Er det lykkedes dig at stoppe med at ryge, så bør du hyldes og anerkendes, da det er en meget stor bedrift. At stoppe med at ryge betyder dog ikke, at du straks kommer i topform, men det er ikke desto mindre en god start.

Hold fast i dit rygestop

Det er helt naturligt, at du som eksryger kan føle dig fristet til at ryge i visse situationer. Det er i den anledning altafgørende, at du kan modstå enhver fristelse, da blot én cigaret er nok til at ødelægge dit rygestop. Får du lyst til at ryge, når du drikker alkohol, så bør du holde dig væk fra alkohol – i hvert fald for en stund.

 

Der er desværre mange eksrygere, som falder i allerede inden for få uger eller måneder, men der er ingen grund til, at du skal falde i. Er din nikotintrang ved at gå dig på nerverne, så kan du investere i en e-cigaret. Elekcig forhandler helt sikkert en e-cigaret, som matcher dine ønsker.

Skru ned for dit indtag af kaffe og sodavand

 

Drikker du adskillige kopper kaffe hver dag, så har du måske nemt ved at holde dig frisk og vågen, men det store indtag af kaffe er usundt. Det samme gælder for sodavand, som bør indtages i moderate mængder.

Der findes mange andre smagfulde drikke end kaffe og sodavand bestående af både friskpresset juice, ingefærsaft og selvfølgelig vand. Du har stoppet med at ryge, så du kan også stoppe med at drikke så meget kaffe og sodavand. Det handler bare om vilje og gåpåmod.

Motionér så meget som muligt

 

Har du et stillesiddende job, så kan det selvsagt være svært for dig at røre dig i løbet af din arbejdsdag. Du har dog mulighed for at få lidt motion på jobbet ved at gå ture i dine pauser og ved at tage trapperne i stedet for elevatoren.

Prioriterer du det, så burde du kunne finde tid til at motionere i 30-60 minutter hver dag. Gå en lang tur, tag i svømmehallen eller rul forbi fitnesscentret, hvis du gerne vil forkæle din krop og dit helbred.

Sov dig sund

Det er ikke muligt at svare på, hvor mange timers søvn du har brug for – i hvert fald ikke uden at have et mere indgående kendskab til dig og dine søvnbehov. Du bør dog sørge for at sove mindst 7-8 timer hver nat, så du er frisk og veloplagt, når du vågner.

 

Din seng har stor betydning for din søvnkvalitet, så du kan evt. udskifte din seng, hvis du ikke føler, at den gør noget godt for din søvn.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *