Steen's log


Team Kanulle
 Share

Recommended Posts

Les Grand Alpes 2008 del 4

Onsdag d. 10.09.08

Efter at have sovet oven på al den mad, måtte jeg konstaterer at mit højre knæ ikke have det så godt, så hvis jeg ville med op over det højeste pas som vi skulle om torsdagen, måtte jeg nok tage en slapper i dag, så jeg valgte at køre med hold 3 på en alternativ rute hvor vi kørte 118 km og havde 1227 højdemeter. Her kunne vi dele turen op i 3, først en ca. 70 km lang nedkørsel, så ca. 20 km med en op og nedkørsel, resten af vejen hjem var en blød opkørsel ca. 2 %.

Efter vi havde overstået nedkørslen var det tid til frokost, Bo havde ”bestilt” bord et sted som han kendte fra de foregående år, og man må give ham den kredit at det var et fint sted og noget god mad vi fik.

Efter hjemkomsten hvor vi var de første der kom hjem, var der 2 hoteller vi skulle bo på og der hvor jeg skulle bo var et virkeligt fint hotel. Byen var efter hvad Bo fortalte en mexicansk inspireret by med et vældig hyggeligt torv.

Torsdag d. 11.09.08

Aftenen før havde vi fået at vide at i dag skulle det blive omkring 29 grader, så alle var glade for så blev det forhåbentligt ikke så koldt når vi nåede toppen af Col De La Bonette, en opkørsel på 24 km med 6,6 % i snit. Opkørslen er lidt af en opgave hvor det midterste stykke er meget hårdt og lige inden den sidste km er der kun ca. 2 % stigning så man føler sig nærmest flyvende når man køre forbi hvor den gamle vej svinger rundt og man køre ind på den sidste stigning hvor man nærmest rammer en lodret mur (12 – 13 %), her var det også begyndt at regne, så vores lokale metrolog havde noget at forklare når vi kom hjem.

Den nedkørsel jeg havde håbet på kunne blive sjov blev nærmest et mareridt da vi frøs og blev gennemblødt på vej ned af de 25 km, her havde desværre også 2 alvorlige uheld plus nogle mindre skrammer, men de 2 måtte behandles af en læge og kom ikke med på sidste etape. Da vi var kommet ned fandt vi en cafe hvor vi kunne få noget varmt at drikke for der var jo stadig 50 km hjem. Jeg ved ikke lige hvor lang tid vi var der men hold 2 valgte at begynde det sidste stykke uden guide, men det var heller ikke så svært at finde opkørslen til det sidste bjerg, og vi blev faktisk tørre og fik lidt varme da det var holdt med at regne, så humøret steg også lidt. Den sidste opkørsel var 16,5 km med en konstant jævn stigning omkring de 6 %, og så var der lige 300 meter ned til hotellet efter vi havde nået toppen, her opstod der noget forvirring da der også var nogle ryttere fra Schweiz som kørte samtidig med os så 3 af vores folk fulgte med dem hele vejen ned til den næste by i alt 8 km. De kom tilbage noget senere efter at de måtte op igen.

Om natten vågnede jeg ved at det regnede og lynede, så mine forventninger til den sidste dag var noget afdæmpet da jeg på det tidspunkt kunne se mig selv i næsten al det tøj jeg havde med og så cykle den dag i det antræk.

Fredag d. 12.09.08

Sidste etape og vejret var ved at klare op, for mit vedkommende var morgenen ikke så god, havde ingen appetit og det er jo ikke så godt når man ved hvad der venter en. Og så til påklædningen, tja hvad gør man, vejene er våde men det ser ud til sol, så jeg valgte at start med lidt mere tøj en jeg måske havde brug for og resten lagde jeg i min rygsæk til evt. senere brug, det fik jeg dog ikke brug for og jeg smed også noget af det for nu kunne solen og varmen mærkes.

Selve cykelturen startede med en ca. 20 km nedkørsel før den næstsidste opkørsel på turen, her var der lidt konkurrence, i hvert fald i gruppe 1 da de jo var de hurtigste, jeg valgte at køre mit eget tempo og så bruge noget på nedkørslerne og den sidste lille stigning, efter vi var nået toppen ventede vi på Kjeld der var punkteret, så vi var rimelig friske da han ankom og vi (hold 2) kørte næsten med det samme så vi fik en fin nedkørsel, vejene var dog ikke de bedste så det var med at passe på.

Vi samles i en lille by lige for foden af den sidste opkørsel ca. 7 km med ca. 4,2 % i snit så her var tempoet lidt højere, også for mig og den sidste km gav jeg den så en tand mere for nu var det jo ned af bakke resten af vejen og her blev der kørt race hele vejen ned, eller i hvert fald lige til udkanten af Menton, det sidste stykke ind til hotellet trillede vi i samlet flok.

Vi fandt hurtigt hotellet (med Kjelds hjælp, eller gps) og så var der faktisk kun pakning af cykler som den vanskeligste opgave tilbage. Her må man sige at Kjeld og Flemming gjorde et godt job. 21 cykler inde i en VW transporter jeg er imponeret, resten af cyklerne skulle stå på taget så de blev pakket om morgenen, inden vi tog bussen til Milano for at flyve hjem

Også i dag fik jeg cyklet og i morgen vil det foregå i det sønderjyske.

Dagens tur:

66 km

540 Hjdmtr.

28,5 km/t

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lækre beretninger.

Er som altid vældigt imponeret over at nogen kan køre i sådan noget terræn flere dage i træk uden at knække helt sammen.

Det er nok også det værste jeg har udsat mig selv for, men utolig flot og spændende. Det kan kun anbefales hvis man kan lide at cykle og få nogle udfordringer der ikke findes her i Danmark.

Link to comment
Share on other sites

Weekenden har budt på 2 cykelture 1 her i Århus og 1 i sønderjylland hvor det var sammen med de "gamle" drenge, så det blev en ren hyggetur og det passede mig fint da jeg stadig kan mærke mine lårmuskler når det går op ad bakke, men det er på vej retur.

Lørdag:

62,35 km

523 Hjdmtr.

28,89 km/t

Søndag:

50,37 km

194 Hjdmtr.

28 km/t

Link to comment
Share on other sites

Dagens tur - frisk vind og lidt regn, men ikke koldt - så alt i alt en fin tur.

Kørte den samme tur som i fredags, så jeg brugte min Edge 705 til at køre efter og det er faktisk ret sjovt for man presser lidt mere på når man se hvor man var på den tur man køre efter kontra det man kører pt.

Turen:

65,96 km

537 Hjdmtr.

29,0 km/t

Link to comment
Share on other sites

En søndag med F1 og så kvajer de røde sig sådan, utroligt at de ikke har lært af det sidste gang det lavede samme nummer med at køre før de var færdige med at tanke, om det så er piloten eller ham der skal sørge for at der er grønt lys.

Nå men jeg skulle jo også cykle lidt og det blev en meget lille tur da lysten er med at være slut, sæsonen er også snart slut for mit vedkommende.

Dagens tur:

32,38 km

185 hjdmtr.

30,4 km/t

Link to comment
Share on other sites

Efter en enkelt hviledag var der spinning i går og i modsætning til i lørdags lagde jeg knap så hårdt ud, så jeg var knap så brugt så i dag tog jeg en tur på MTB da der jo var lovet regnvejr, hvilket jo som sædvanlig ikke holdte, men jeg fik da en god tur.

Dagens tal:

52,4 km

393 hjdmtr.

26,25 km/t

Link to comment
Share on other sites

Turen i dag var der indbygget overraskelser for da jeg var kommet ud af Skovby og skulle krydse landevejen til Silkeborg stod hjemmeværnspolitiet der og havde spæret vejen til Storring så jeg måtte næsten til Harlev før jeg kunne komme ind på den rigtige vej igen, men i Storring lavede jeg en lille genvej til Stjær og så var jeg på rette vej igen i alt var det 1,3 km mere end den tur jeg havde planlagt via min garmin, så det var sjovt at se hvordan den reagerede når man kom væk fra ruten og når man kom ind på den igen.

Dagens tal:

53,7 km

396 hjdmtr.

26,05 km/t

Link to comment
Share on other sites

På sådan en kedelig onsdag blev det til en lille tur, den blev våd og med en del vind.

Jeg kørte den den tur jeg plejer på MTB, og ikke ret meget hurtigere.

Mit mål for i år på raceren har eller er at mine ture skal gennemsnitlig være over 70 km og det er nået selv om jeg formentlig har 2 ture tilbage inden jeg overgår til vintertræningen, hvad det så end bliver.

Formentlig kommer min vintertræning til at betså af 3 ting, nemlig lidt MTB, spinning og lidt styrketræning.

Dagens tur.

52,31 km

377 hjdmtr.

27,6 km/t

Link to comment
Share on other sites

Blev i år igen klubmester :4thumbup: med den gamle klub som jeg er inviteret til at cykle hver gang jeg er i sønderjylland.

Nu er jeg så klar til at gå til vintertræning dog skal raceren lige gøres fuldstændig ren, så den er klar til næste sæson som allerede nu ser ud til at blive spændende for mit vedkommende da jeg formentlig skal til Korsica sammen med Bo Lyngbye som guide for nogle cykelmotionister ad 2 omgange, så det håber jeg bliver til noget.

De samlede tal for turende på raceren er.

5830 km

206.58.45 timer

28, 17 km/t

Planen var at turene skulle være 70 km i snit, hvilket også er lykkes så med mine oplevelser er denne sæson en af de bedste i min 5 år lange "kariere" som motionscykelrytter.

En af de ting der ikke er lykkes og som jeg ikke når er at have et snit på 1000 km om måneden. :blush:

Men næste år vil jeg med min Garmin prøve at forbedre det.

Link to comment
Share on other sites

Er nu gået over til MTB så var i dag ude at køre en tur, hvor vinden var en meget stor faktor da jeg de første godt 20 km havde modvind.

Tirsdag havde jeg min faste spinningtime og lørdag skal jeg have en også, så de andre dage står den på MTB, fremover vil jeg se om jeg ikke kan komme i skoven en gang om ugen.

Dagens tur:

52,34 km

366 hjdmtr.

25,79 km/t

Link to comment
Share on other sites

Fik i sidste uge købt et Europakort til min Edge 705 og fik det leveret i tirsdags, så her til morgen fik jeg lavet en tur som skulle afprøves i dag efter arbejde.

Den første del af turen gik fint, men på et tidspunkt hvor jeg skulle dreje til højre, hvilket jeg gjorde, beregnede den ny rute selv om det var en tilrettelagt tur lavet på Bikelog.dk.

Så jeg gik over til kortvisning da jeg ikke var sikker på hvad der var rigtigt og her kunne jeg se jeg skulle dreje til venstre for at komme ind på ruten igen, så det gjorde jeg, men her havde den allerede beregnet den korteste rute til slutpunktet hvilket jo ikke var den rigtige rute.

Der hvor jeg drejede til højre skulle den ikke have beregnet ny rute, men jeg ved ikke hvad der gik galt der, så nu har jeg ændre nogle options inde i opsætningen så må vi se om det hjælper for jeg tror jeg prøver igen i morgen.

Dagens tur:

45,39 km

340 hjdmtr.

24,0 km/t

Link to comment
Share on other sites

I dag gik det bedre for min Edge at finde vej, dog ville den selv bestemme det sidste stykke vej på turen, men det kan jo være at den korter turen af fordi jeg er ved at være træt, men det vil jeg nu gerne selv bestemme både hvor træt jeg er og at jeg gerne vil køre hele turen, så jeg har ændret lidt tilbage på opsætningen.

Turen tal:

58,58 km

488 hjdmtr.

24,02 km/t

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har besluttet mig at her når vi er gået over til vintertid så opdater jegbkun en gang om ugen.

Denne ugen burde jo sådan set have i dag men med det vejr så bliver jeg indendørs i dag, med undtagelse af nole spadserture med hunden.

Det samlede tal for den denne ugen.

1 times Spinning

140,68 km MTB

961 hjdmtr.

25,6 km/t

Edited by Team Kanulle
Link to comment
Share on other sites

Her kommer så ugens opdatering.

2 timers spinning (tirsdag og lørdag = 1 time hver gang)

151,2 km MTB fordelt over 3 ture

1188 hjdmtr.

25,13 km/t

Lørdag havde jeg valgt at prøve min edge af i et spinninglokale, og det var faktisk meget sjovt at se at jeg på en spinningcykel kunne køre 3,6 km med en gennemsnit puls på 137 med kun et forbrug på 426 kcal. så det fortæller vel lidt om at Garmin har noget at arbejde med.

Den næste uge bliver der nok ikke cyklet så meget da jeg på lørdag skal deltage og være instruktør i et 12 timers spinningevent.

Jeg har 1 time som instruktør og de sidste 11 timer tager jeg i salen med de øvrige, så søndag ved jeg ikke om jeg skal ud at cykle, måske. :dry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share