Styrkeløftere kontra BB'ere.


Lucas
 Share

  

80 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

En RIGTIG bodybuilder er tidligere styrkeløfter. Sådan er det bare ;) Alle de wanna-be bodybuildere som ligger og kører bænkpres med under 100 kg (til trods for at de har trænet i flere år), burde hoppe på styrkevognen et par år, og så komme tilbage med et meget bedre fundament. Det svarer lidt til at bygge en pyramide. Jo større bunden er, jo større bliver hele pyramiden.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

BB'er, men jeg er helt pjattet med de 3 store, så modificerede programmer som TJ's wsb/bb hybrid er feks. lige sagen..... :)

En sheiko/bb-hybrid som før har været på banen kunne være spændende at arbejde med. Men da jeg ikke føler mig kompetent nok til at lave et program endnu, ville det være nice, hvis der var nogen der havde forslag/bud på et, eller ville lave et udkast der så kunne drøftes......?

Link to comment
Share on other sites

BB'er, men træner for tiden Sheiko med lidt ekstra BB øvelser lagt ind for spændingens skyld.

Nu det har været oppe at vende med at BB'ere burde træne lidt SL fra tid til anden, så burde SL'ere også træne for hypotrofi, fordi en stor muskel er en potentielt stærkere muskel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ynder at kalde mig selv Power Builder
Teknisk set er du faktisk styrkeløfter nu ;)
så burde SL'ere også træne for hypotrofi, fordi en stor muskel er en potentielt stærkere muskel.

Faktisk så er det altså kun i de 3 store at mange af os træner -5 reps. I de andre øvelser så står den på hypertrofitræning :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Engang kunne jeg ikke helt finde ud af hvad jeg var!

Jeg trænede først BB så styrke og derefter en sammenblanding. Men jeg holder mig nu klart til BB selvom jeg godt kan finde på at køre nogle styrkeprogrammer for eksempelvis dødlødt/squat en gang imellem. Det er godt med lidt afveksling.

BB 4 ever B)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er mest interesseret i en god sund krop, gerne stærk og muskuløs, men også istand til at cykle stærkt i flere timer eller andre udholdenheds prøver. Derfor træner jeg både med vægte og spinning. Derfor mener jeg ikke jeg er 100 % bodybuilder og har derfor svaret andet.

Genetisk har jeg nemt ved at få store og stærke muskler. Har kørt HST de sidste måneder og fået resultater jeg ikke har fået tidligere med samme indsats. Bænkpresser efter et halvt års træning ca. 110 kg med 5 reps. I træk til nakke er jeg på 90 kg. og i rowing trækker jeg 110 kg. Så man kan vel ikke kalder mig decideret svag ;-)

Men kan også spinne 2 timer for fuld fræs eller cykle 2-3 timers hård mountain biking i skoven. Det er ligeså vigtigt for mig som store muskler, jeg synes en "brugbar" krop kan det hele og ikke blot er specialiseret til et formål.

Link to comment
Share on other sites

Endu en Hypertofi/Styrke hybrid er født. Jeg har stemt BB, men må efterhånden erkende at styrkemomentet fylder mere og mere i min træning. Jeg træner helt klart for udseendes skyld, men har efterhånden indset at de bedste BB resultater kommer igennem modificerede styrketræningsprincipper.

Link to comment
Share on other sites

Nu det har været oppe at vende med at BB'ere burde træne lidt SL fra tid til anden, så burde SL'ere også træne for hypotrofi, fordi en stor muskel er en potentielt stærkere muskel.

Det gør de fleste også løbende. I WSB er det f.eks en central del. Hvis man vil være maksimal stærk, så skal man ikke kun maksimere den neurale effektivitet, men også muskelmassen. Man bør dog ikke tage perioder hvor man KUN kører BB. Det er spild af tid for en styrkeløfter, da man mister noget af den neurale effektivitet. En kombination ala WSB er bedst. Det samme gælder iøvrigt en bodybuilder. Han bør ikke begynde på program som udelukkende er skabt med optimering af det neurale for øje. Det bør være en blanding af styrkeelementer og hypertrofi elementer. Det giver tilgengæld også meget bedre resultater end dem som bare pumper løs i et træktårn.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Jeg er jo gammel BB'er (læs : ERFAREN) og jeg kan i perioder godt lide at køre mange gentagelser.

Jeg kombinere dog BB og SL fordi ellers mister man det som man ikke lige træner, f.eks hvis jeg gik over til kun at træne BB for en periode så ville jeg miste den neurale tilpasning... eller hvis jeg kun trænede SL, ja så ville jeg miste min udholdenhed (Udh... :lol: , HOV HOV :angry: )

Så jeg er en hybrid må man sige.... en SB'er :unsure: :) (Styrkeløftende body-builder)

Jeg vil dog hellere kalde mig SL'er når almindelige folk spørger, fordi man bliver sat i bås hvis man siger BB'er.... folk siger gerne ... 'NÅ... hvad er det ?' og så forklarer man at det IKKE er BB :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share