Fivefingers – Undgå denne store fejl når du køber

Paradoksalt nok skal Fivefingers ikke sættes på dine hænder, men derimod dine fødder. Fivefingers er nemlig sko specielt designet til at give dine fødder de bedste forhold, når du er fysisk aktiv. Det bliver dog kun tilfældet, når du undgår den store fejl, mange begår. Læs med og find ud af hvilken.

Du havde bare tæer, da du kom til verden. Med bare tæer bevæger du dig, som da du var barn – nysgerrigt og på opdagelse, men samtidig målrettet. Med sko fra Fivefingers genopdager du denne særlige form for bevægelse og frigør dine fødder. Desuden gør du dem en kæmpe tjeneste, når du lader dem bevæge sig så naturligt og uhindret som muligt.

Liste over fingers

Hvad er Fivefingers?

Fivefingers er en helt ny form for fodtøj, der har taget sportsverden med storm. Fivefingers udgør et fantastisk og ret enestående alternativ til konventionelt fodtøj.

De giver dig følelsen af at gå på bare tæer, men kombinerer det med en beskyttende og skridsikker sål. Fivefingers er designet til at sprede dine tæer en smule. Dette styrker dine muskler i fødderne og øger dine fødders bevægelighed.

Hvornår kan jeg bruge Fivefingers?

Fivefingers er enormt behagelige at gå i, når du har vænnet dig til dem. Det kræver nemlig lidt for det moderne menneskes fødder at skulle omstille sig fra konventionelt fodtøj til denne type sko.

Når du først har omstillet dig, kan du dog bruge Fivefingers til nærmest alting. Fivefingers er designet til at blive anvendt til sport og egner sig til mange forskellige aktiviteter. Du kan derfor anvende Fivefingers til alt lige fra yoga og pilates til hiking, trekking, løb og vandring. Derudover kan Fivefingers også bruges, når du dyrker boldtræning, vægttræning, windsurfing og kitesurfing.

Der er således i og for sig nærmest ingen grænser for, hvornår du kan bruge dine Fivefingers. Dog gør deres lidt særprægede udseende dem nok knapt så anvendelige til fine fester.

Hvad er fordelene ved at bruge Fivefingers?

Som nævnt giver Fivefingers dine tæer mulighed for at sprede sig, så dine fødder kan bevæge sig naturligt. Det styrker muskulaturen og bevægeligheden i dine fødder.

Det er dog ikke det eneste, Fivefingers har at tilbyde dig. Derfor kommer der her en kort liste over nogle af de mange andre fordele, du opnår ved at anvende Fivefingers:

  • Du opnår en øget balance, smidighed og styrke i både fødder og underben.
  • Din rygsøjle bliver rettet op, så din holdning forbedres og du undgår ledsmerter.
  • Gummisålen på Fivefingers laver ikke mærker på gulvet, når du bruger dem indendørs.
  • Fivefingers kan vaskes i vaskemaskinen. Typisk skal det foregå ved 30 grader. Men husk lige at læse på den model, du ender med at købe, så du ikke skader dem.

Hvad er der så særligt ved sålen på Fivefingers?

Bag designet af Fivefingers’ sko ligger der en lang proces. Den kommer særligt til udtryk, når vi kigger på sålen af skoene. Den er nemlig designet til at følge omkredsen af din fod og dine tæer. Desuden beskytter den mod irritationsmomenter i underlaget, for eksempel skarpe sten.

De fine riller i sålen er en direkte kopi af fodens egen teknologi. De griber fat om grene eller ujævnheder i underlaget for at give dig sikkert fodfæste, selv når underlaget er vådt og glat. Sålen på Fivefingers er således et udtryk for sublimt design, der kommer dine fødder til gode og sikrer dig på flere fronter.

Hvordan kommer jeg i gang med at bruge mine Fivefingers?

De fleste anbefalinger går på, at du bør gå med dine Fivefingers på af og til i cirka tre uger, før du begynder at løbe i dem eller anvende dem til anden intensiv træning. Denne anbefaling bygger på det faktum, at du kommer til at bruge din krop helt anderledes, når du har Fivefingers på.

Det nytter derfor ikke noget at lægge for hårdt ud og bare spurte derudad, den første gang du har dine nye Fivefingers på. Start derfor med at gå nogle gode ture de første tre uger. Herefter kan du udvide din træning til nogle korte løbeture, der så gradvist kan blive længere.

Hvilken stor fejl skal jeg undgå at begå?

Fivefingers er et fantastisk stykke fodtøj. Det står helt klart. Det bliver dog kun en fantastisk oplevelse for dig at bruge dem, hvis du undgår den store fejl, som mange begår. Det er nemlig næsten ikke muligt at overdrive, hvor stor en betydning sålen på dine Fivefingers har.

Med Fivefingers er du i langt højere grad i direkte kontakt med underlaget og sålen er den eneste mellemmand. Vælg dig derfor altid Fivefingers med en god, fleksibel sål, der samtidig er skridsikker. Ellers ender dine Fivefingers hurtigt med at samle støv i skabet.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]