Det kan være svært at finde en god ekstra tyk træningsmåtte, derfor har vi på denne side samlet et overblik de bedste tykke træningsmåtter fra danske forhandlere. 

 

Tip: Vi har også lavet en liste med alle de bedste træningsmåtter – Klik her.

[post_product id=170473]

[post_product id=170465]

[post_product id=170467]

[post_product id=170487]

[post_product id=170490]

Hvad er en tyk træningsmåtte

De fleste standard træningsmåtter er mellem 0,5 cm og 1 cm tykke. Hvilket er rigtig fint, hvis man ikke har behov for ekstra komfort og støtte til sine træningsøvelser. Men har man dette eller er man oppe i alderen, kan det være en rigtig god ide at købe en træningsmåtte med lidt mere tykkelse. 

 

Normalt betegner man en ekstra tyk træningsmåtte, som en måtte der er 1,5 cm eller tykkere. Det er muligt at få en træningsmåtte der er helt op til 5 cm i tykkelse. Her skal man dog være meget opmærksom på hvad man skal bruge den til. Med en træningsmåtte på 5 cm, får du langt fra et lige så stabilt underlag som hvis du vælger en træningsmåtte på 1,5 cm. 

 

Hvad skal du bruge din træningsmåtte til

For at finde ud af hvor tyk en træningsmåtte du kan tillade dig, skal du kigge på hvilke øvelser du skal lave. Er det primært øvelser hvor du ligger fladt på maven eller på ryggen, så kan du vælge så tyk en måtte som du har lyst til.

 

Skal du derimod lave træningsøvelser, hvor du eks. står på din træningsmåtte, så skal du vælge en træningsmåtte med en tykkelse på max 2 cm. Grunden til dette er at jo tykkere din træningsmåtte er, jo mere ustabilt er dit underlag når du står på det. Hvilket betyder at dine ankler og knæ er meget mere udsatte, da de konstant skal bruge energi på at stabilisere sig på det ujævne underlag. 

 

Andre ting du bør være opmærksom på når du køber en træningsmåtte

 

  1. Gå altid efter en skridsikker træningsmåtte

De fleste træningsmåtte er i dag lavet i et skridsikkert materiale, men vi ser dog stadig måtter som ikke er. Derfor er det vigtigt du sikre dig, at den træningsmåtte du vælger er skridsikker.

  1. Størrelsen på din træningsmåtte

Der findes en del størrelser inden for træningsmåtter. De mest solgte er 140-180 cm lange og mellem 50-60 cm brede. 

 

Igen skal du vurdere hvad måtte skal bruges til. Skal du ligge ned på den, så er det en god ide med en lang træningsmåtte. Skal du primært stå oprejst, jamen behøver den måske ikke være så lang.

 

Vi anbefaler dog altid at man køber en træningsmåtte med en længde på minimum 170 cm, da du på den måde er sikret en måtte du kan bruge til det meste.  

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *