Copenhagen IM - sub 10


N Gadegaard
 Share

Recommended Posts

Morgen fitness

Op i ok tid, for at nå en masse praktisk: rengøring, vasketøj og det vigtigste: core træning. Det blev til tre runder af:

Foldekniv x 12

Pullups x 8

Crunches x 30

Planke @ 60 sek

Sideplanke @ 2 x 45 sek

Jesus-Crunches x 20

Pushups x 20

Nu skal jeg lige have forberedt mig inden jeg skal på Uni, og så står den på spin i aften!

Link to comment
Share on other sites

Dobbelt op på spin!

Aftenens to timer var hårde. Meget hårde. Første time fik ganske fint. Vi var en 8-10 stykker fra triholdet og stemning samt ben var gode. Men da jeg skulle i gang, med anden time var der udsolgt. Både blandt trifolk, men bestemt også i benene.

Det var en puls time, men jeg lå næsten hele tiden 10% under, hvad der var meningen. Oh well, alle har en off day en gang i mellem :smile:

Time 1:

Tid: 55 min

Gns. Puls: 80% af max.

Time 2:

Tid: 55 min

Gns. Puls: 76% af max.

Link to comment
Share on other sites

Kong Vinter nærmer sig...

Det var i hvert fald utrolig koldt på dagens løbepas! Jeg cyklede ud til Brabrandsøen og teamede op med min læsemakker. Stille og roligt, og vi fik påny vendt verdenssituationen, damer osv.

Restitution: 11 km @ 5:19, 70% af max.

I morgen tager jeg på træningslejr på min gamle idrætshøjskole. Der er samling med en af lærerne som stiller op på Hawaii næste år. Det bliver hård træning fra fredag aften til søndag eftermiddag - great life!

Vi er fire her fra Århus som tager afsted sammen. De er alle lidt skarpere end jeg er, men jeg ved ikke hvordan niveauet bliver nordpå. Uanset hvad, er jeg sikker på, det nok skal blive fedt!

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror aldrig, jeg har været så tidligt ude med gavekøb før. Her d. 13. december fylder mit livs kærlighed, min nevø, 1 år.

SÅ da jeg faldt over denne t-shirt, kunne jeg ikke andet end at bestille den. Nu ved jeg i hvert fald, hvem der skal spille smart i hjemmeplejen! :superman:

20tjsbt.jpg

Meget muligt, men hvis han VIRKELIGT skal have respekt, ved vi alle, hvad der er vigtist:

:tongue:

Link to comment
Share on other sites

NIH Powerteam Tri Weekend!

Som sagt har jeg denne weekend været oppe på min gamle højskole til Tri-samling. Som trænere er Anders og Thomas Mortensen, to ret erfarne tri'er og Thomas har allerede kvalificeret sig til Hawaii næste år.

Weekend har stået på en del træning, tri-nørderi, workshops og foredrag.

Vi kom fredag aften, spiste aftensmad og løb en kort tur, for at få køreturen ud af benene. Det blev ret kort, men ti gengæld med en masse snak!

Løb: 5,5 km @

Lørdag stod vi tidligt op, hurtig let morgenmad og så i svømmehallen. Anders (tidligere landstræner i svømning) havde fået lejet hele hallen, så der var masser af plads til os, hvilket var super fedt. Han gik på siden og rettede vores teknik enkeltvis, mens vi kørte programmet:

200 opv,

Teknik:

4 x (4 x 25: høj albue over/under vand, lang træk, lang træk m. tilbagekig)

Hovedserie:

200 ss - 15 sek pause

150 ss - 15 sek pause

2 x 100 ss - 15 sek pause

5 x 50 ss - 10 sek pause

Anaerob:

6 x 50 - 20 sek pause

100 udsvøm

i alt: 1900 m.

Derefter hjem til mokost, og derefter kunne vi købe/sælge gammelt udstyr. Jeg endte med en cykeljakke her til vinteren og helt nye tri cykelsko, alt i alt til 300.

Derefter stod den på cykeltur: ud til en 9 km runde, hvor vi bare gav den gas. Jeg fandt hurtigt ind i en god gruppe, som kørte lidt bedre end mig. Men jeg hang godt på, indtil sidste runde, hvor der var en bil som havde tabt en glasrude, jeg kørte over og punkterede på begge(!) hjul :mad:

Så derefter trillede jeg bare hjem med en som heldigvis stoppede op.

