Med en fitness bold træner du både dine ydre og indre muskler på samme tid. Du kan udføre næsten alle former for øvelser og således komme hele kroppen rundt i din træning. Derudover kan du også anvende fitness-bolden som en ergonomisk korrekt stol og således træne dine støttemuskler, selv under stillesiddende arbejde.

At træne med en fitness bold er både sjovt, nemt og giver mange muligheder. Både børn og voksne vil elske at træne med denne store bold og nyde de mange muligheder, den giver. Fitness bolde har længe været anvendt inden for balance- og motoriktræning samt til genoptræningsforløb. Derudover er den populær som redskab både til træning på fitness-hold og til personlig træning.

Video guide til valg af fitnessbold​

Køb fitness bold online​

[xmlproductfeed keywords=”træningsbold,pilatesbold” limit=”100″ exclude=”skål|thera-band|pumpe”]

Ofte stillede spørgsmål omkring fitness bolde​

1

 

Hvad er en fitness-bold?

 

En fitness bold er ganske enkelt en stor bold. Du kan anvende den til et væld af forskellige øvelser – særligt øvelser, hvor du skal sidde oven på selve bolden. Hårheden af en fitness-bold kan justeres, alt efter hvor meget luft du pumper ind i den.

Dette kan være nyttigt i forhold til hvilke øvelser, du vil udføre med din fitness-bold.

2

Hvad træner jeg med en fitness-bold?

 

Som udgangspunkt er der faktisk ikke nogen grænser for, hvad du kan træne med en fitness bold. Både styrke, koordination, balance og kropsbevidsthed bliver udfordret og trænet, når du anvender en fitness-bold. Du kan desuden bruge din fitness-bold som en ergonomisk korrekt stol.

Som stol træner en fitness-bold nemlig alle de små støttemuskler i mave og ryg, der ofte bliver glemt. Så hvis du har et meget stillesiddende arbejde, er en fitness-bold genial til at udnytte den siddende tid fornuftigt!

3

Hvordan skal jeg træne med en fitness-bold?

 

Fitness bolde bruges for det meste til maveøvelser – skrå mavebøjninger, klassiske mavebøjninger og lignende øvelser for mavemuskulaturen. Der er dog mulighed for meget mere med denne fantastiske opfindelse.

Din fitness-bold kan også inkorporeres i pilates og yoga. Derudover kan du også udføre både styrkeøvelser og øvelser for øget smidighed med en fitness-bold.

4

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vil træne med en fitness-bold?

 

Tjek altid underlaget, før du sætter din fitness bold på det. Hvis noget i nærheden kan risikere at punktere din fitness bold, så fjern det først. Ellers bliver din træning en kort og noget flad fornøjelse.

Desuden er det vigtigt at sørge for, at din fitness-bold ikke kan glide væk under dig. Hvis dit gulv er glat, kan en træningsmåtte derfor være en god idé.

5

 

Hvilken størrelse fitness-bold skal jeg vælge?

 

Når du vælger størrelsen på din fitness bold, skal du tage udgangspunkt i din højde. Din fitness-bold skal altså passe til lige netop din krop. Er du lavere end 157 cm, skal din fitness bold have en diameter på 45 cm. Hvis du er mellem 157 og 170 cm, skal du derimod vælge en på 55 cm. Hvis du er over 170 cm høj, men ikke over 190 cm, skal din fitness bold være 65 cm og er du højere end 190, skal den være 75 cm i diameter. Så tjek din egen højde, før du drøner ud og køber en fitness-bold.

Derudover er der dog ikke meget mere at sige end dette: God fornøjelse med dit nye yndlingsredskab!

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *