Der er mange fordele ved at træne med håndvægte. Udover, at du let kan træne derhjemme, er de med de rigtige øvelse effektive i forhold til at øge din muskelmasse. Sammenlignet med træningsmaskiner, så træner frivægte også din balance og motorik i højere grad, og de er mere alsidige, fordi de kan bruges til en lang række forskellige øvelser. Vil du også gerne i gang med at træne med håndvægte derhjemme, eller har du brug for at udvide dit sortiment af vægte, så kan du nemt finde billige håndvægte på internettet. Før du køber vægte, er der en række ting, du skal tænke på, så du får de rigtige håndvægte til dig. Læs denne guide og bliv klogere på, hvilke håndvægte du skal vælge.

Hvad skal de bruges til?

Tænk først på, hvilke øvelser du skal bruge dine håndvægte til. Der er nemlig forskel på, om du blot skal bruge vægtene til at træne dine biceps, eller om du har en interesse i at træne hele kroppen med håndvægte. Skal du træne hele kroppen, er det en god idé at købe et sæt af håndvægte, fordi du ofte vil have stærkere ben end for eksempel arme. Det betyder, at du sjældent kan bruge den samme håndvægt til at træne hele kroppen. Vil du træne med henblik på at øge din nuværende styrke, så kan det også være en fordel med et sæt, fordi du så kan gå op i styrke i takt med, at du bliver stærkere.

Hvor meget plads har du?

En anden ting, du skal tænke på, inden du køber håndvægte, er, hvor meget plads du har. Sammenlignet med træningsmaskiner, så fylder håndvægte selvfølgelig ikke særlig meget, men der er også valgmuligheder inden for håndvægte. Justerbare håndvægte kan være et godt valg, hvis pladsen er trang, for de kan skilles ad og fylder derfor ikke specielt meget. 

Hvilket materiale?

Håndvægte findes i forskellige materialer. De findes både i jern, vinyl, gummi og krom. Håndvægte i gummi og vinyl kan være et godt valg til din hjemmetræning, fordi de er skånsomme overfor gulv. Vælger du dem i vinyl, er de også relativt billige, og dermed et godt valg til nybegynderen. Håndvægte i jern og krom finder man typisk i fitnesscentre, hvor gulvet ikke går nemt i stykker. De findes til gengæld i mange forskellige vægtklasser, og er derfor et godt valg, hvis du er meget ambitiøs med din træning. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *