Dette indhold er sponsoreret

Efterhånden som landets storbyer får flere og flere unge, der rejser til for at uddanne sig, er der flere og flere, der søger passende boliger, hvilket gør sådan noget som forældrekøb attraktivt. Det bliver måske endda en nødvendighed, som resultat af at universitetsbyerne i en længere årrække, har undladt at bygge nok billige lejligheder og kollegier, som unge har råd til på SU.

Forældrekøb foregår sådan, at forældrene er dem, der køber lejligheden, der dernæst lejes ud til deres børn. Det er naturligvis en ganske stor fordel for unge, men forældre har også gode incitamenter til at gøre det, da de i så fald kan sørge for, at deres børn bor trygt og godt, men tilmed kan bruge lejligheden som en investering.

Gratis bolig for barnet?

Hvis man ønsker at lade sit barn bo gratis, skal man som forælder være opmærksom på, at det betyder, at både forældrene og deres barn bliver beskattet. Forældrene bliver beskattet i overensstemmelse med almindelig markedsleje, for boliger af den slags. Den unge kan derimod slippe for nogen form for betaling, så længe den beskattede del af huslejen, ligger under det skattefrie beløb på 61.500 kr.

Hvilke fordele er der ved forældrekøb?

Forældrene kan få en skattemæssig fordel, da de i forbindelse med købet af boligen, i skattemæssig forstand, er på linje med private virksomheder. Der vil her være nogle fradrag for udgifter ved lejligheden, og vil være i stand til at udleje lejligheden til barnet, for en pris svarende til sidste ejendomsvurdering, fratrukket 15 %.

Den unge kan søge boligsikring. Det kræver dog en udarbejdet lejekontrakt. En lejekontrakt kan også være en fordel, hvis barnet flytter sammen med en kæreste.

Den største fordel er selvfølgelig, at den unge sikres både et stabilt studieliv og voksenliv, sådan at de kan koncentrere sig om uddannelsen.

Er boligen i Roskilde, kan I kontakte en boligadvokat Roskilde, for at få flere detaljer.

Hvilke ulemper er der ved forældrekøb

En af ulemperne ved forældrekøb er, hvor dyr en sådan bolig kan være.

Forældrekøb bør snarere ses som en langtidsinvestering, hvor der på nuværende tidspunkt kan være skattemæssige fordele, men hvor de største fordele opstår flere år ude i fremtiden.

Ønsker I at sælge boligen videre, når barnet ønsker at flytte væk, bør I bemærke, at et eventuelt overskud på boligens salg, vil blive beskattet. Desuden vil I være underlagt den samme lov, som havde I boet i boligen, selvom det ikke er jer, der har boet der.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *