Sendt til Redaktørens blog

shout1_blueI det seneste års tid har man i enkelte TV-udsendelser om sundhed og træning, kunnet følge med i hvordan deltagerne har fået testet deres “Body Age” – deres “kropsalder”. Det har været gjort med et system fra Polar, hvor man laver en stribe målinger relevante for sundhed og ud fra disse beregner en samlet score, som Polar kalder for “Body Age”. At det intet har med alder at gøre kan være en helt anden historie, men trods alt er det rimelige målinger der ligger bag tallet.

Og nu til SATS –

I en ret omfattende reklamekampagne tilbyder de, at man kan komme ind og få målt ens Krops Alder hos dem. På grund af TV-udsendelserne forventer folk, at de kan få en seriøs test, som den de har set på TV, men nixen-bixen. Det er noget helt andet SATS har i ærmet. Det er blot en simpel måling af fedtprocent målt med en bioimpedansmåler. Altså den type af badevægte, der ved at måle den elektriske modstand i kroppen kan vurdere ens fedtprocent.

Det oplagte ville være at fortælle folk, at de kan komme ind at få målt deres fedtprocent, men SATS har fundet ud af, at hvis man i stedet kalder fedtprocenten for Krops Alder, så sælger det nok flere billetter. Det er ikke andet end at hvis din fedtprocent ligger over middel, så får du lagt et par år til din Krops Alder. Hvis den er under middel får du trukket et par år fra osv.

Det har slet, overhovedet, absolut ingenting med Krops Alder at gøre. Det er noget plattenslageri!

Så længe det varer, kan du læse om målingen her.
(Klik nederst på deres side, hvor der står “Få en måling”)

 

Morten Zacho, cand. scient. 24. september 2008
(Rettet 25/9. “Body Age” rettet til “Krops Alder”)

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *