Ekstra tyk træningsmåtte

Det kan være svært at finde en god ekstra tyk træningsmåtte, derfor har vi på denne side samlet et overblik de bedste tykke træningsmåtter fra danske forhandlere. 

 

Tip: Vi har også lavet en liste med alle de bedste træningsmåtter – Klik her.

 • TRÆNINGSMÅTTE TPE
  TRÆNINGSMÅTTE TPE
  Tyk, blød, let, skridsikker træningsmåtte - fri for skadelige stoffer. - Super kvalitet ift pris. Prisen burde være 700,- En super let, lækker og elegant træningsmåtte, til fx Pilates, Yoga, rygtræning osv.
  • Miljøvenlig
  • Skarp pris
  • Skridsikker
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  DIK.dk 449 0 449 Læs mere
 • cPro9 Træningsmåtte 180 x 61 x 1,5 cm
  cPro9 Træningsmåtte 180 x 61 x 1,5 cm
  cPro9 Træningsmåtte med dimensionerne 180x60x1,5cm. Den store tykkelse på 1,5cm gør at du altid vil ligge komfortabelt, selv efter mange mavebøjninger. Denne træningsmåtte leveres med en transportstrop som er 100% aftagelig. Stroppen er let at montere og gør det nemt at have den med til og fra træningen.
  • 1,5 cm tyk - Giver god komfort
  • 180 cm lang
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Apuls 499 499 Læs mere
 • ODIN 5CM træningsmåtte
  ODIN 5CM træningsmåtte
  Denne træningsmåtte praktisk, da den kan foldes sammen, hvilket gør det nemt at transportere den og opbevare den. Træningsmåtten kan bruges til mange forskellige øvelser, og kan også benyttes i forbindelse med genoptræning, da måtten har en stor tykkelse på 5 cm. Måtten har en neutral og praktisk sort farve. Måtten er i PU og kan nemt tørres over og rengøres.
  • 5 cm tyk - Giver en super lækker komfort
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Apuls.dk 499 0 499 Læs mere
 • ProGymMat træningsmåtte 200*100*2,5 cm
  ProGymMat træningsmåtte 200*100*2,5 cm
  Solid, stabil og fleksibel trænings- og gymnastikmåtte. Kan bruges på begge sider, i træningsstudiet, udendørs og i vand.
  • 2 meter lang
  • 1 meter bred
  • 2,5 cm tyk
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  DIK.dk 945 0 945 Læs mere
 • Airex Coronella Træningsmåtte
  Airex Coronella Træningsmåtte
  Airex Coronella 200 er en robust all-round måtter med extra bredde til alle former for træning med en enestående funktionalitet og komfort. Gymnastikmåtten er perfekt til langvarig brug i studier eller fysioterapier. Ny formel til effektiv antibakteriel beskyttelse tager højde for det øgede behov for hygiejne, der giver beskyttelse mod bakterier, mug og patogene organismer. Selv cMRSA bakterier, som er resistente over for antibiotika, og i stigende grad findes på hospitaler , børnepasningsfaciliteter og fitness-studier , holdes i skak.
  • Super kvalitet
  • 2 meter lang
  • Flere farver
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  DIK.dk 1179 0 1179 Læs mere

Hvad er en tyk træningsmåtte

De fleste standard træningsmåtter er mellem 0,5 cm og 1 cm tykke. Hvilket er rigtig fint, hvis man ikke har behov for ekstra komfort og støtte til sine træningsøvelser. Men har man dette eller er man oppe i alderen, kan det være en rigtig god ide at købe en træningsmåtte med lidt mere tykkelse. 

 

Normalt betegner man en ekstra tyk træningsmåtte, som en måtte der er 1,5 cm eller tykkere. Det er muligt at få en træningsmåtte der er helt op til 5 cm i tykkelse. Her skal man dog være meget opmærksom på hvad man skal bruge den til. Med en træningsmåtte på 5 cm, får du langt fra et lige så stabilt underlag som hvis du vælger en træningsmåtte på 1,5 cm. 

 

Hvad skal du bruge din træningsmåtte til

For at finde ud af hvor tyk en træningsmåtte du kan tillade dig, skal du kigge på hvilke øvelser du skal lave. Er det primært øvelser hvor du ligger fladt på maven eller på ryggen, så kan du vælge så tyk en måtte som du har lyst til.

 

Skal du derimod lave træningsøvelser, hvor du eks. står på din træningsmåtte, så skal du vælge en træningsmåtte med en tykkelse på max 2 cm. Grunden til dette er at jo tykkere din træningsmåtte er, jo mere ustabilt er dit underlag når du står på det. Hvilket betyder at dine ankler og knæ er meget mere udsatte, da de konstant skal bruge energi på at stabilisere sig på det ujævne underlag. 

 

Andre ting du bør være opmærksom på når du køber en træningsmåtte

 

 1. Gå altid efter en skridsikker træningsmåtte

De fleste træningsmåtte er i dag lavet i et skridsikkert materiale, men vi ser dog stadig måtter som ikke er. Derfor er det vigtigt du sikre dig, at den træningsmåtte du vælger er skridsikker.

 1. Størrelsen på din træningsmåtte

Der findes en del størrelser inden for træningsmåtter. De mest solgte er 140-180 cm lange og mellem 50-60 cm brede. 

 

Igen skal du vurdere hvad måtte skal bruges til. Skal du ligge ned på den, så er det en god ide med en lang træningsmåtte. Skal du primært stå oprejst, jamen behøver den måske ikke være så lang.

 

Vi anbefaler dog altid at man køber en træningsmåtte med en længde på minimum 170 cm, da du på den måde er sikret en måtte du kan bruge til det meste.