Feltspade

Det lille, praktiske graveredskab, du ikke kan leve foruden: En feltspade. Letvægt og sammenfoldelig gør det lille arbejdsredskab til en nyttig følgesvend på både vandreturen, spejderlejren, campingpladsen og stranden. Vælg en god kvalitet, der holder, og hvor der er tænkt på detaljerne.

Foldespade

Ikke kun militærfolk og moderne BS Christiansen-typer benytter sig af en feltspade på turen. Mange vælger at have en foldespade i bilen til vinterens snedynger på parkeringspladsen eller sandbunkerne på stranden om sommeren – superpraktisk og lille gør den anvendelig af alle til stort set alt.

Forskellige materialer, størrelser og priser gør den ene type mere anvendelig til nogle ting end andre. En lille sammenklappelig spade med savtakker er for eksempel én af de mere specifikke af slagsen, der kan bruges til at skovle og save samtidig. Sidder du fast nær en mose med siv eller andet græs viklet ind i hjulene kan en savside være handy til at skære dig fri, inden du graver.

Militær feltspade

Til den store oppakning vælger mange den ultralette militær feltspade. Den lille, men robust feltspade udmærker sig ved, at fylde minimalt og yde optimalt. Ofte finder du indbygget sav i skaftet eller andre multifunktioner. Militærmodeller er ofte mere holdbare end de traditionelle til campingturen, fordi de bliver brugt i mere barsk terræn.

Vælg en billigere allround spade, hvis du bare skal have en snespade i bilen til nødstilfælde, men gå efter de mere robuste slags til outdoor-aktiviteter. Vær opmærksom på, at mange af spaderne kan trækkes ud for et længere skaft og dermed bedre arbejdsstilling under gravning.

Vælg mellem kendte mærker

Inden for kategorien feltspade er der primært to mærker, der dukker op igen og igen, når kendere anbefaler:

  • Glock
  • Gerber

De to mærker er det rigtige valg til hver sit kundesegment – vandrere og andre outdoor-entusiaster. Du behøver ikke at falde i netop én af disse to kategorier for at få glæde af en sammenklappelig spade – enhver kan bruge den. Du skal blot overveje, hvad du mest har brug for: Robusthed eller lethed?

Glock

De lidt mere erfarne outdoor-entusiaster vælger ofte en sammenfoldelig spade fra mærket Glock. Den militære robusthed og de ofte indbyggede multifunktioner tiltaler personer, der bruger spaden til at overnatte udendørs, bygge udendørs eller arbejde udendørs. Hakke, sav og spade kan være integreret i de praktisk designede spader, der oser at kvalitet og holdbare detaljer. Hårdt arbejde og bask terræn svækker ikke en Glock-model, ligesom den er skabt til al slags vejr. Vælg et robust design – så er det halve arbejde allerede gjort.

Gerber

Den ultralette og meget pladsbesparende feltspade fra Gerber foretrækkes ofte af vandre-entusiaster, spejdere og andre personer med fokus pĂĄ vægt og fylde. En totallængde pĂĄ over ½ meter kan i mange tilfælde reduceres helt ned til smĂĄ 20 cm, ligesom vægten sjældent overstiger halvanden kilo. Materialevalget gør en Gerberspade superletvægt – som eksempelvis glasfyldt nylon og bor-kulstĂĄl. Ikke desto mindre er en spade fra dette mærke meget holdbar og anvendelig til meget. Pak en foldespade fra det populære mærke i rygsækken, sĂĄ er du klar til enhver udfordring.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmĂĄl til noget, sĂĄ kan du sende mig en mail pĂĄ [email protected]