Morten Z

Admins
 • Posts

  3,670
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Posts posted by Morten Z

 1. Du skal ikke forstå det sådan at minutvolumen er den eneste faktor der kan forbedres, men sådan at minutvolumen (Q) i sidste ende er den primære flaskehals - og som regel den variabel der udgør den største del af forbedringer i VO2.

  De tal du viser der er på utrænede og de har ganske rigtigt en betydelig forbedring i iltekstraktionen, men der er jo en meget destinkt grænses for hvor meget ilt der kan hives ud (100%) og fortsatte forbedringer må nødvendigvis komme fra Q.

  Endvidere har forsøg med et-bens træning vist at musklerne sagtens kan forbruge meget mere ilt, hvis blot det bliver leveret til dem, men når der arbejdes med flere store muskelgrupper kan hjertet ganske enkelt ikke fodre dem alle med den mængde de faktisk kunne forbruge og derved er Q den væsentligste begrænsende faktor. Også selv om forbedringer sker på andre parametre.

 2. Hej Niko

  Du må godt reklamere for din personlige virksomhed her på Motion-online og jeg regner selvfølgelig med at du er klar over at det koster penge. Vi plejer at fakturere ikke-aftalt reklame i forummet med 5.000 kr. ekskl. moms. Jeg sender fakturaen en af de nærmeste dage med 8 dages betalingsfrist.

  Da du har accepteret betingelserne ved din indmeldelse vil fakturaen være bindende for dit vedkommende. Er den ikke betalt inden for 30 dage sender vi videre til inkasso (det er ikke første gang og vi får altid pengene).

 3. Jeg har lige nogle spørgsmål til dit spørgeskema:

  1) Indkomst årligt - slutter ved 275.000 og derover. Hvorfor er du kun interesseret i segmentering på lavindkomster?
  2) "Lider du af laktose intolerance el. kender du nogle der gør?"
  Det giver dig meget lidt kvantitativ indsigt at spørge til "kender du nogen ...". Hvorfor gør du det?
  3) "Hvor ofte spiser du kød?"
  Skulle første svarmulighed ikke være "Dagligt" i stedet for "Til hvert måltid"? De færreste spiser kød til morgenmad.
  4) "Hvorfor køber du ikke helse produkter?"
  Hvorfor antager du at der ikke købes helseprodukter?
  5) Er spørgeskemaet en form for forberedende markedsføring til et firma du reelt har tænkt dig at starte?
 4. Vi søger 10 mænd til at deltage i et videnskabeligt studie, som skal undersøge om man kan modvirke negative effekter af at sidde for meget stille med et minimum af fysisk aktivitet.

  Der udbetales økonomisk godtgørelse i forbindelse med deltagelse i projektet (4.000 kroner).

  Du kan deltage i dette forsøg hvis du:

  · Er mand og mellem 20 og 55 år gammel

  · Har et Body Mass Index (BMI) på mellem 20 og 35

  · Har et stillesiddende arbejde eller studium

  · Ikke cykler eller går langt dagligt (f.eks. til og fra arbejde/studium)

  · Ikke går til sport eller fitness

  Under studiet skal du møde op på vores laboratorium til én forundersøgelse og fire forsøgsgange. Til forundersøgelsen vil du få foretaget diverse undersøgelser, bl.a. test af kondition, test af sukkertolerance, bestemmelse af energiforbrug under hvile og gang samt bestemmelse af din muskel- og fedtmængde.

  På de fire forsøgsdag skal du:

  1) Sidde stille i længere tid

  2) Veksle mellem at sidde og stå op,

  3) Gå en rask tur på løbebånd og derefter sidde stille i længere tid.

  4) Gå en rask tur på løbebånd og derefter veksle mellem at sidde og stå op.

  Undervejs vil du få serveret måltider på faste tidspunkter og vi vil jævnligt tage blodprøver. Hver forsøgsgang tager 27 timer, hvorfor du skal overnatte i vores laboratorium.

  På alle fire forsøgsdage har du rig mulighed for at læse eller arbejde på din egen computer.

  Undersøgelserne foregår på Center for Aktiv Sundhed (CFAS), Rigshospitalet, afsnit 7641, Ole Maaløesvej 24, 2200 Kbh. N.

  Vil du høre nærmere, så skriv venligst til Katja Kofoed på e-mail: [email protected]

  PS - send venligst vedhæftede opslag til dine utrænede venner, som måske kunne tænke sig nogle effektive studiedage, hvor de samtidigt tjener penge

 5. Jeg vil ikke anbefale dig at køre cirkeltræning på den måde 6 gange om ugen. Så kører du bare sur i det. Fortsæt med det du plejer 3 gange pr. uge, men læg noget andet i stedet for løbetræningen. F.eks. noget Tabata-style cardio rettet træning. Øvelser som firefighters, burpees, sprællemand, reaktionsøvelser, knæløft sjipning etc.

 6. Jeg vil give Thorhauge ret. På bachelorniveau bør et spørgeskema have højere kvalitet. Som minimum bør din vejleder godkende det inden du tager det online.

  Du bør også lidt mere seriøst forklare modtagerne, hvad deres besvarelse skal bruges til. Umiddelbart giver det ingen mening for mig, at en bacheloropgave har formålet "at lave en masse fede træningsmuligheder"

 7. Studier har vist at at smidighed har en del med smerteopfattelse at gøre. Så som du selv skriver, så kan der være en de-sensibiliserende effekt ved at tilføre en anden smerte (ala din hovepine forsvinder kortvarigt når du sparker lilletåen ind i en dørkarm.

  Derudover er smidighedsmålingen jo ikke særlig objektivt. Ham 120 kg manden der udfører det, bestemmer jo stort set selv hvor langt han vil skubbe benet.

  Minder mig lidt om noget bull-shit demo jeg har set af z-health principper, hvor samme person som "sælger" konceptet viser hvordan styrken i en muskelgruppe øges efter at der er lavet en lille hokus-pokus bevægelse.

 8. Jeg ventede på hvornår "Maria.Berg" ville kaste sig ud i helt utilsløret spam. Men respekt for en spammer der gør sig den umage langsomt at bygge en profil op.

  Registranten på det domæne der henvises til er et hollandsk firma, som har en masse crap-sites.

  Registrant: Bruger-id: HB13143-DK Navn: Hostnet BV Adresse: De Ruyterkade 6 Postnr. & By: 1013 AA Amsterdam Land: Netherlands Telefonnummer: +31 207500811

  Emailadressen er en tydelig fake-gmail: [email protected]

  IP'en der er postet fra peger på en Thailandsk internetudbyder: http://3bb.co.th/

  Så jeg gætter på en dansk mand i tyverne, som har læst "The 4 hour work week" ;-)