Dist: 64,5 km

Gns pace: 32 km/h

Gns puls: 68% af max

Aftenen stod på hygge, et forefrag om styrketræning ift. udholdendhedsatleter og to af mine trikammerater her fra Århus fortalte om deres forberedelser, træning og selve race ved CC2011.

Søndag var det igen tidligt op, hurtig morgenmad og i svømmeren. Dagens program var som følger:

200 opv

Teknik:

4 x (4 x 25: Fokus på rotation, hoved pos., fish-tail, Jesus-crawl)

Hovedserie:

200 - 20 sek pause

2 x 150 - 15 sek pause

4 x 100 - 15 sek pause.

Alt blev svømmet som 50 m. cruise-pace, 25 spurt og så gentaget.

Anaerob:

4 x 50 m. pull-boyd.

100 udsvøm

I alt: 1900 m.

Igen hjem til mokost. Maden på disse weekender er helt kanon! Stor buffet, og intet mangler. Hverken til morgen, frokost eller aften! :tongue:

Efter frokost stod den på X-træning. Her kørte vi en cykelrute á 6 km og en løberute á 1,5 km. Vi startede ud med opvarmning med en runde på cykel og en på løb, hvorefter vi blev givet fri.

Jeg skal helt klart øve mig på transitions, da det er der jeg mistede meget tid. Jeg vil tro, jeg kørte med lidt over 30 i snit på cyklen, og jeg holdte 4:00 pace på løbet. Men da de hurtigste havde speed-laces, og derfor var meget hurtigere end mig i transition tabte jeg tid der, og kørte cyklen alene 75% af tiden. Men fedt at kunne løbe med omkring 90% af max på løbet, sætte sig på cyklen og køre omkring 85%, hvorefter du kan have nogenlunde friske ben lidt efter.

Vi kørte 70 min effektivt træning, og jeg lå i gennemsnit med 79% af max (inkl. opvarmning).

Hjem i bad, lidt frokost og så skulle vi på adventure-området. Her foregår alt i 15 m. højde, og der var forskellige forhindringer oppe i højderne. Det vildeste var en smal planke, man skulle køre over på mountainbike. Den var egentlig ok bred, men det at du var 15 m. over jorden, gjorde det vildt grænseoverskridende!!

Weekenden blev sluttet af med en slags "gynge", hvor man svinger sig ud fra et 12 m højt tårn. Også helt vildt! Alt i alt har det været en super weekend, som helt sikkert skal gentages! Nu skal jeg i seng, så jeg er klar til svømning i morgen tidlig! :smile:

Edited by N Gadegaard
Link to comment
Share on other sites

Navy: Det kan jeg love dig for!

I morges stod den på svømning. Jeg kunne godt mærke, benene var trætte så det blev stille og roligt. Jeg kan ikke huske programmet, men jeg prøvede at svømme med håndplader for første gang - det skal jeg sgu lige vænne mig til!

Alt i alt blev det til 1500 m. med opvarmning og udsvøm.

Senere restitutionsløb.

Link to comment
Share on other sites

Restitution!

Dagens løbetur blev desværre ikke helt så lang, som skemalagt pga. tidspres. Jeg havde en date med min læsemakker og bevægeapparatets sygdomme, så de planlagte 60 min blev desværre kun til 50. Oh well, mon ikke det går alligevel. I radioen hørte jeg, der er lidt over en måned (nu har jeg lige tjekket, det skifter d. 21.12) til dagene bliver længere igen - jeg glæder mig!

Restitution: 9,75 km @ 5:10, 72% af max.

Link to comment
Share on other sites

Løb ft. Esben Hovgaard

...eller i hvert fald næsten. Her til aften var der foredrag i FDK med Esben Hovgaard, som fortalte om sin træning, erfaringer og delte ud af gode råd. Det var super inspirerende, og fedt at høre, hvordan man kan gøre det som pro.

Før foredraget hoppede jeg en tur på løbebåndet, for at få overstået ugens hårde løbepas:

15 min low zone

5 min middle zone

3 x 10 min high zone, 2 min pause

15 min low zone

Dist: 13 km

Gns puls: 81% af max.

