KRF: Log 2015


KRF
 Share

Recommended Posts

Mandag

March

Type: Intervaller

Belastning: 12kg, Rygsæk.

Distance: 3 x 2km m/ 2min rest

Tid: 60min

Var godt snottet da jeg vågnede om morgenen, så valgte ikke at cykle som jeg egentligt havde lovet mig selv. Jeg fandt dog lige en time senere på aftenen, inden jeg havde en aftale, hvor jeg lige kunne gå en tur. Planen var 8km, men blev ringet op godt halvvejs, hvor jeg blev tilbudt at fremskyde aftalen lidt. Så hurtigt hjem og i bad. Men virkeligt genopfriskende tur, selvom distancen ikke var noget vildt. Nuvel.

Link to comment
Share on other sites

Torsdag - Søndag

March

Type: Vandretur

Distance: hhv. 45 km, 30 km og 3 km

Belastning: Startvægt på +20kg i sækken.

Vågnede op om Søndagen efter at have overnattet i bivuak for 2. nat i streg, med kvalme, det var svært at komme i omdrejninger og kort tid efter at jeg stod op, så knækkede jeg mig. Heldigvis var det ikke fjernt fra civilisationen, så vi ventede lidt med at slå bivuakken ned, for at jeg kunne koordinere noget hjemtransport. Det lykkedes alt sammen og jeg var hjemme kl 1400, efter at have kastet op 3-4 gange. Resten af Søndagen gik med koldsved og opkast. Jeg var ikke den eneste som blev ramt af infektion, men det har været svært at sætte en finger på kilden.

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Mandag

Rest

Jeg har det markant bedre idag, dog stadig ikke den store appetit, men hvad jeg spiser bliver i sækken. Jeg er fraværende fra skolen, og dagen skal bare bruges på at blive rask og få energien tilbage. Benene er underligt nok ikke særligt mærket.

Desuden har jeg fået investeret i en MTB, så jeg kan få lidt cykel-volumen i benene i løbet af vinteren, og desuden have lidt nemmere ved at komme i skoven. Så det skal nok blive spændende. Cyklen er en Cube Acid 2013 (29er, 21" stel.) og jeg er sikker på at det er en fin begyndercykel - i sær set i lyset af at den også skal klare lidt daglig brug, nu min citybike er lige til at kassere.

11878_243478_cube_acid_29(1).jpg

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Hvor meget har du gjort i research for at finde den rigtige MTB? Står selv overfor at ville købe, og vil godt have gjort det grundigt inden jeg vælger.

Det var mest budgettet der gjorde udslaget. Jeg besluttede mig oprindeligt for at ligge det omkring de 5k, men da jeg søgte lidt rundt på nettet, var det entydige svar at for en 1.5-2k mere ville jeg få væsentligt mere cykel. Det oprindelige beløb var ikke nok til at få en cykel som kunne komme "rigtig" i skoven, da der ville være risiko for at køre kæde og krank i smadder.

Denne artikel hjalp mig en del: http://www.motion-online.dk/diverse/udstyr/guide_til_koeb_af_mountainbike/ Og inspireret af den og efter at have gravet lidt dybere i sparegrisen, rendte jeg rundt til diverse cykelhandlere i Århus og Silkeborg, for at prøvekøre og få lidt føling med, hvad der var godt. Cuben føltes rigtig godt, og jeg havde egentligt mere eller mindre besluttet mig for at det skulle være den, så jeg satte mig hjem og læste diverse reviews af cykel, og det lød som det rigtige. Da man i Silkeborg har valgt at der ikke er to cykelforhandlere der har samme mærker - i min optik for at holde priserne oppe, valgte jeg at undersøge hvordan priserne lå på nettet (Selvom jeg var blevet tilbudt Cuben for 7000,- i butikken, som må siges at være et godt tilbud) og fandt den der væsentligt billigere i en tysk netbutik (I omegnen af 6000, inkl fragt og diverse) og sparede desuden lidt på aftagelige skærme, lås og en ny cykelhjelm.

Jeg er i gang med at undersøge omkring udenlandske stelnumre ang. forsikring osv.

Jeg er meget grøn i MTB, og er langt fra kyndig, så jeg så det som lidt af et sats at hvis jeg valgte at købe brugt. (Også en frygt - måske ubegrundet - for at der ikke bliver solgt så mange cykler med de større stelstørrelser.) Men den langt vigtigste erfaring jeg gjorde mig, var at selvom cyklen stelmæssigt passer en, så var der stor forskel på hvilke cykler der gav bedst komfort. Så mit råd må være at prøve sig lidt frem. Jeg ville nok besøge et par cykelforhandlere inden jeg købte brugt, bare for at have lidt at sammenligne med. - Men igen, jeg er ingen ørn i MTB :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Cool, jeg er selv ny på området, men det kan der jo rådes bod på en dag, nogle år fremme. Jeg må nok også indse at der går nogen tid inden jeg tager den endelige beslutning, for der er mange ting jeg vil have styr på, men tak for dine erfaringer. Jeg vil også smide omkring 7-9k efter den, men hvis det kan lykkes at få den brugt vil jeg nok gøre det.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag

Styrketræning

Wendler 5/3/1, Bænkpres, Uge 1, Cyklus 4 (Maks: 122.5 kg)
Opvarmning
Hammer Curls + Incline Dumbell Press
3-5 lette sæt af hver.

A: Bænkpres
5 @ 70 kg
5 @ 82.5 kg
6 @ 92.5 kg
Ikke meget at skyde med, efter sådan en tur med opkast. Lort.

B: Dips
3 x 8 @ BW

C: Pendlay Rows
5 x 5 @ 60, 70, 80, 90 & 90 kg

D: Ez-bar Curl
3 x 8 @ 30, 40 & 45 kg

E: Facepulls
Droppet - ikke rigtig mulighed. Der var kun ét ordentlig kabeltårn, som var travlt optaget.

Armstrækker
50 styks, fordelt udover passet

Dekompression af ryggen. Hæng fra ribbe

Lækkert efter godt 80km med sæk, den seneste tid. kunne godt mærke at det var kærkommen.

Desuden lidt omstrukturering: Har lavet om på rest, så det ikke er fast bestemt i de tunge øvelser. Dog vil det stadig være omkring de 90s. Også øvelserne er byttet lidt rundt og udskiftet. Det må i lige selv bide mærke i, hvis i vil have detaljerne.

Link to comment
Share on other sites

Opdatering omkring albue

Jeg har helt glemt at notere mit besøg ved ortopædisk afdeling i Silkeborg.

Efter 4-5 måneders ventetid, siden mit røntgen blev taget. Og 3 breve med flytning af tiderne. Så kom jeg endelig ind til lægen.

Knoglen så umiddelbart fin ud, på røntgen. Så det var sandsynligvis en irriteret slimsæk. Hvis jeg i fremtiden oplever irritation skulle jeg spise 1x ipren og 2x panodil hver aften i en uge. Knæklyden skulle jeg blot ignorere. - Jeg føler mig nu lidt som en hypokonder. Og selvom jeg vil gøre som han foreslog, tror jeg nu der er mere i det, end en irriteret slimsæk.

( :clap: Klap salve til Velfærdssamfundet!)

Link to comment
Share on other sites

Onsdag

Rest

Idag fik jeg leveret min cykel. Så der blev brugt tid på at få den samlet. Er stadig lidt mærket efter sygdom. Lav morgenvægt, hovedpine og snot.

Som man nok har kunnet læse sig til, så har de sidste par uger været lidt uorganiserede på grund af sygdom og efterårsferie. Det har helt sikkert ikke være ideelt, og for at vænne kroppen til rutinen igen har jeg valgt at indføre at jeg vil skrive en kort opsummering hver søndag på hvordan ugen har forløbet. For at gøre det nemmere for mig har jeg lige lavet en skitse jeg vil kopiere og svare på. De indsatte træningspas er blot for at give et overblik, men også for at vise hvordan en ideel uge vil se ud pt.

***************

Opsummering Uge 43

Kredsløbstræning

Fik cyklet til Svømning Tirsdag, 60min i vandet fokus på teknik, UV og Udspring. (Ca. 1200m)

To løbepas på 8km, Tors og Søndag.

En længere cykeltur på 2 timer, Lørdag.

Styrketræning

Fik gennemført alle 3 Wendlerpas. Man, Tirs, Fre.

Udstrækning og Mobility

Havde god tid i centret fredag, så der afsluttede jeg med 20 min til underkroppen.

Desuden fik jeg strukket ud lørdag.

Kommentarer

Lige pt. er tanken kun at have fremgang i løb, og stige med de anbefalede 10% ugentligt. Først når turene nærmer sig sammenlagt 25km, vil jeg begynde på intervaller.

***************

Jeg kunne vælge at skrive lidt om hvordan min fremtidige træning det næste stykke tid vil komme til at se ud. Men det er så simpelt som at få så meget rutine i det at mine uger kommer til at se ca. ud som foroven.

Resten af denne uge vil se således ud:

Tors: Styrke. Squat.

Fre: Formiddag: Styrke. Dødløft - Aften: MTB, 1 times tid. Nu skal den nye cykel luftes!

Lør: Let Løbetur. 3-4 km, for at få løsnet benene, fokus vil være teknik. Er næsten bange for at have glemt hvordan man løber. - Mange vil sandsynligvis ikke kunne forstå at jeg løber dagen inden et "længere" løb, men det er simpelthen blot for at kunne hvile lidt i mig selv til himmelbjergløbet.

Søn: Himmelbjergløbet 15km, Oprindelig planlagt tid: 85min. (Ideélt. Med den sygdom jeg har haft de sidste par uger er priotering 1 blot at gennemføre)

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Torsdag

Styrketræning

Wendler 5/3/1, Squat, Uge 1, Cyklus 4 (Maks: 155 kg)
Opvarmning
Cykling
6 min
Leg Curls
3-5 lette sæt

A: Back Squat
5 @ 87.5 kg
5 @ 102.5 kg
6 @ 115 kg
Teknisk føltes de rigtig gode. Men grundet sygdom sparede jeg mig lidt.

B: (Front) Bulgarian Split Squats
2 x 10 @ BW + 40 kg

C: Good Mornings
Droppet. Skal dødløfte imorgen, så jeg sparede baglårene.

D: Mave
Droppet

E: Planken
Droppet

Pull Ups
Totalt ca. 50 reps.
Fordelt udover hele passet.
Forskellige bredder og greb.

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Torsdag

Styrketræning

Wendler 5/3/1, Dødløft+Pres, Uge 1, Cyklus 4 (Maks: 185+72.5 kg)
Opvarmning
Cykling til/fra træning. (Ca. 7-8 hver vej)
Dumbell Press
3 lette sæt

A: Military Press
5 @ 40 kg
5 @ 47.5 kg
5 @ 55 kg

B: Double Kettlebell Clean & Press
Ingen Kettlebells. Så i stedet BBB 5x10 Military @ 32.5 kg.

C: Dødløft
5 @ 105 kg
5 @ 122.5 kg
6 @ 140 kg

D: Kroc Rows
Droppet - Lats er godt ramt fra pull ups i går.

E: Hyperextensions
3 x 10 @ BW, 10 & 20 kg

Mountainbike

Tid: 2timer 20min

Tog lidt overhånd, da jeg først var cyklet i skoven kunne jeg ikke rigtig slippe det igen. Det var en god oplevelse, og have tilmed selskab af en som kendte et godt MTB-spor, vi kunne køre i.

Med transport cyklingen tidligere har jeg vel cyklet 45km, hvor 20 var i skov. Så jeg var godt ramt da jeg kom hjem, heldigvis var der store burgere klar, til da jeg kom hjem.

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Fredag

Rest

Først og fremmest overtog lektier og arbejde i haven dagen. Desuden var jeg godt mærket efter cykelturen igår, så det var nok fint med rest, inden løbeturen imorgen.

Måske lidt optismistisk, men hvis der er nogle MTB-kyndige der har erfaringer med tubeless dæk+fælg, så del endeligt ud. Læste et sted at det er det bedste der er sket på mountainbike fronten siden affjedring. Er der noget om hypen, er det et must have, eller hvordan?

Når jeg engang har cyklet nok til at kunne forsvare over for mig selv at ændre på setuppet, så kan jeg ikke udelukke at jeg laver et indlæg under 'konditionstræning', med samme spørgsmål. Indtil da håber jeg naivt at jeg kan få lidt input igennem loggen. :bigsmile:

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Søndag

Løb

Type: Deltagelse i Motionsløb, Himmelbjergløbet 15,1 km

I dag, var planen som sagt at jeg skulle løbe 15 km. Det gik ikke helt som planlagt, allerede da jeg vågnede havde jeg kvalme, og følte mig generelt utilpas. Mindede meget om sidste Søndag, så jeg frygtede lidt at jeg skulle kaste op. Så stik mod al logik, valgte jeg alligevel stædigt at træffe op på startlinjen. Det gik af helvedes til, med en gennemsnitspuls på 170 lykkedes det mig skiftevis at gå og løbe indtil kramper satte ind i primært læg. Det lykkedes mig at komme igennem, men tiden var meget, meget langsom.

I dag, Mandag, er jeg stadig godt ramt i læg osv. jeg gik i seng kl 2100, Jeg vil dog senere forsøge mig med bænkpres i centret, selvom det nok heller ikke bliver det bedste træningspas i år. Nu vil jeg godt snart blive rask. altså sådan rigtig rask... Det hjælper nu heller ikke at jeg har meget lange dage i skolen fortiden.

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Mandag

Styrketræning

Wendler 5/3/1, Bænkpres, Uge 2, Cyklus 4 (Maks: 122.5 kg)
Opvarmning
Hammer Curls + Incline Dumbell Press
3-5 lette sæt af hver.

A: Bænkpres
3 @ 75 kg
3 @ 87.5 kg*
6 @ 97.5 kg
* Havde smidt en 5er på istedet for en 2.5er i den ene side. så jeg endte med at løfte 90, med uligevægt. Fuck.
Alle sæt føltes ellers rigtig gode.

B: Dips
3 x 8 @ BW

C: Pendlay Rows
5 x 5 @ 60, 70, 80, 90 & 100 kg

D: Ez-bar Curl
3 x 8 @ 40 kg

E: Facepulls
3 x 25, 20 & 20 @ 25 blok

Armstrækker
50 styks, fordelt udover passet.

Øvre ryg var godt smadret. Ikke meget styrke, det resulterede i lidt cheat i sidste sæt pendley rows og nogle facepulls der blev presset ud.

Link to comment
Share on other sites

Onsdag

Styrketræning

Wendler 5/3/1, Squat, Uge 2, Cyklus 4 (Maks: 155 kg)
Opvarmning
Cykling
10 min

Leg Curls
3-5 lette sæt

A: Back Squat
3 @ 95 kg
3 @ 110 kg
4 @ 122.5 kg
De sidste ugers sygdom gjorde at jeg kke helt troede på mig selv. Men der var faktisk overraskende godt tryk på.

B: (Front) Bulgarian Split Squats
Droppet - Slet ikke smidig nok idag.

Benene er stadig godt hamret efter weekenden. Vil sandsynligvis lave noget mobility imorgen.

Bonus: Front squat
3 x 10 @ 60 kg

C: Good Mornings
3 x 12 @ 60 kg

D: Hanging Leg Raises
3 x 5 @ BW

Pull Ups
Totalt ca. 50 reps.
Fordelt udover hele passet.
Forskellige bredder og greb.

Jeg havde egentligt oprindeligt smidt RKC planken ind i programmet, men har valgt at droppe den, og i stedet køre lidt forskellige planker derhjemme, når tid er. Gerne et par gange om ugen. Kroppen er desuden ved at være rask, så det er lækkert!

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Torsdag

Defrancos Agile 8

Som opvarmning til løb

Løb

Distance: 6 km

Tid: 31 min

Der er godt nok ved at være tidligt mørkt. Turen var i ført pandelampe og i et slemt regnvejr, så alt taget i betragtning et fint tempo. Fokus er fortiden på at få lidt fart i benene.

Link to comment
Share on other sites

Fredag

Styrketræning

Wendler 5/3/1, Dødløft+Pres, Uge 2, Cyklus 4 (Maks: 185+72.5 kg)
Opvarmning
Dumbell Press
3 lette sæt

A: Military Press
3 @ 45 kg
3 @ 50 kg
5 @ 57.5 kg

B: Double Kettlebell Clean & Press
1, 2, 3, 4, 5 @ 20/20 kg
Rest: 30 s

C: Dødløft
3 @ 115 kg
3 @ 130 kg
6 @ 147.5 kg

D: Kroc Rows
Dropsets
8 reps @ 42, 36, 30, 26, 20 kg
Udført til begge sider.

E: Hyperextensions
3 x 10 @ 25 kg

Passet blev kortet en anelse ned, da tiden var knap. Havde aftalt at skulle spise med et par kammater. Det endte med vi tog i byen, men jeg holdte for en gangs skyld meget igen med alkoholen. Dog blev søvnen knap, da jeg først var i seng 0500.

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Lørdag

Rest

Benene er stadig trætte. Har aftalt med mig selv, både komme i skoven på cyklen og ud at løbe nogle intervaller imorgen.

Har måske linket til den før, men nu for i den sgu igen:

Inspiration - Ja, tak!

Edited by KRF
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share