Jagttøj

Når du går på jagt, så er det et must at være i besiddelse af noget jagttøj der er robust, slidstærkt, og kan modstå det uforudsigelige skandinaviske vejr.

Ud over det, så er det vigtigt du kan bruge din påklædning når du skal liste dig ind på byttet, hvilket kræver god camouflage.

Den perfekte kombination kommer når du kan koncentrere dig 100% om jagten, uden undervejs at skulle tage stilling til din beklædning, og det er her det gode forarbejde omkring beklædningen kommer ind.

Men selv om jagtbeklædning specifikt er lavet til jagt, så er der intet i vejen for at iføre sig fx en jagtvest ved andre lejligheder der ikke involverer at du skal have et bytte med hjem.

Jagtjakker

Dit overtøj skal passe til den type jagt du dyrker, hvis du er til pürsch jagt og skal liste dig ind på byttet, så fordrer din beklædning at være let og lydløs, hvis det bliver for tungt, så risikerer du at byttet hører dig for tidligt, og når at stikke af.

På den anden side, hvis du er til anstandsjagt, så kræves der – i kraft af den mere stillesiddende jagtform – at du er pakket langt bedre ind, især om vinteren.

Så der er en del ting der skal overvejes når du skal købe dig en ny jagtjakke, skal den kunne tåle vind og vand? Skal den være åndbar? Eller hvis det er til vintermånederne – ekstra varm?

Det hele stĂĄr og falder med hvilken jagtform den skal bruges til, hvor det dog kan siges at du sagtens kan have flere jagtjakker, hvilket ogsĂĄ vil give mening hvis du gĂĄr pĂĄ jagt hele ĂĄret.

Jagtregntøj

Jagt er en luksus der sjældent er fri for regn, med tanke på hvor meget vejret kan – og vil – skifte, så er regntøj til jagt næsten umuligt at komme uden om, for at forblive tør på selv de mest fugtige dage.

Og igen gælder det med regntøj at camouflagen skal være i orden, altså at sløringer og farver passer til omgivelserne, og så vil det være en fordel hvis regntøjet kan justeres for at opnå bedre pasform, sådan at du føler dig rigtig godt tilpas i det fri – uanset vejret.

Husk at det kan være en rigtig god ide at imprægnere dit regntøj inden turen går ud, fordi det forlænger både ydeevne og levetid.

Jagtveste

En jagtvest kan som jagtbeklædning være et rigtig godt valg på en varm dag, og vil være et glimrende alternativ til at tage en jakke af og på, der alt andet lige vil være et forstyrrende element.

Fordelene ved en vest er desuden at du har armene fri så du let kan lægge våbnet til, og gøre klar til at skyde byttet.

Men en vest kan i virkeligheden også være et godt supplement om vinteren, i og med at det handler om at holde dig varm ved brug af flere lag.

På kortere ture kan vesten være glimrende i sig selv, fordi vestene i mange tilfælde kommer med muligheder for at have plads til alle de mindre ting du skal bruge undervejs, i stedet for at slæbe en tung og uhåndterlig taske med.

Jagtskjorte

Et alsidigt stykke jagtbeklædning, som både kan bruge på kolde og varme dage, og i tiltalende designs og farver, der gør at du er pænt klædt på, og i et behageligt materiale.

Der er absolut intet problem i at udvide brugen af jagtskjorter, til også at omfatte de lidt pænere og mere afslappede af livets begivenheder.

Jagtbukser

Jagt kan sagtens kræve lang tids ophold ude i det fri, derfor er det vigtigt at være behageligt klædt på, og ikke mindst varmt hvis jagten foregår ved vintertide.

Der findes jagtbukser til både kolde og varme dage, og med den rette sløring til at matche omgivelserne.

De kommer i de fleste tilfælde med både seler, lommer, foring, og føres i et slidstærkt materiale.

Jagthandsker

Handsker er et must for at beskytte fingre og hænder når jagten er i gang, og det ikke kun beskyttelse mod vejr og vind der kræves beskyttelse mod, men også de skrammer jagten kan risikere at give.

Ud over beskyttelse, så er sløring af hænderne også et vigtigt punkt, så du kan forblive helt skjult under jagten.

En variant af jagthandsker er de deciderede skydehandsker, der er lavet til både at yde beskyttelse, men i særdeleshed også at give et godt greb om dit våben.

Camouflagetøj

Camouflagetøj er en absolut nødvendighed for en succesfuld jagt, hvilket også er grunden til at stort se al jagtbeklædning er lavet med en form for sløring.

Men ikke nok med det, sløringen er lavet i forskellige farver og mønstre, så beklædningen kan tilpasses den konkrete situation.

Signalfarver

Hvis I er flere sammen på jagt, så er det en rigtig god ide at I kan se hinanden, og under de forkerte omstændigheder kan camouflagetøj føre til at I ved et uheld kommer til at skyde efter hinanden, så der er den fordel at I kan iføre jer orange, der for det menneskelige øje træder ret tydeligt igennem i en grøn skov, men som samtidig er usynligt for dyrene.

Mærker af jagttøj

Når du skal på jagt, så skal du bruge noget udstyr, og som det er med alt andet, så gælder det også for jagttøj at hvis du skal ud for at lægge en anseelig mængde penge, så er det en rigtig god ide at vælge den gode kvalitet fra starten.

Mærker der er baseret på års erfaringer med jagt, og på produkter hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten, som kan mærkes når du er ude i det fri.

Deerhunter

Et dansk kvalitetsmærke fra 1985, frembragt af familien Engel – på baggrund af deres passion for jagt, og deres mangeårige erfaring med produktion af funktionelt tøj.

Deerhunter tilbyder slidstærkt og funktionelt jagt og fritidstøj til jægere og fritidsfolk, og er i dag et mærke der er repræsenteret i mere end 40 lande over hele verden – mærket blev i 2009 udnævnt til Kongelig Hofleverandør.

Pinewood

Et svensk mærke startet i 1997, hvor nøgleordene er design, produktudvikling, kvalitet og et konkurrencedygtigt prisniveau.

  1. N. Fashions eget varemærke, som de er stolte af, og med et særdeles repræsentativt forhandlernet der dagligt bekræftes i, at produkterne lever op til kundernes forventninger til Pinewood.

Sortimentet yder et relevant bidrag til livskvaliteten hos den aktive forbruger, nu og i fremtiden.

Härkila

Jagttøj fra Härkila byder på jagttøj af høj kvalitet, der bygger på gamle traditioner, idet firmaets rødder går helt tilbage til Sverige i det 17. århundrede.

Men det var først i sidste halvdel af 1900-tallet at produktionen af ægte kvalitets jagttøj startede, nogle gode varer der kunne klare naturens udfordringer.

Jagttøjet er udviklet på baggrund af enorm erfaring, og det kan mærkes.

5.11

Et amerikansk mærke der er inspireret af bĂĄde politiet og FBI, men historien starter helt tilbage i 1968, hvor de startede med at levere klatreudstyr, men med tiden blev de FBI’s foretrukne mærke.

Alle deres produkter er af den bedste kvalitet, og der er et stort og løbende fokus på at produktudvikle for at opnå en endnu bedre kvalitet og ydeevne.

Al beklædningen kommer desuden i naturfarver, hvilket gør det ideelt til jagt.

Seeland

En dansk producent, der i over 35 år har leveret jagtbeklædning til naturbrugere og jægere.

Seeland står bag udviklingen af kvalitets jagtudstyr, jagtbeklædning og grej til jægere over hele verden, hvor udviklingen er sket på baggrund af en passion for natur og jagt.

Når du køber et produkt fra Seeland, så kan du være sikker på at du har fået fingrene i topkvalitet.

Carinthia

Et østrigsk mærke der holder til ved bjergene og området der bærer samme navn, hvor de i 25 år har haft fokus på udviklingen af teknisk polyesterisolering til at klare de mest krævende forhold.

Carinthia har tre fokuspunkter: lav vægt, lav sammenpakningsstørrelse og den højeste varmeisolering.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmĂĄl til noget, sĂĄ kan du sende mig en mail pĂĄ [email protected]