Sendt til Redaktørens blog

Havkajak

Du synes måske, at der er mange ting der forhindrer at du kan det ene eller det andet. Skader, svagheder og manglende motivation. Historien der fortælles her er et stærkt eksempel på, at det gælder om at fokusere på det man kan fremfor det man ikke kan.

 

I nedenstående videospot fra TV2Fyn fortælles historien om Ulrik Frandsen, der for halvandet år siden var ved at træne sig op til at deltage veteran-VM i mountainbike. I et tilsyneladende uskyldigt sving kørte Ulrik frontalt ind i en bil og brækkede ryggen.

Ulriks historie er inspirerende af flere grunde. For det første sætter den ens egne fysiske begrænsninger i relief – uanset hvem man er. Måske man ikke skal pive helt så meget over de slidte knæ, overvægten, den dårlige ryg eller hvad det nu er. Det kunne være værre. Selv Ulrik tænker på den måde undervejs i forløbet.

For det andet, så præsenterer Ulrik nogle fighter-strategier som egner sig til inspiration – også i andre sammenhænge end træning. Især 3 tilgange er det værd at kopiere:

 • Fokusér på det du kan i stedet for det du ikke kan.
 • Problemer er uundgåelige, men der findes løsninger.
 • Uanset hvor lavt niveau du starter fra, så er det en kæmpe tilfredsstillelse at forbedre sig.

 

De fleste af os har en eller flere aktiviteter i hovedet som vi godt kunne tænke os at prøve, men som vi afholder os fra fordi … (indsæt selv undskyldning). Men prøv så at overveje en gang til, om det virkelig er så umuligt, hvis du kigger på det gennem ovenstående mentalitet. Meget ofte sidder den reelle begrænsning mellem ørene.

Så når det kan lade sig gøre at ro havkajak med brækket ryg, mon så ikke også du kan afprøve den sport/aktivitet som du ellers troede at du var for ung, gammel, tyk, tynd, klodset eller utrænet til at starte på?

 

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 16. februar 2011
(Ulrik Frandsen er en ven og kollega fra først Center for Muskelforskning og senere Syddansk Universitet.)

Similar Posts

3 Comments

 1. Fantastisk indslag om Ulrik. Stor respekt for den måde du har tacklet denne udfordring på.

 2. Meget sympatisk og inspirerende mand. Jeg har stor respekt for mennesker der bevarer livsgnisten efter sådan en ulykke.

 3. Inspirerende og motiverende artikel.
  Inspirerende og motiverende indslag.
  Fantastisk træningsindsats , Ulrik!
  Bedste Hilsner, en tidl. stud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *