I dette nye studie undersøgte man, om det er en fordel at indtage sukker og koffein i forbindelse med 18 km løb. Det var det ikke – tværtimod!Studiet var designet således at forsøgspersonerne skulle indtage 3 forskellige slags drikke i forbindelse med 18 km løb. De 3 drikke var: Vand, Sportsdrik og Sportsdrik med koffein. Hver drik blev indtaget som 600 ml fordelt i 4 portioner a 150 ml.

Forsøgspersonerne var 98 veltrænede løbere der alle løb 18 km ved tre forskellige lejligheder, så alle prøvede alle 3 drikke.

Resultaterne viste, at der ikke var nogen præstationsforbedring ved at indtage hverken sukker eller sukker plus koffein sammenlignet med rent vand.

Til gengæld var der signifikant flere maveproblemer (luft i maven og sure opstød) ved indtagelse af sportsdrik og sportsdrik med koffein.

Konklusion: Drik almindeligt vand til dine løbeture.

Reference:
The effect of two sports drinks and water on GI complaints and performance during an 18-km run.
van Nieuwenhoven MA, Brouns F, Kovacs EM.
International journal of sports medicine.2005 May;26(4):281-5.

Similar Posts

7 Comments

  1. løgn, almen. postevand bliver ikke optaget nær så hurtigt, da kroppens væskebalance i kroppen skal justeres . (tilsæt lidt salt).
    sukker = insulin, mængder under 4-6% gør dig mere energi rig

  2. Andre studier viser andre resultater:
    Maastricht University påviste at sammenlignet med indtagelse af alene kulhydratdrik under træning, så var indtagelse af proteindrik under træning omkring 26% mere effektiv i at forhindre nedbrydning af protein i musklerne og forhøjede der ud over muskelopbygning en/proteinsynte sen med 33%.

    Glasgow University viser at MBT ryttere i etapeløb der indtog en drik med blanding af protein og langkædede kulhydrater var ca. 10% hurtigere end ryttere der kun indtog drik med langkædede kulhydrater.

  3. herognu123 -> Ja, det her er bare et studie og giver ikke sandheden for mange andre træningssituati oner, men med hensyn til de studier du nævner, så har det første ikke noget med den akutte præstation at gøre – og det er ikke sikkert at øget akut proteinsyntese nødvendigvis er associeret med øget præstaqtion på længere sigt.

    Det andet studie du nævner er vist aldrig blevet publiceret (?) og omhandler også et 8-dages løb i varme, så det er en noget anden situation.

    Det andet studie du nævner vil jeg godt se referencen på

  4. jeg ved bare at det er vigtigt at faa noget at drikke naar man loeber.. bare husk massere vaeske hvis man loeber langt i varme!!!

  5. Touhou, det er da ikke løgn, når de skriver, at der ingen forskel var.

    Når teori og praksis strides, så er det altså praksis, der vinder.

  6. Vand er fint nok på en kort distance som 18 km. Kroppen har energi nok til 2 timers træning eller mere. Men der er også studier der viser, at du kan øge din præstation på maraton distancen, ved at indtage kulhydrater efter en nøje tilrettelagt strategi.

    http://halvmarathon.com/ernaeringsstrategi/

    Det er vigtigt at se på hvor langt du skal løbe før du begynder at indtage energi. Som tommefingerrege l, bruger jeg at indtage energi, hvis jeg træner mere end 2 timer. Indtager du energi på de korte ture, ender du bare med at tage på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *