalt leje 

Et velkendt punkt med henblik på lejekontrakten er det indbetalte depositum. Dette er et beløb, der er udlejer kan kræves som sikkerhedsstillelse i tilfælde af, at lejerne har misligholdt lejemålet. Dette beløb kan maksimalt udgøre, hvad der svarer til tre måneders husleje. I forlængelse heraf, er det ligeledes muligt for udlejer at opkræve forudbetalt leje for tre måneder. Idéen med forudbetalt leje er at sikre udlejeren, at lejer ikke fraflytter lejemålet uden at betale husleje indtil opsigelsesperiodens afslutning. Kræves der både depositum og forudbetalt leje, så kan dette maksimalt udgøre, hvad er svarer til seks måneders husleje i alt. 

I tilfælde af fraflytning 

I tilfælde af, at dine lejere fraflytter lejligheden, så er det deres pligt at oplyse om eventuel istandsættelse i forbindelse med fraflytningen. Dette skal gøres inden for en frist på 14 dage.

I tilfælde af, at lejemålet skal sættes i stand efter dine lejere er fraflyttet, er det din pligt som udlejere at informere dine lejere om, hvilket arbejde der skal foretages i forbindelse med istandsættelsen. Dette skal gøres inden for en frist på 14 dage. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *