Runes log


RuneN
 Share

Recommended Posts

Jeg var forresten omkring lægen for lige at få checket noget, der heldigvis viste sig at være trivielt, men fik ved samme lejlighed foretaget et generelt sundhedscheck. Nu har jeg så modtaget en masse spændende stats fra de foretagede prøver, der har været interessant at granske:

Hæmoglobinværdi: 8,7 mmol/l (normal: 8,3 - 10,5 mmol/l)

P-Triglycerid: 0,5 mmol/l (normal: 2,0 mmol/l)

Pt-estimeret GFR (eGFR): 80 ml/min (normal: < 2,0 mmol/l)

Blodsukker: 5,6 mmol/l (normal: 4 - 7 mmol/l før måltider)

Systolisk blodtryk: 144 mmHg (normal: < 140 mmHg)

Diastolisk blodtryk: 88 mmHg (normal: < 90 mmHg)

P-Creatinin: 93 µmol/l (normal: 60 - 110 93 µmol/l)

P-Kalium-ion: 3,8 nmol/l (normal: 3,6 – 4,6 mmol/l)

P-Bilirubin: 19 µmol/l (normal: 5 - 25 µmol/l)

Total kolesterol: 5,1 mmol/l (normal: < 5 mmol/l)

HDL: 1,5 mmol/l (normal: helst > 1 mmol/l)

LDL: 3,4 mmol/l (normal: helst < 3 mmol/l)

P-Thyreotropin (TSH): 1,22 10-3 int. enh/l (normal: 0,2 - 5,0 mU/l)

P-Testosteron: 19 nmol/l (normal: 12 - 32 nmol/l)

P-Alanin-aminotransferase kat. k.: 16 U/l (normal: 5 - 60 U/l)

P-Basisk phosphatase kat. k.: 52 U/l (normal: 35 – 105 U/l)

P-gamma-Glutamyltransferase kat. k.: 16 U/l (normal: 10 - 80 U/l)

Umiddelbart er der ikke noget alarmerende. Mit kolesteroltal ligger lidt over normalen, men det "gode" kolesterol er rigtig fint. Nyre- og levertal er gode.

Har dog booket en opfølgende tid hos lægen for lige at få en mere uddybende forklaring, udover det man selv kan google sig til. Jeg fik mere eller mindre bare ovenstående tal uden videre forklaring :smile:

Blodtrykket ser lidt højt ud, men jeg er tidligere blevet diagnosticeret med White Coat Syndrome, så det er sandsynligvis bare derfor.

Edited by RuneN
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tirsdag 6/3

Spinning puls

Onsdag 7/3

Styrketræning

Torsdag 8/3

Spinning puls

Mandag 12/3

Spinning

Jeg har lidt travlt for tiden, så logning er lidt sporadisk og kort..

Kan dog berette at dagens spinningtime bød på flere sjove oplevelser - heriblandt en lidt apatisk pige, der præsterede at tygge tyggegummi hele timen med et ansigtudtryk, der tydeligt viste, at hun kampkedede sig.. samt en gut, der var kittet ud i det vildeste pro gear inklusiv f*cking cykelhandsker! :laugh:

Link to comment
Share on other sites

^ Ha ha - to helt modsatte måder at være too cool for school. :laugh:

Jeg kom til at tænke på din app, da jeg så dette link: http://www.sixpacproject.eu/

Det var KarlS, der postede det i OT; han har noget med det forskningsprojekt at gøre. Jeg har ikke nærlæst hvad det handler om, men tænkte at det måske var relevant for dig. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ja, det var et ret underholdende fænomen at betragte :laugh:

Mange tak for linket, Spinderella! :bigsmile:

Jeg har kigget siden igennem og det minder faktisk en del om det, vi gerne vil gøre. Vi har også store planer om med tiden at integrere især Facebook og Twitter så meget som muligt med appen, så man fx kan informere venner om, hvilke kampe/spil/træningssessioner, man har tilmeldt sig, invitere andre og lignende.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Har ikke fået logget træning på det sidste grundet et (heldigvis helt ufarligt) medicinsk problem. Men er klar til at træne igen og starter med styrketræning i morgen :wootdance:

Ellers har den stået på rejse til Gent i Belgien i påsken - herunder visit til Le Carrefour d'lArbre for at se Paris-Roubaix. Her er et par shots fra turen:

post-7266-0-96932600-1334082319_thumb.jp

post-7266-0-70718900-1334082331_thumb.jp

post-7266-0-43407000-1334082342_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Fredag 13/4

Styrketræning

Kettlebell clean & press, swings, pushups, pullups, planke, reverse crunches, back extensions..

Mandag 16/4

Styrketræning

Kettlebell clean & press, swings, pushups, pallof presses og face pulls

Jeg måtte skippe det sidste af træningen i mandags, da jeg fik det dårligt og blev svimmel. Jeg har det sidste stykke tid haft en fornemmelse af, at være lige på kanten af at blive syg uden rigtigt at blive det - kombineret med en del symptomer på stress.

