Du har sikkert godt hørt, at svømning er en god motionsform. Men hvor god den egentlig er, er du nok ikke klar over. Du kan derfor her læse om, hvorfor du bør komme i gang med at svømme. Og hvis du har kigget på en svømmers krop, ved du nok også at svømning giver en flot krop.

Du kan træne hele kroppen med svømning

Hvis du tager en træningssession, med de mest almindelige svømmerformer. Vil du opleve, at hele din krop bliver trænet igennem. De mest almindelige svømmerformer er crawl, brystsvømning, butterfly, og rygsvømning.

Når du svømmer crawl træner du særligt følgende: arme, bryst, ryg, mavemuskler, hofter, og lår. For at få mest ud af crawl, skal du lave store langsomme tag. Det er her bedre med få kraftfulde tag, end mange svage. Man skal forestille sig, at ens albue skal være øverst ved armtagene. Man skal derefter sørge for, at sætte hånden skråt i vandet foran en. Man skal så stikke den dybt, og trække ind mod sig selv.

Når du svømmer brystsvømning, træner du særligt inderlår, yderlår, øvre bryst, overarme, øvre ryg, samt ankler. Når du skal svømme brystsvømning, tager du mindre og smallere armtag end du plejer. Du skal forestille dig, at du rører i vandet. Sørg for at du kun bøjer knæene, og ikke i hofterne. Derudover er det vigtigt, at du flexer i fødderne.

Kvindelige svømmer bruger ofte badedragt, når de skal svømme baner. Dette gør at man ikke oplever gener, og skal bekymre sig om at det glider ud. Hos watery.dk kan du finde, et stort udvalg af svømmetøj til både mænd og kvinder. Og specielt ved butterfly, er det rart have en badedragt på. Her træner man nemlig særligt sit bryst, mave, baller, ryg, og skuldre. Det foregår på ryggen, og det er vigtigt at man holder benene samlet. Derudover er det en god ide, at man undgår pauser mellem arm- og bentagene.

Hvis du svømmer rygsvømning, træner du alle muskler grupper i lår, bryst, ryg, og hofter. Du skal her sørge for, at sparke med benene fra hoften og ned. Og ikke kunne fra knæet og ned. Også skal du sørge for, at holde din vrist strakt.

Svøm dig i form

Hvis du ikke er vant til, at svømme. Er det en god ide, at starte langsomt op. For selvom risikoen ved, at få skader ved svømning er lille. Så er det ikke uden risiko, at dyrke sport. Hvis du ønsker, at komme i form med svømning. Kan du her finde et program, som kan hjælpe dig i gang.

Dette program er intervaltræning, og vil hjælpe dig i god svømmeform. Du skal starte med, at varme op i 5 minutter. Så spurter du, går tilbage til roligt tempo, spurter, og sådan forsætter du.

Hvis du er nybegynder, er det en god ide, at starte med at anskaffe dig godt svømmetøj. Her er Arena badedragt, meget populært til kvinder.

Programmet for nybegyndere lyder som følge: varm op, svøm 5×1 minutter i høj fart. Dette adskilles af 1.5 minut i, et roligt tempo. Husk at holde lidt igen, så du kan gennemføre helt træningssessionen. Du tager 5×1 minuts spurt, og 5×1.5 minutter i roligt tempo.

Hvis du er mere trænet, kan du godt øge sværhedsgraden lidt. Du starter med at varme op, i minimum 5 minutter. Herefter tager du 10×1 minut i spurgt. Dette adskilles af 1.5 minut, med svømning i roligt tempo.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *