Feltseng

Man behøver ikke at have været på mange ture i det fri, før man ved at en af de ting man savner mest, når man skal overnatte i det fri, er sin egen seng. Der er meget charme involveret i at sove i telt eller måske endda under åben himmel, hvis naturen tillader det, men det er ikke alle som har en ryg, der sætter pris på rullemadrasser eller liggeunderlag.

Vil man gerne nyde livet i det fri, men sove med den lille smule ekstra komfort, bør man overveje at købe en feltseng.

Fordele ved at købe en feltseng

En feltseng er fleksibel i og med at den kan klappes ud og foldes sammen, så den bliver lettere at have med sig på en vandretur. Samtidigt giver den en komfort som minder om en sædvanlig seng, da feltsenge kommer med madras. Du kommer også til at ligge højere, da man bliver løftet fra jorden. På den måde slipper man for at opleve et hårdt underlag med potentielle ujævne og spidse elementer.

At feltsenge kan klappes op, giver også mulighed for at still sengen på overflader som ikke er helt jævne, uden at du vil komme til at ligge ubehageligt eller ustabilt, da sengens ben vil kunne placeres i lidt forskellige højder i forhold til hinanden.

Sammenlignet med en sædvanlig seng fra soveværelset er en feltseng oftest smallere, for at den er lettere at have med, og for at man skal kunne få plads til den uden at behøve et stort åbent areal.

Vær dog opmærksom på, hvor meget vægt feltsengen kan bære, da der kan være stor forskel på både sengens bredde, og hvor stor vægt den kan bære.

Grand Canyon – Campingudstyr fra en ekspert på markedet

Grand Canyon laver campingudstyr i mange forskellige former. Det er især telte, soveposer og selvfølgelig feltsenge, som de er kendte for at producere. Hos Grand Canyon kan du få feltsenge med ben i aluminium. Du kan også få senge i flere forskellige størrelser alt efter dine behov, og hvorvidt du ønsker at kunne bære sengen komfortabelt på ryggen, eller om du har bilen med på turen.

Grand Canyon producerer også ekstra udstyr til feltsenge. Har du interesse i at købe ekstra udstyr til din feltseng kan du eksempelvis købe sengeovertræk som forøger din komfort, når du ligger på sengen. Med sin store erfaring indenfor at producere telte, ved du at Grand Canyon kender til de søvnbehov som findes på en telttur.

Mil-tec – Designs baseret på genanvendelse af militærudstyr

Den tyske producent Mil-tec, som er kendt for at lave udstyr og påklædning til udendørsbrug, har også stærke udvalg indenfor feltsenge og udstyr hertil. De tilbyder eksempelvis solide senge med stel af stål som giver en god bæreevne.

Sengene fra Mil-tec er designet til at være lette at sætte op, samt at pakke sammen igen. En Mil-tec seng kan eksempelvis være betrukket med polyester, hvorfor det ved længere overnatninger i det fri kan være fordelagtigt at tage en ekstra madras med.

Therm-a-rest – En helt ny måde at overnatte i naturen

Feltsenge fra Therm-a-rest er lidt anderledes end andre senge. De kommer nemlig med et anderledes stel og næsten helt uden ben. Frem for de sædvanlige stel med ben er Therm-a-rests feltsenge udstyret med et stel på buer. Man ligger således kun en kort distance over jorden, men er alligevel løftet over den. Det giver en højere sikkerhed i form af, at sengen ikke kan vælte, og sørger for at sengen fylder mindre.

Dette patenterede stel er også lynhurtigt at sætte op, og når sengen skal pakkes ned igen, kan den passe i en lille pose som medfølger. Feltsenge fra Therm-a-rest kommer betrukket med tekstil med gode ventilationsmuligheder. Det sikrer dig en god nats søvn, uanset hvilket klima du befinder dig i.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]