Link to comment
Share on other sites

Motta: Helt sikkert. Og han havde bestemt også en masse brugbart at høre på.

I morges stod den på den sædvanlige omgang core:

Foldekniv x 12

Pullups @ BW x 8

Floating Crhunces x 30

Planke @ 60 sek

Sideplanke x 2 @ 45 sek

Jesus Crunches x 15

Reptile Pushups x 20

3 runder, så er man startet godt på dagen.

Her til aften har jeg så været til spinning. Jeg holdte lidt igen på første time, til gengæld havde jeg utrolig meget at skyde med på anden. Jeg ved ikke om det var fordi jeg havde spist to croissanter fra 7-eleven lige inden, eller det var den passive start. Jeg havde i hvert fald gode ben :smile:

1. time

Tid: 52 min

Gns puls: 78& af max.

2. time

Tid: 53 min

Gns puls: 85% af max.

I morgen skal jeg have presset en tempotur ind i et forholdsvis stramt program. Jeg kan godt mærke, det her tri halløj tager en del mere tid, end jeg er vant til. Der skal virkelig planlægning til, og jeg burde måske endda også læse en del mere på studiet, end jeg egentlig gøre. Oh well, vi må se, om det bliver helt skidt til eksamen - jeg regner dog ikke med det :smile:

Link to comment
Share on other sites

Tempo-tur

Dagens pas foregik i løbeskoene, med en stille og rolig tempotur. Det er fedt, det stadig er muligt at løbe udenfor. Jeg er en af dem, som satser på, vi ikke får sne. Sjap, vand og koldt vejr, det spiller bare ikke!

Dagens tal:

10 min low zone

45 min middle zone

10 min low zone

I alt: 13,5 km

Gns puls: 81% af max.

Jeg lå lidt for højt under hele turen, men gad simpelthen ikke løbe langsommere :smile:

Link to comment
Share on other sites

Svømning - Spin

I dag stod den, som altid om fredagen, på svømmetræning fra morgenstunden.

Jeg har tit tunge ben lige når jeg hoppe i vandet, og i dag var bestemt ikke nogen undtagelse. Men jeg gik i gang med opvarmningen, og regnede med kræfterne ville komme lidt efter lidt - det skete bare ikke.

Jeg ligger tit og svømmer mod den samme, i dag svømmede han omkring 15 m. hurtigere end mig på 50 m! Der var udsolgt! Jeg sagde til ham flere gange, jeg var nødt til at stoppe, men han pressede mig igennem hele programmet.

Det blev i alt til 1600 m.

Jeg havde planlagt en spinningstime efterfølgende, men den blev droppet, da jeg tænkte det var bedst at lytte til kroppen. Så burde jeg være klar til en løbetur og et nyt forsøg i poolen i morgen!

Link to comment
Share on other sites

Og så blev weekenden sparket i gang!

Stille og rolig 11 km restitution med en god kammerat. Der blev snakket verdenssituation, damer og alt hvad der hører til en god lørdag formiddag! Lidt koldt, men solen skinner og det dejlig friskt! Good life... I eftermiddag står den på svømning og i aften skal jeg spise middag med en god veninde, som forhåbentlig kan psykoanalysere sig frem til noget klogt om mit liv :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Tilbage i poolen

Med gårdagens nedtur i tankerne, var det en spændt knægt som hoppede i poolen her til eftermiddag. Allerede under opvarmningen kunne jeg mærke, jeg havde meget bedre vandføling og det var med overskud passet i dag blev gennemført. Godt nok svømmede jeg ikke super hurtigt, men det var fedt at komme ovenpå efter nedturen i går! :superman:

300 opv

4 x 50: supermand

4 x 50: dyk så langt du kan, svøm resten

Hovedserie:

50-100-150-200-150-100-50, p: 15 sek

50 spurt

50 afsvøm

I alt: 1600 m.

Link to comment
Share on other sites

Svømme-søndag

Endnu et svømmepas tjekkede ind på kontoen i morges. Der blev hurtigt tømt i FDK banen, da mange skulle ud og køre MTB, og derfor droppede den sidste halve time. Fedt for os som ikke har råd til MTB, så var der i det mindste meget bedre plads til at svømme :wink:

Dagens tal:

200 opv

4 x 50, kolbøtte for hver 10. armtag

2 x 50 supermand

2 x 50 fishtail

6 x 50 fokus på ben

6 x 50 m. håndplade

3 x 100 stigende tempo

I alt: 1500 m.

Link to comment
Share on other sites

Uge 3: done!

Dermed ugens sidste træningspas, hvilket samtidig betyder restitution. Næste uge står på det samme på cyklen og i vandet, men jeg løber en gang mindre i næste uge, og samtidig er der ingen intervaller. Kroppen skal vel også have lov til at få lidt hvile.

Aftenens spinningstime var mildest talt røvsyg! Instruktøren er en ældre dame, kun iført lilla eller pink, og så kører hun slet ikke efter musikken. Man ændrer tempo, rejser sig op, sætter sig ned som om det var fuldstændig tilfældigt. Skrækkeligt! Desværre passer hendes time rigtig godt ind i mit ugeprogram, så jeg bliver nok nødt til at fortsætte med at køre den :dry:

Tid: 51 min

Gns Puls: 81% af max.

Opsamling uge 3:

Svømning: 4 pas, 6200M, 4 timer

Løb: 4 pas: 46,5 km, 4 timer 20 min

Cykling: 2 x spinning, 3 timer

Core: 2 pas, 1 time

Total: 12 timer, 20 min

Edited by N Gadegaard
Link to comment
Share on other sites

Kan godt li din opsamling på ugen :tongue:

Sådan er jeg: fuld af gode idéer :wink:

I morges stod den så på Super-svømning!

Selvom det var 4. svømmepas på 4 dage, var jeg flyvende. En af de andre tri'ere spurgte hvad jeg havde spist til morgenmad, for så ville han da begynde på det også :superman:

Jeg kom programmet igennem fem min hurtigere end jeg plejer, og stadig med overskud - det var fedt!

Jeg kan ikke helt huske det, men svømmede nogenlunde:

200 opv

4 x (4 x 50 teknik)

2 x 50, 15 sek p

2 x 100, 15 sek p

2 x 150, 15 sek p

100 udsvøm

I alt: 1700 m

Link to comment
Share on other sites

Da jeg cyklede hjem fra Uni i formiddags, var det med klaprende tænder, og jeg var overbevist om, dagens løbepas kom til at foregå på løbebånd nede i centeret. Men efter en indre dialog, satte jeg noget tudepop på iPod'en, og løb ud i kulden. Godt nok iført flere lag, inkl lange skiunderbukser, men jeg kunne i det mindste holde varmen.

Jeg har jo restitutionsuge denne uge, så det er ugens eneste "hårde" pas - lige til at overkomme :smile:

Low-zone: 20 min

Middel-zone: 20 min

Low-zone: 20 min

I alt 12,5 km.

I aften skal jeg ned til en makker fra triholdet. Han er gammel cykelmekaniker, og har fundet nogle forskellige rammer, vi skal se på. Hvis alt går godt, bestiller jeg en og vi kan for alvor komme i gang med at finde de rigtige dele, som han så vil samle for mig.

Tri-bike, here I come!

Link to comment
Share on other sites

What goes up must come down...

Og det måtte jeg desværre erfare i går aftes. Den pige jeg har set de sidste par måneder, havde åbenbart ikke lyst til at se mig mere. For at gøre det hele værre, fandt jeg så ud af, jeg var mere glad for hende, end jeg lige gik og troede... Oh well, jeg overlever nok.

I dag skulle jeg så træne igennem for at få tankerne over på noget andet. Startede tidligt ud med styrketræning i centeret:

Squat:

Opvarmning

4 @ 91

4 @ 86

4 @ 86

4 @ 86

Benpres:

4 @ 110

4 @ 100

4 @ 105

4 @ 105

A1: Farmerwalk

16 skridt @ 20 kg

16 skridt @ 20 kg

16 skridt @ 20 kg

A2: Pull-ups

8 @ BW

8 @ BW

6 @ BW

Mave og Core

20 min.

Derefter på Uni med 4 timers forelæsning om kvalitativ metode... :dry:

Direkte tilbage i centeret til de obligatoriske to timers spin. Vi er efterhånden en del som kommer sammen, det gør det lidt mere overskueligt at sidde to timer i et lummert lokale.

1. time:

Tid: 56 min.

Gns puls: 81% af max.

2. time:

Tid: 51 min.

Gns puls: 83% af max.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share