Hvis du dyrker motion om aftenen, har du måske oplevet, at du sover dårligt, og dermed også vågner træt dagen efter. Ofte er rådet her, at du i stedet for træner tidligere på dagen, men det er ikke en mulighed for alle mennesker.

I stedet for at dømme dig for, hvornår du træner, så vil vi i stedet hjælpe dig med, hvordan du kan slappe bedre af, når du har trænet inden sengetid.

Din seng skal være god

Det er vigtigt, at du har en god seng at sove i. Hvis din seng ikke er god, vil du sove mere uroligt, da du ikke kan holde til at ligge på side i lang tid. Det kan være, at din krop har brug for at sove på ryggen, og så kan det blive et kæmpe problem, hvis du efter kort tid ender med at vende dig.

Hele natten kan du bruge på at vende og dreje dig, og det betyder, at din krop aldrig finder ro. Det er vigtigt, at du vælger en god seng.

Hvis du har et hjem uden meget plads, så kan du i dag også sagtens finde en god sovesofa. Vi ved godt, at du ikke bare kan gå ud og bruge 150.000 kr. på en Hästens seng.

I første omgang skal du bare finde en seng, som er god for dig. Hvis du sover uroligt over længere tid, bør du overveje, om det er tid til at få en ny seng. Vi ved godt, at en seng koster mange penge. Det er helt klart pengene værd.

Til dig der ikke kan finde ro

Hvis du er en af dem, som sover virkelig uroligt, så kan det være nødvendigt at få en kugledyne. De kan både fås til voksne og børn, og man bruger dem til mennesker, som slet ikke kan finde ro.

Der er ikke noget galt med at ligge uroligt, og du kan ikke gøre det store ved det, hvis du har det sådan. I hvert fald ikke uden en kugledyne.

En kugledyne giver dig ro, da den ligger tungt over på dig. På den måde kan din krop slappe helt af, og du vil opleve, at du får en langt bedre søvn.

Spis et let måltid mad

Det er en god idé, hvis du ikke spiser et tungt måltid lige inden, at du skal sove. Mange er sultne efter hård træning, og vi får også normalt at vide, at man skal spise en masse. Men det kan være en god idé ikke at spise alt  for meget, hvis du har problemer med at falde i søvn.

Her vil vi i stedet for anbefale dig, at du sørger for at spise nogle lette kulhydrater og proteiner. Lige efter din træning kan det være, at du skal drikke noget med masser af energi som en smoothie, hvorefter du spiser noget let aftensmad et par timer senere.

Hvis du spiser mad med masser af fedt, vil du føle, at du skal sove, men din nattesøvn kan sagtens risikere at blive urolig.

Generelt anbefaler vi, at du bruger dig frem og finder ud af, hvornår du sover bedst. Det kan være en god ide at tage et råd ad gangen og så finde ud af, om det gør nogen forskel for dig.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *