De fleste danskere får ikke den mængde fede fisk, som er nødvendig for at få tilført kroppen de vigtige omega 3 fedtsyrer EPA og DHA, som kroppen ikke selv er i stand til at danne. Derfor kan du med fordel indtage dem i form af fiskeoliekapsler, som er et kosttilskud, der netop giver dig de essentielle næringsstoffer.

Omega 3 har mærkbare gode effekter i forhold til hjerte, syn, led, koncentrationsevne, stofskifte og dit generelle helbred. Der ligger en stor kilde til et godt helbred i disse kapsler.

Der findes flere producenter af fiskeoliekapsler. Her i denne test bliver du præsenteret for tre af de mest populære fiskeoliekapsler. De er alle sammen af en god og anerkendt kvalitet, dog skiller især Bodylab fiskeolie sig positivt ud, fordi du med dem får meget omega 3 for pengene.

På baggrund af denne guide vil du være bedre i stand til at vælge, hvilken type fiskeoliekapsler der er de rette til dig.

Bodylab fiskeolie – god kvalitet til prisen

De danskproducerede Bodylab fiskeoliekapsler er en god kilde til omega 3 fedtsyrer. I dette kosttilskud får du den rette sammensætning og den rette mængde af EPA og DHA.

Kapslerne indeholder 100 % omega 3, og så fås de til en ganske fornuftig pris.

Fakta om Bodylab fiskeoliekapsler:

 • Danskproduceret
 • Indeholder 100 % omega 3
 • 3 kapsler indeholder 990 mg EPA og 660 mg DHA
 • Ganske fornuftig pris.

Her får du altså et danskproduceret kvalitetsprodukt, som er den rene vare hele vejen igennem, og som prismæssigt ligger helt fint.

Pikasol Premium – apotekets fiskeoliekapsler

Apoteket forhandler dette kvalitetsprodukt. Kapslerne indeholder koncentreret fiskeolie, og de er en god kilde til omega 3 fedtsyrer. De indeholder den rette sammensætning af EPA og DHA. Produktet er danskproduceret.

Fakta om Pikasol Premium:

 • Danskproduceret
 • Indeholder højkoncentreret omega 3
 • 1 kapsel indeholder 660 mg omega 3
 • 1 kapsel indeholder 320 mg EPA og 240 mg DHA.

Apotekets Pikasol Premium fiskeoliekapsler er et koncentreret produkt, som er et vigtigt kosttilskud.

Puori 03 Omega 3 – certificeret produkt

Puori 03 omega 3 er et certificeret produkt i forhold til internationale fiskeoliestandarder. Det er et dansk produkt af meget høj kvalitet. Det indeholder både EPA og DHA i den rette fordeling, og kapslerne er tilsat naturlig citronsmag for at dæmpe sure opstød.

Fakta om Puori 03 Omega 3:

 • Danskproduceret
 • 3 kapsler indeholder 2.700 mg fiskeolie
 • 3 kapsler indeholder 2.000 mg omega 3, hvilket svarer til 74 %
 • 3 kapsler indeholder 1.250 mg EPA og 500 mg DHA
 • Tilsat naturlig citronsmag.

Puoris 03 Omega 3 fiskeoliekapsler er et produkt af god kvalitet med et indhold af rent omega 3 på 74 %.

Valg af fiskeoliekapsler

Mange fiskeolieprodukter ligger meget tæt på hinanden, når det kommer til kvalitet og indhold. Derfor kan det være de små marginaler, der afgør, om du vælger det ene produkt frem for det andet.

Der er dog alligevel nogle enkelte retningslinjer, du kan bruge i dit valg.

Hvor mange kapsler er den daglige dosis?

Nogle fiskeoliekapsler skal du tage tre af om dagen, andre produkter skal du kun have en enkelt af.  Det hænger sammen med, hvor koncentreret fiskeolien er inde i kapslerne.

Her kan du vurdere, om det spiller en rolle for dig, om du skal sluge ene eller flere kapsler dagligt.

Giver produktet sure opstød?

Nogle fiskeoliekapsler giver for nogle menneskers vedkommende sure opstød eller ”fiskebøvser” i løbet af dagen. Det er ikke særlig behageligt. Er det til stor gene for dig, så bør du nok gå efter et produkt, hvor risikoen for det er så lav som muligt.

Prisen

Der kan være forskel på prisen fra produkt til produkt. Det kan dreje sig om almindelige prisforskelle, og det kan også spille ind på prisen, hvor koncentreret et produkt der er i kapslerne.

Får du 100 % omega 3 eller en lavere procent i kapslerne? Det skal du sammenholde, når du sammenligner prisniveauet på de forskellige produkter.

Hvilket produkt passer bedst til dig?

Der er bestemt ingen tvivl om, at omega 3 gør noget godt for dit helbred. Derfor er det vigtigt, at du indtager en daglig dosis af det.

Om du så vælger det ene eller det andet produkt, det kan enten være en smagssag eller et spørgsmål om dit helbred i øvrigt.

Læs grundigt på informationen for det enkelte produkt. Det er vigtigt, at du overholder den anbefalede daglige dosis. Du bør også tjekke, om kosttilskuddet frarådes for visse grupper. For eksempel bør børn og gravide ikke indtage for meget af det. Tag gerne din læge med på råd, hvis du er det mindste i tvivl.

Generelt har de fleste stor gavn af fiskeolien omega 3.

Konklusion på fiskeoliekapsel-testen

I denne guide har vi vurderet tre forskellige produkter. Alle produkter er danske og af en virkelig høj kvalitet. Dermed er der ikke de store forskelle på produkterne. Det er kun på marginalerne, at de adskiller sig fra hinanden.

Skulle vi alligevel rangere dem, så vil listen komme til at se således ud:

 1. Bodylab fiskeolie
 2. Pikasol Premium
 3. Puori 03 omega 3

Når Bodylabs fiskeoliekapsler får en førsteplads, så skyldes det, at du får meget omega 3 for pengene med dette produkt. I kapslerne er der 100 % omega 3, og sammensætningen af EPA og DHA er lige, som den skal være.

Lige i hælene kommer så Pikasol Premium, som er et højkoncentreret produkt. Det betyder, at du kun behøver en kapsel om dagen. Prisen er så til den høje side, til gengæld behøver du kun én kapsel.

På tredjepladsen har vi så Puori 03 omega 3. Igen er det et meget tæt felt, og når Puoris produkt placeres her, så skyldes det blandt andet, at kapslernes indhold af omega 3 ligger på 74 % i stedet for 100 %.

Som sagt er alle de testede fiskeoliekapsler af meget høj kvalitet, og uanset hvilket produkt du vælger, så vil du være rigtig godt dækket ind i forhold til omega 3.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *