five fingersHer er dine næste sko: FiveFingers! Vi sørger altid for at vores fingre kan bevæge sig frit. Selv når det er koldt har vi enten løse vanter på eller handsker. Vores tæer derimod, de bliver som regel presset sammen i de mærkeligste moderigtige positioner dag ud og dag ind. Løsningen er selvfølgelig handskesko.

five fingers

Fivefingers er lavet til aktive mennesker og kan bruges i forbindelse med mange forskellige træningsaktiviteter. Vores fødder er nærmere forbundet til hele kroppens velbefindnede end de fleste tænker over, og vurderet alene ud fra en helbredsrisiko, så burde spidse sko være forbudt på linie med spritkørsel.

Vi er skabt til er gå på bare tæer, men realistisk set egner det danske klima og de danske fortove sig sjældent til det, så det næstbedste er at bære fodtøj, der tillader at tæerne kan bevæge sig naturligt. Sandaler giver stor frihed til tæerne opad og til siderne, men ikke i forhold til at arbejde med underlaget, hvilket er det helt særlige ved FiveFingers. Potentielle problemer er, at det er sværere at finde en sko der kan passe, hvis ens fødder afviger for meget fra gennemsnittet. Og så er man i sagens natur nødt til at have bare tæer i skoene, men da de er ret åbne, er det et mindre problem.

4 stjerner – god ide, der inspirerer til at bevæge sig sundere.

stjerne stjerne stjerne stjerne

 

Skrevet 18. marts 2007

Similar Posts

17 Comments

 1. Fik svaret på mit eget spørgsmål: alun.dk

  Det er umiddelbart den eneste netbutik i danmark der fører dem.

 2. Jeg har købt sådan et par, og det er bare rigtig skidt, for nu har jeg bare svært ved at gå i andet fodtøj – de er bare helt fantastiske at gå i. De er absolut ikke pæne, men hold da op, de er fede at gå i.

 3. jeg behøver ingen fingersko. Jeg går altid med baretær når jeg er hjemme. Sådan er det bare når man tidligere i sit liv var teakwondo udøver.

 4. Hej Anette…og i andre,

  Ved i hvad fragten fra USA koster?? Og hvordan er størrelsesmæssi gt ift andre sko??

  (Alun.dk sætter prisen op til 800 kr i morgen og har kun et meget begrænset udvalg)

  /Simon

 5. @Simon: vibram sender ikke udenfor Amerika, men måske kan du finde en anden butik der gør.

 6. Jeg er splittet. Ideen er smart, men jeg er ganske enkelt for forfængelig til at bevæge mig uden for en dør med sådan nogen på.

  Det må da kunne laves pænere.

 7. hey, har selv ledt efter dem på nettet. men kan ikke finde andre hjemme sider hvor de sælger dem. og helt ærligf så er det lige lidt nok med udvalget, kunne godt tænke mig nogen af de andre, typer der er. hvis der er nogen der finder er sted, så må i godt råbe højt. for det kunn evære ganske hipt at få et par. 😉

 8. Hejsa…. til jer der har prøvet disse sko: er de kun velegnet lit længere gårturer, eller er det mere en sutsko!?

 9. Er der et eller andet sted man kan prøve dem jeg må ikke få dem før jeg har prøvet dem! Please skrev hvis i ved noget!

  mvh Kasper

 10. de ser rigtig skønne ud. vil gerne have et par, med kunne godt tænke mig at prøve dem først – er der ingen forretninger der forhandler dem ???

 11. I agree with your statements. you can have a good see in five finger vibrams. five finger vibrams also make you satisfied.

 12. Alun.dk har dem til okay priser og har tit nogle gode tilbud. Hvis man som jeg vil prøve dem på, inden man bestiller, så har MARATHON SPORT Østerbrogade 19 2100 København Ø dem som hylde varer. Deres priser er normalt som Alun.dk, dog har jeg ikke set tilbud på netop FiveFingers i deres butik.
  Det er en stor fordel at købe tå-strømper til sine FiveFingers, da de er lettere at holde lugtfri sådan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *