Fru Jørgensen

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    Fru Jørgensen reacted to pesaol in svært at få pulsen op   
    Jo bedre form du er i, jo mere energi skal du bruge for at få pulsen og jo hurtigere falder din puls igen efter et interval.
    Så mon ikke bare det skyldes at du simpelthen er kommet i bedre form?
  2. Like
    Fru Jørgensen reacted to Vastus in Træningsprogram til opstramning   
    Det nyt for mig at man får slappe muskler af styrketræning.
  3. Like
    Fru Jørgensen reacted to CKF1 in Hårtab og vægttab   
    Hmm. Jeg er på ingen måder kyndig til at svare, men jeg har gjort mig disse tanker:
    Du er 26 år - det er deromkring mænd som regel begynder at blive tyndhårede hvis de er disponerede for det. Har mændene i din famlie, enten din fars eller mors, hår på hovedet?
    Måske du simpelthen bare taber håret af "naturlige" årsager - og det så tilfældigvis rammer sammen med dit vægttab og træning?
    Styrketræning og vægttab vil også ganske naturligt hæve dit testoteron-niveau i kroppen. Fedtet indeholder østrogen - det kvindelige kønshormon - og styrketræning vil yderligere hæve ens testoteron-niveau.
    Hårtab på hovedet skyldes som regel mænds testotoeron-niveau. Testoteronen "angriber" hårsækkene på hovedet og gør dem mindre - derfor er det som regel mænd, som bliver skaldede.
    Så - min teori er, at du er naturligt disponeret til at blive tyndhåret/skaldet og at styrketræningen / tabet af fedt vil have hævet dit testoteron-niveau, så det har speedet processen op.
    Nævnte doktoren intet af den slags? Det havde jeg nævnt hvis jeg var doktormand...
    Totalt flot vægttab i øvrigt! Jeg tager hatten af for din flotte indsats!
  4. Like
    Fru Jørgensen reacted to mikL86 in Kvinder i "styrketræningsafdelingen"   
    Hej hej!
    Fedt at du griber træningen fornuftigt an med stærkmands øvelser! Det ville være skørt hvis du kunne bænke det samme som de store gutter i centeret, så jeg tror bestemt kun der er respekt for din tilgang, og at de fleste fyre vil synes det er fedt at "deres" område ikke kun er domineret af svedende skaldefætre - så bare klø på!
    Når man træder ind i centeret, er man nødt til at lægge egoet i døren, og gribe træningen an som man magter. Jeg løfter også ganske lidt, i forhold til hvad mange af de store gutter gør - men sådan er det jo. Individuelle mål, træningserfaringer og genetiske forudsætninger.
    Træn bare løs - er sikker på din tilstedeværelse er værdsat.
  5. Like
    Fru Jørgensen reacted to SaintPauli in Alkohol og vægttab   
    Hvorfor er kvinder ALTID på slankekur? Hvis du i stedet fyrer den af på Zefside og slæber en MOL-bro med hjem, så svarer en times ”fællestræning” til omkring 10 drinks.
    (såfremt du vejer omkring 60kg og ikke er kedelig)
    http://aktivtraening.dk/forbraend
  6. Like
    Fru Jørgensen reacted to Dennis89 in At nyde at yde!   
    For at man kan nyde må man yde lyder et ordsprog, men jeg kunne godt tænke mig at vende det lidt om så det i stedet hedder "at nyde at yde!". Grunden til dette er, at jeg bl.a. via min livsstilsomlægning og dertilhørende vægttab har haft og stadigvæk har meget svært ved at nyde at jeg rent faktisk gjorde og gør noget godt for mig selv og at jeg kan se fremskridt og mærke at jeg har det titusind gange bedre en før hvor alting bare var "okay" eller "lidt træls" - jeg var aldrig rigtig glad.
    Jeg havde forstået det sådan, at for jeg kunne tabe mig skulle jeg spise minimalt lidt og dyrke en helt masse motion - gerne løb og det skulle være rigtig hårdt så noget af alt det fedt kunne blive forbrændt.
    Jeg er sidenhen blevet klogere og har fundet ud af at, for at sådan en livsstilsændring kan finde sted og blive "en del af mig" nytter det for mig ikke noget at tonse afsted hver dag, tælle kalorier og hele tiden være "på vagt" overfor hvad der nu kunne gå ind og spolere mit projekt. Det bliver mere til en slankekur end en egentlig livsstilsændring og da det er sket to gange før jeg har taget hele lortet(fedtet) på igen måtte der altså laves nogle ændringer denne gang.
    Sjovt at løbe?
    Hvorfor må det ikke være sjovt at løbe? Jeg har alt for mange gange, uden lyst, bare okset afsted fordi det var noget jeg skulle have gjort og så kunne det jo lige så godt gå hurtigt. Problemet var bare at jeg ikke havde en fed følelse når turen var overstået - jeg var glad for jeg havde fået det gjort, men den der dejlige følelse af at få "klaret tankerne" og bare givet slip på sig selv på løbeturen var der aldrig. Nu er jeg så begyndt at løbe nogle længere ture i langsomt tempo og har fundet ud af at det er lige noget for mig. Jeg nyder hele turen og når jeg kommer hjem er jeg både tilfreds med præstationen og har haft en fed oplevelse samtidig med:)
    Det jeg prøver at sige er: Gør dog det du har lyst til og ikke det modsatte fordi du skal. Engang i mellem skal man selvfølgelig presse sig selv, men for mig kommer det helt naturligt når jeg har en god hverdag med masser af energi og lyst til livet.
    Find den motionsform der passer dig og nyd at du faktisk får rørt dig samtidig med du har det rart, sjovt eller at det bare er ben hårdt - for det kan også være super fedt!
    Kost
    Jeg er absolut ingen ekspert omkring hverken kost eller motion men har erfaret at det der med hele tiden at være bange for hvad man propper i munden simpelthen slider en op indefra. Det er som en af mine veninder sagde den anden dag da vi sad og NØD en stor is "man skal ikke tælle hvor mange kalorier der er i sådan en - man skal bare vide at det er usundt". Jeg synes ikke det kan siges mere rigtig, for hvis du bare sørger for at spise sundt i din hverdag og ikke skejer for meget ud der kan der sagtens være plads til en is, en god middag, en tur i byen eller hvad der nu måtte byde sig. Og sund mad er altså ikke lig med kedelig mad! Nu er jeg så "heldig" at jeg elsker mad og hold kæft hvor er der bare meget sundt mad der smager sindssygt godt! Igen handler det om at finde det man kan li' og ikke æde sig mæt i gulerødder hver dag fordi man har hørt de er sunde! Man kan finde mange informationer på nettet om sund kost og hvis man bare er lidt informeret ved man godt hvad der er godt og kaste i svælget og hvad der er knap så godt:)
    Afrunding
    Nu håber jeg folk tager dette indlæg for hvad det er, nemlig lidt motivation til andre og mig selv som nogle gange kører lidt surt i livsstilsændringen - lad nu vær' med at lave den til en slankekur - de holder aldrig og så kommer der bare endnu et nederlag. Hold fast ved dine nye sunde vaner og kæmp dig igennem de svære tider, for de kommer også selvom du har en krop du er glad for og du spiser sundt:)
    Husk "At nyde at yde!"
    Skriv gerne kommentarer og andre ting der kan motiverer dig selv og de andre her på forummet til at holde fast og ikke give slip på de gode ting du gør for dig selv:)
  7. Like
    Fru Jørgensen reacted to venaN in Teori omkring eksplosionstræning   
    Du har lavet plyometrisk træning sammen med sprint øvelser. Du har åbenbart også lavet CAT (Compensatory Acceleration Training) træning i form af eksplosiv squat. Det skulle alt sammen gerne resultere i en RFD (rapid force development) forbedring. Du har altså trænet dit nervesystem til at udvikle kraft hurtigere end før.
    Prøv at læse lidt her: http://www.gomotion.dk/artikler.asp?mode=detail&p_id=111&a_id=57&page=1&title=art
    Ellers er det ned på bibliotektet. Jeg tror desværre ikke der er nogen her, der har lyst til at skrive din rapport for dig.
  8. Like
    Fru Jørgensen reacted to hansen.j in Vidunderløg   
    Det er i hvert fald utrolig svært overhovedet at danne testosteron uden et par løg.
  9. Like
    Fru Jørgensen reacted to Jenslyn17 in Ny start på livet! :)   
    Hej Stine!
    Super du vil gøre en forandring. Fitness (cardio og styrketræning) er godt, men der skal selvfølgelig også udvises et vist mådehold i forhold til indtaget.
    Hvis du er god til engelsk, kan du tage et kig på de forskellige artikler på leangains.com. Du behøver ikke følge alt til punkt og prikke, men sitet er super til at få gjort op med nogle myter, du bestemt ikke behøver mase med.
    Generelle tips: Tag det roligt. Sultediæter er noget fis, og det fører aldrig noget godt med sig. Dit vægttab skal IKKE være en pinsel. Hvem fanden gider være tynd og trimmet, hvis man har det ad helvede til? Det lyder fortærsket, men der SKAL være tale om en livsstilsændring. Ellers holder det bare ikke!
    Lad være med at hoppe på bølgen med 6-8 måltider om dagen og alt det pis. Hvis u har det bedst med at spise to eller tre gange om dagen, så kan du snildt gøre det. Sådan har jeg det fx. Jeg vil hellere æde mig helt mæt end at sprede måltiderne ud!
    Planlæg eventuelt en "cheat-dag" - fx lørdag - hvor du kan slappe af og spise, som du vil. Det kan gøre meget for humøret og kan desuden fungere som en art intuitiv cycling af kulhydrater, så du holder gang i din metabolisme (forbrænding - det danske ord er udmærket, men du vil helt sikkert støde på den engelske term et utal af gange, hvis det ikke allerede er sket!).
    Lad være med at veje dig i tide og utide. Din fremgang vil ikke være lineær til helt ned på dagsbasis, så det giver ikke mening at veje sig mere end engang imellem. Hver 14. dag er et bud.
    Lad være med at hænge dig i, om du får noget hvidt brød ned. Modsat hvad en del af den stående dogmatik siger, så kan man sagtens skeje ud nu og da. Det afgørende er kalorierne!
    I forhold til træningen: Giv den max gas. Der er ingen fidus i at holde tilbage, og tro mig - du vågner ikke op med en overarm i størrelse jumbojet. Det skal din hormonbalance nok forhindre. Det er bare med at give den gas :-)
    Held og lykke med det
  10. Like
    Fru Jørgensen reacted to KåreS in Sjipning!   
    Der er ikke ret meget (om noget) der slår løb mht. kalorieforbrænding. Men sjipning ligger fint til - men alt afhænger selvfølgelig af, hvor lang tid du er i stand til at sjippe kontra løbe samt hvor højt du er i stand til at få pulsen i et længere tidsrum.
    Der er ikke den store forskel. Begge er vægtbærende konditionsformer og er derfor, særligt i starten, hårde ved led og sener. Læg stille og roligt ud, f.eks. tre gange om ugen af kortere varighed, og øg laaangsomt.
    Knæene er udsat for en langt mindre belastning ved sjipning end ved løb. Achillessenerne og skinnebenene er til gengæld udsat for en meget betydelig belastning ved sjipning => risiko for skinnebensbetændelse og imflammation/betændelse i achillessenen.
    Når du lander ved sjipning, vil du i modsætning til løb, lande på forfoden og fjedre, hvilket udsætter achillessenerne for en ret alvorlig belastning. Derfor er det en god ide at sørge for at komme helt ned, så hælen lige når at røre underlaget, inden der sættes af igen. Det aflaster achillessenen.
  11. Like
    Fru Jørgensen reacted to Kimbo in Er denne morgenmad perfekt?   
    Jeg er enig i at der mangler "noget", som giver din mave arbejde og holder kroppen igang indtil næste måltid.
    Her en oversigt over et udvalg af kulhydrater og deres ”hastighed” på vej til blodet:
    Styrtløber: Sukker, honning, juice, mælkesukker, saft, slik
    Løber: Frugt, rosiner, dadler, guldkorn, kindersnitter
    Går: Lyst brød, kartofler, hvide ris, alm. pasta
    Kravler: Groft brød, brune ris, fuldkornsprodukter
    Kryber: Grøntsager, bælgfrugter, nødder, kerner
    Jo større andel af kulhydraterne, der ”kryber og kravler” ind i blodbanen, desto mere stabilt blodsukker og mere harmonisk og indlæringsdygtig bliver du.
    Kostens betydning for evnen til at lære nyt
    Personligt vil jeg anbefale at blande en god portion müsli eller havregryn sammen med din morgenmadsblanding! Evt. kan du kick-starte din krop med et glas juice.
    Iform giver i denne artikel 4 bud på sund morgenmad: 4 forslag til sund morgenmad
    Ellers søg lidt videre på nettet selv. Der kan du finde mange gode forslag til "opskrifter" på morgenmad til bestemte formål og generelt.
  12. Like
    Fru Jørgensen reacted to venaN in Hvorfor fan taber jeg mig ikk´?   
    Jesus Christ......
  13. Like
    Fru Jørgensen reacted to MamboMads in de evige 5 kilo   
    Hej.
    Eftersom du kun går i gymnasiet kan jeg ikke se hvorfor du kun har tid til at træne 2 gange om ugen. Også selvom du har en kæreste.
    Medmindre han er modsat alle andre vil han næppe have noget imod at du kommer til at have det bedre med dig selv og at du ser bedre ud.
    Men here goes:
    Træn mere, træn hårdere.
    Husk styrketræning.
    Halver dit indtag af ris/pasta/kartofler.
    Minimer indtag af sukker.
    Mere protein. Meget mere protein.
    Flere grøntsager. Mange flere grøntsager.
    Des mindre du træner des mere striks bør du være med din kost for at opnå det ønskede mål.
  14. Like
    Fru Jørgensen reacted to Gregers TF in Lange cykelbukser - Tights eller ?   
    Hej
    Uanset hvad du har som yderste vil jeg tro at du vil sætte pris på et par bukser med pude inderst.
    Personligt ville jeg aldrig hoppe på cyklen i flagrebukser men nu har jeg også den ide at jeg hader når der for meget der kan flagre omkring når jeg skal være aktiv.
    Men ellers meget sjovt som den engelske "cykelmode", de kører heller ikke gerne i tætsiddende tøj, er slået igennem blandt MTB-folket.