Udførelse:

 • Stangen med skiver er placeret på gulvet.
 • Man fatter stangen lidt bredere end skulderbredde. Enten har begge hænder overhåndsgreb eller den ene hånd har underhåndsgreb, det sidste for at forhindre at stangen kan rotere i hænderne hvis man løfter meget tungt.
 • Fødderne er placeret i skulderbredde eller lidt bredere.
 • Stangen løftes ved en kombineret knæ- og hofte ekstension uden at der sker medbevægelser i lænden.

Muskler: primært: quadriceps, hasemusklerne og gluteus maximus.

Variationer: Smal eller bred fodafstand

Specielt: En øvelse som med tiden giver mulighed for at man arbejder med relativt tunge vægte.

Similar Posts

7 Comments

 1. Det er en øvesle som, Lars rigtig nok siger, træner hele kroppen. Men primært Quariceps, Hasemusklerne og Gluteus Maximus. Hvis man ser på hvordan han bevæger kroppen, så strækker han hoften og knæled. Og de muskler, som sørger for det, er de ovennævnte muskler. Men den træner også ryggen:D

 2. Nej, det er ikke en øvelse som primært træner Quadriceps, så træner du da helt forkert, kig på squat for disse muskler.
  Dødløft er en øvelse som primært træner de tre lange muskler som sidder langs ryksøjlen, helt fra bækknet og til nakken, de hedder Erector Spinae.
  Gluteus Maximus, Adductor Magnus, Quadriceps og Soleus er kun synergi muskler som assistere Erector Spinae til at udføre bevægelsen. Der ud over er det en række muskler som stabilisere ved at holde en positur eller fiksere led. De sidder i lægene, baglår, nakken, øvre del af rykken, maven og underarmene.

 3. enhver der har forstand på anatomien ved at den bevægelse der hovedsageligt sker i hoften og den strækkes, ergo er det hoftekstensorer ne der er den primære muskelgruppe – øvelsen er hoftedomineret, for at stramme op i kropsstammen og alt efter hvor man tillader et load, udfra det kan du enten mærke det i lænden – men det er når du løfter med ryggen.

  Det kan skade jer mere end det vil hjælpe jer, hvis I træner med for tung vægt i forhold til hva jeres ryg kan holde til – løft med benen, stræk hoften – lav jeres dødløft!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *