Hængelåse (Guide) – Sådan finder du den bedste hængelås til prisen

Fri fragt
Forhandler:Unisport
Liverpool Hængelås - Rød
79 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Outmore.dk
TSA hængelås
75 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Outmore.dk
2 stk. hængelås lifeventure
87 kr.
Til Shop

En hængelås er en rigtig god idé, når du ønsker at passe godt på dine ejendele. Hængelåse kommer i mange forskellige størrelser og der findes flere forskellige typer. Dette vil sige, at der helt sikkert også findes en, der passer til dine behov.

Med en god og kraftig hængelås sikrer du dig imod uønskede besøg eller tyveri. Uanset om det er dit redskabsrum, cykelskur eller måske dit haveskur, du ønsker at låse, findes der en hængelås til jobbet. Desuden holder hængelåse som regel i mange år og er ikke særligt dyre. Der er med andre ord ingen gode grunde til ikke at købe en god hængelås og sikre dine ejendele mod tyveri.

Ofte stillede spørgsmål om hængelåse

Hvad skal jeg se efter, når jeg vælger hængelås?

Det lyder måske ganske banalt, men det er ikke desto mindre vigtigt, at du kigger på hængelåsens størrelse. Selve metaldelen af låsen skal være lang nok til at komme igennem det, du ønsker at låse. Samtidig må den dog ikke være for bred til at blive ført igennem det. Finder du det relevant, så tjek desuden, at din hængelås er forsikringsmæssigt godkendt og eventuelt har en SKAFOR-klassificering på minimum blå.

Hvad vil det sige, at en hængelås er forsikringsmæssigt godkendt?

Du kan ganske let se, om din hængelås er forsikringsmæssigt godkendt. For at være det, skal den nemlig have Varefaktas logo på emballagen. Dette logo er din garanti for, at din hængelås har gennemgået en række afprøvninger og bestået dem.

Disse afprøvninger involverer blandt andet opbrudsforsøg og simulering af dansk vejr. En forsikringsmæssigt godkendt hængelås er derfor en hængelås, der kan modstå både boltsakse og snestorme.

Er hængelåsen endvidere SKAFOR-klassificeret i klasse blå eller rød, er du helt sikker på, at hængelåsen dels er forsikringsgodkendt og dels kan holde tyve og andre uvedkommende effektivt væk fra det, du ønsker at beskytte.

Hvor kan jeg bruge en hængelås?

Du kan bruge en hængelås alle de steder, hvor du ikke kan anvende traditionelle låse. Det kræver dog som minumum, at du kan føre låsebøjlen igennem noget, som umuliggør åbning.

Det vil sige, at du med en hængelås kan låse alt fra din dagbog til dit sommerhus’ haveskur. Hængelåse kommer nemlig i mange forskellige størrelser og tykkelser. Så du er altid sikker på, at du kan finde en hængelås til ethvert formål!

Kan jeg få hængelåse med flere nøgler til?

Svaret på dette spørgsmål er ja. Du kan sagtens finde dig en hængelås, der sælges med flere nøgler til. Dette kan være en fordel, hvis hængelåsen eksempelvis skal sættes på et cykelskur, som hele familien skal have adgang til. I stedet for at skulle koordinere, hvem der har nøglen hvornår og være nødt til at låne den af hinanden, kan I således få hver jeres.

Det er også muligt, at købe hængelåse som passer til det låsesystem I anvender i resten af boligen. På den måde har alle beboerne altid nøgle til hængelåsen.

Endelig kan I også anskaffe en hængelås med kodelås. De er dog ikke nær så sikre som de nøglebaserede typer.

Hvilke typer hængelåse findes der?

Der findes hængelåse i forskellige størrelser og tykkelser, men derudover kommer hængelåse også i forskelligt design og forskellige låsemekanismer. Du kan således for eksempel vælge mellem hængelåse, der låses med en nøgle eller anvender en kode. Du kan desuden finde hængelåse, der kræver et beslag og hængelåse, der blot kan føres igennem og låses, som de er.

Nogle typer er i metal, andre har en wire eller en belægning af gummi. Hav dog altid tungen lige i munden, når du vælger hængelås. Husk at den skal passe til dine behov. På denne måde opnår du det bedste resultat såvel som den største sikkerhed.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]