Der har været en hel masse ting på det sidste med bl.a. opstart af firma, en masse aftaler, overarbejde og arbejdsdage, der primært består af konstante afbrydelser for at hjælpe kollegaer eller løse akutte problemer for vores supportafdeling, så det er umuligt at koncentrere sig om de opgaver, der egentlig skulle løses.

Jeg tror det kunne være sundt at skrue lidt ned for tempoet og undgå at stresse mig selv over alt det jeg føler, jeg ikke når. Det bliver fedt at komme lidt væk fra det hele, når jeg smutter til Kina om tre ugers tid :bigsmile:

Fik nyheden om at en rigtig flink og hjælpsom ung fyr fra det hedengangne søndags-spinninghold i SATS er blevet fundet død i sin lejlighed efter at have været sygemeldt et par dage med lungebetændelse. Fuck, hvor er det urimeligt.. og kan ikke undgå at tænke tilbage på Mollerup :unhappy:

Link to comment
Share on other sites

Torsdag 19/4

Spinning puls /v Henrik

Konstant høj puls og ren udholdenhed

Har ikke kunnet træne siden i torsdags, da svimmelheden og kvalmen har taget noget til og nu er næsten konstant. Jeg aner ikke om det er stress eller der er en anden underliggende årsag, men jeg har taget en sygedag i dag og håber det er bedre i morgen, hvor jeg meget gerne skulle kunne køre en spinningtime.

Ellers håber jeg, at kommunen snart får taget sig sammen og færdiggør Spanien, så man kan begynde at træne hos Seierfitness og køre timer på Julies søndagshold igen! :wootdance:

Edited by RuneN
Link to comment
Share on other sites

Åh, pas nu på dig selv, Rune. :unhappy:

Tag det fra én der ved det: Stress kan være rigtig alvorligt. Mit råd vil være at skære nogle ting fra, så du har færre ting du skal nå. Det kan godt være det føles som at alt er for vigtigt til det, men min påstand er, at der er ikke noget af det, som er dit helbred værd!

Link to comment
Share on other sites

Åh, pas nu på dig selv, Rune. :unhappy:

Tag det fra én der ved det: Stress kan være rigtig alvorligt. Mit råd vil være at skære nogle ting fra, så du har færre ting du skal nå. Det kan godt være det føles som at alt er for vigtigt til det, men min påstand er, at der er ikke noget af det, som er dit helbred værd!

Mange tak for omsorgen, Spinderella! Du har helt ret.

Jeg har også selv gjort mig de samme tanker mht. at skære kraftigt ned på aktivitetsniveauet. I første omgang, så dropper jeg alt der hedder overarbejde på jobbet - og har aftalt kun at arbejde på iPhone-appen en dag om ugen i den kommende periode. Ellers vil jeg prøve at få lidt mere regelmæssighed mht. træning, når svimmelheden og kvalmen har lagt sig igen.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke kunnet træne siden i torsdags, da svimmelheden og kvalmen har taget noget til og nu er næsten konstant. Jeg aner ikke om det er stress eller der er en anden underliggende årsag, men jeg har taget en sygedag i dag

Lyder da ikke rart med konstant svimmelhed og kvalme Rune :annoyed: :unsure::unhappy: Hvis det ikke bliver bedre skal du da undersøges ordentligt. Rigtig god bedring og take care :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Lyder da ikke rart med konstant svimmelhed og kvalme Rune :annoyed: :unsure::unhappy: Hvis det ikke bliver bedre skal du da undersøges ordentligt. Rigtig god bedring og take care :hippy:
Svimmelhed og kvalme er klassiske stress-symptomer. Hvis du ikke hurtigt får fundet en fysisk årsag, så smut til psykolog first thing.

Mange tak for jeres input! :bigsmile:

Jeg tager det meget seriøst og vil tage det op med min læge, hvis der ikke er snarlig bedring. I første omgang vil jeg dog prøve at foretage en del ændringer i hverdagen og se om det ikke tager det værste af presset.

Udover at holde arbejdet til de 37 timer om ugen og holde lidt igen med arbejdet på iPhone-appen, så vil jeg prøve at være mere kritisk mht. de ting, jeg siger ja til. Min kalender har været ret fyldt i det sidste lange stykke tid og selvom mange af tingene fx har været sjove sociale sammenkomster - så er det stadig noget, der har minimeret antallet af dage, hvor der ikke har været noget på programmet.

Jobmæssigt skal jeg også være bedre til at trække på skuldrene, når jeg ikke lige når de ting, jeg synes jeg burde have nået.. eller vi leverer en løsning til en kunde, der ikke blev så god som det var tiltænkt. Sidstnævnte er generelt min akilleshæl, da jeg er ret perfektionistisk anlagt.

Anyways - jeg har tidligere oplevet svimmelhed pga. nakkespændinger, så jeg har booket en tid hos min kiropraktor på torsdag. Havde alligevel planlagt opfølgning hos hende nu her og om ikke andet kunne det evt. udelukke muskelspændingger eller lignende som årsag.

Mht. psykolog, så dækker min sundhedsforsikring 10 behandlinger og det er helt klart en mulighed. Indtil videre vil jeg dog prøve at ændre de ting, jeg selv kan se, at jeg kan gøre noget ved.

Link to comment
Share on other sites

Øv Rune hvad er nu det for noget? Så kaster man en sjælden gang et blik herinde på Mol og så svimler du rundt... :bruce:Kan du så komme til lægen... Vi skal jo snart wellness den og give den gas i Spanien. :bubblebath: Pas på dig selv ik. Knus J :yo:

Hej Jules - rigtig godt at se dig i loggen :bigsmile:

Det skal vi nemlig. Jeg glæder mig helt vildt meget til at deltage på en af dine søndagsninjatimer! :cooldance:

Link to comment
Share on other sites

Var forbi min kiropraktor i dag, der efter at have undersøgt mig kunne konstatere, at det ville være underligt hvis jeg ikke var svimmel med den stive nakke, jeg gik rundt med. Hun fik knækket min nakke lidt og løsnet for en del muskler og jeg synes det har hjulpet rigtig meget.

Men som hun sagde, så var det jo ikke kommet af sig selv og jeg fik strenge formaninger om dels at skrue ned for tempoet og dels at sørge for ikke at kigge så meget nedad på jobbet - så den bærbare bliver udskiftet med skærm, tastatur og mus.

I den forbindelse er der nu kun to uger til jeg smutter med kæresten til Shanghai og Beijing for at besøge min lillebror, der studerer i Kina for tiden. Det bliver helt vildt fedt - og helt sikkert noget af et kulturchok :smile:

Link to comment
Share on other sites

Mandag 30/4

Cykling

post-7266-0-26061800-1335805610_thumb.pn

Distance: 30,5 km

Puls: 85% gns. og 106% max (må være en kort målingsfejl - den rigtige værdi er nok omkring de 94-96%)

Garmin Connect

Det var egentlig meningen, at jeg ville have været til spinning puls - men med det vejr, så blev det i stedet til en tur i det fri på mountainbiken.

Det endte med fem runder om Egå Engsø i strålende solskin og masser af glade folk på stierne :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg er i Shanghai det næste stykke tid, så der er ikke meget træning - udover en hel del kilometer i benene fra at vade rundt mellem de forskellige seværdigheder - men ville bare lige poste et par shots fra et meget spartansk udendørs gym i centrum. Det er ret fedt at se hvordan især de ældre hernede gør meget ud af at bevæge sig i det daglige.

post-7266-0-49026300-1336837777_thumb.jp

Bænkpres med granitblokke

post-7266-0-52795800-1336837748_thumb.jp

Ældre gut kaster rundt med en kettlebell-lignende sten med håndtag på - kort tid forinden havde han lige nappet et sæt af 25 pullups :w00t:

post-7266-0-18529900-1336837764_thumb.jp

En yngre udgave af Mr. Miyagi leger i ringene :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tirsdag 22/5

Landevejscykling

post-7266-0-68758000-1337693916_thumb.pn

Distance: 40,7 km

Puls: 81% gns, 100% max (max er tydeligvis forkert - ser ud til at være en kort fejlmåling)

Garmin Connect

Stille og rolig tur i det gode vejr! :bigsmile:

Efter at have siddet ned i metro, bus og fly i omkring et døgn hjem fra Shanghai var det mere end rart at få bevæget sig lidt.

Jeg undrer mig i øvrigt lidt over, hvor få folk der gider at hilse, når man møder dem på raceren. Hilste på de fleste af de omkring en million cyklister, der havde fundet deres racer frem, men ikke en eneste hilste tilbage. Måske så jeg bare ikke prof nok ud :unhappy:

Edited by RuneN
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Onsdag 30/5

Spinning

Første time i Seierfitness med både Julie og Maria som instruktører. Der mangler stadig en del før spinningsalen er helt klar. Der er ikke nogen udluftning og væggene er helt bare, hvilket kaster lyden meget rundt. Derudover kan man kun tanke vand i en anden del af bygningen og det flyder med byggerod.

Men alt det er underordnet. Det var nemlig en super time med god stemning. Jeg glæder mig rigtig meget til at træne i centeret fremover! :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Fredag 1/6

Styrketræning

Fri leg med kettlebells, håndvægte og vægtstænger i Seirfitness' styrketræningsområde, som er virkelig fedt med masser af godt udstyr!

Et par snapshots fra hulen:

post-7266-0-72714400-1338582006_thumb.jp

Alt udstyret er Eleiko

post-7266-0-02491500-1338581999_thumb.jp

Masser af kettlebells og håndvægte

post-7266-0-70744800-1338582054_thumb.jp

Ringe

post-7266-0-35236600-1338582171_thumb.jp

The Beast (+ 8 kg!)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share