Latinsk navn: m. Tibialis anteriorUdspring: Øverst på skinnebenets yderside.

Fæste: Inderside af fodrod og mellemfod.

Funktion: Dorsalfleksion i ankelleddet

Sekundær funktion: Suppination i fodleddet

Similar Posts

6 Comments

 1. Hvordan strækker man denne meget stræk svære muskel ud, jeg kan ikke finde ud af det. Jeg kunne meget godt tænke mig, nogle ville besvare mit yderst vigtige spørgsmål? Jeg ville være meget beæret over et svar 😉

 2. det er nemt nok….. hemmeligheden ligger blot i at løbe en tur og derefter strække ud ….. nemt nok

 3. @ henrik : det var dog det dummeste råd jeg nogen sinde har læst til et spørgsmål !
  Den er svær, men hvis du ligger vægten på modsatte ben du skal strække ud, derefter bøjer du vristen forover, for derfor at lægge så meget vægt på fokusbenet, at du kan mærke strækket. Bøj gerne modsat knæ.
  Jeg håber du er i stand til at forstå forklaringen.

 4. jeg er begyndt med det der løbeprogram for begyndere som jo umiddelbart er til at gå til. jeg har dog et problem, efter ca 400 meter får jeg simpelt hen så ondt i mine skinneben at jeg bliver nød til at stoppe og gå i stedet for pga smerterne. Er der nogen der ved hvordan man undgård dette?

 5. @Michael: Det er højst sandsynligt skinnebensbetæn delse. Har selv det samme problem. Læs her på siden hvordan du kan afhjælpe det. Desværre er det noget som kan vende tilbage.

 6. Hej,

  jeg har døjet med smerter i mit højre underben i mange år, men de kommer heldigvis først efter et par km. 🙂
  Jeg er blevet rådet til at søge hjælp på en idrætsklinik, og evt. få spaltet fasien omkring musklen.. er dette en god idé ?? har ambitioner om at løbe et marton på et tidspunkt, men det bliver svært, da smerten efter 11-12 km. er vanvittig ubehagelig. håber der en nogen som ligger inde med et brugbart svar 🙂

  På forhånd tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *