Kondicykler er populære hos både mænd og kvinder i alle aldre. Cykeltræning er skånsom for leddene, og konditionstræningen styrker forbrændingen og er den ideelle træningsform for at opretholde et sundt kredsløb.

Når det kommer til at vælge den bedste motionscykel, kan det både praktisk og økonomisk svare sig at være grundig i forhold til at undersøge de mange forskellige modeller, som findes på det danske marked.

[post_product id=169933]
[post_product id=169927]
[post_product id=169921]
[post_product id=159289]
[post_product id=159296]
[post_product id=159293]
[post_product id=159291]

Du kan også læse vores store motionscykel test – Klik her og læs mere.

Herunder finder du en komplet guide til at vælge den helt rette kondicykel i forhold til dine behov, ønsker og budget.

Hvorfor træne på kondicykel?

Der er flere grunde til, at mænd og kvinder i alle aldre vælger motionscykel, når det kommer til at vælge et skånsomt, effektivt og fleksibelt træningsredskab. Cykling er en træningsform, som alle kan begynde på uanset forudgående træningserfaringer, og der kan tilrettelægges individuelle træningsprogrammer, som tilgodeser personlige behov og ambitioner.

Med den rette kondicykel kan du dyrke motion hele året rundt, og med din egen motionscykel derhjemme kan du være aktiv, når det passer dig.

Der findes mange forskellige udgaver af de populære cykler til indendørs træning. Det er vigtigt, at du vælger en model, som matcher dine ambitioner og dine behov, så du får optimalt udbytte af træningen.

Cykling er en skånsom træningsform, der skåner leddene i knæ og ankler. Om du er til intens intervaltræning, eller om du ønsker en fleksibel træningsmaskine til kredsløbstræning er op til dig og dine ønsker.

Dette skal du være opmærksom på med valg af kondicykler

En motionscykel skal passe til dig. Det gælder både i forhold til omfang af funktioner og i forhold til design. Det er vigtigt, at du har mulighed for at indstille cyklens sadel og styr, så du får den ideelle tilpasning og minimerer risikoen for skader.

Dine ambitioner med din cykeltræning er med til at afgøre, hvor teknisk avanceret en model du skal vælge. Har du høje ambitioner, og ønsker du at skabe progression med din cykling, skal du vælge en kondicykel med mange funktioner og med et kraftigt svinghjul.

Det er i høj grad vægten på svinghjulet, som du skal være opmærksom på, når du vil have en solid cykel, du kan bruge til udvikling igennem flere år. Des tungere svinghjulet er, des mere modstand kan cyklen holde til, og des mere intensivt kan du træne med høj belastning.

Når du skal vælge den helt rette kondicykel til dig og din træning, kan du bruge disse overvejelser:

  • Hvad er mine ambitioner på længere sigt?
  • Hvor intensivt ønsker jeg at træne?
  • Har jeg brug for at skåne led i knæ og hofter?
  • Hvad er mit budget?

Vil du lave intervaltræning, hvor du skifter mellem belastningsgraderne, er det en fordel at vælge en moderne kondicykel eller spinningcykel med tungt svinghjul.

Der findes mange motionscykler til ældre, som er designet med lav indstigning. Disse modeller er ideelle for dig at vælge, hvis du har brug for at skåne led i knæ og hofter.

Hvad koster en kondicykel?

Motionscykler findes i alle prisklasser. De billigste udgaver er simple og kan være det rette valg for dig, som ønsker en supplerende motionsmaskine derhjemme, som du kan gøre brug af efter behov.

Det er en fordel for dig som forbruger, at cykling er blevet en populær træningsform. Alle store og anerkendte producenter af maskiner og udstyr til motion udvikler og sælger motionscykler. Dette er med til at skabe konkurrence på markedet.

Som udgangspunkt skal du gå efter kvalitet og egenskaber, når du vælger cykel til indendørs træning.

Dog behøver du ikke gå på kompromis med kvalitet og funktioner, når du ønsker en budgetvenlig model. Det kan svare sig at undersøge markedet for cykler til indendørs træning, når du ønsker en maskine til konkurrencedygtig pris. Du kan finde kondicykler på tilbud, hvor du kan spare mange penge og få glæde af en kvalitetsmaskine til skarp pris.

Du kan vælge en demokondicykel, når du vil spare penge på dit køb og samtidig have en træningsmaskine, som giver dig masser af progressionsmuligheder med din cykling. Demomodellerne kan have været brugt som udstillingsmodel til en reklame eller kan have overfladiske, ubetydelige ridser.

Til dig, der ønsker en brugervenlig motionscykel

Den store fordel ved cykling er, at alle kan få glæde af motionen. Ønsker du en brugervenlig kondicykel, skal du gå efter modellerne med mange indstillingsmuligheder og med flere forskellige brugerprogrammer.

Du kan finde motionscykler med op til 15 præinstallerede brugerprogrammer, som du kan vælge imellem til din træning. Disse modeller er egnede for dig, som vil godt i gang med cykling og som har brug for inspiration til træning.

Med brugerprogrammer kan du selv vælge, hvilken belastning du ønsker at træne med. Det kan være en hjælp på længere sigt, at du har mange programmer, da disse er med til at gøre cykeltræningen alsidig og varieret.

Brugervenligheden skabes også af indstillingsmuligheder på cyklerne. Er I flere i husstanden, som ønsker at dyrke motion på kondicykel, skal der vælges en model, som kan reguleres både ved styr og ved sadel. Din kondicykel skal passe til dig, så du ikke får smerter i ben eller lænd.

Kondicykel med Bluetooth og display

Vil du have masser af udviklingsmuligheder med din kondicykel, og har du høje ambitioner med din cykeltræning, skal du vælge en maskine med Bluetooth og display. Disse features er med til at gøre din cykeltræning sjov, udfordrende og alsidig, og du kan opretholde motivationen med de mange udviklingsmuligheder.

En kondicykel med Bluetooth giver dig mulighed for at holde øje med dine træningsdata såsom distance, belastning, gennemsnitlig hastighed, tid og antal forbrændte kalorier. Disse data kan du løbende holde øje med på det praktiske LED-display. Når du kan overføre dine data til din Smartphone, kan du lægge udfordringer for dig selv og på dén måde skabe progression i din træning.

Det kan være, at du vil give dig selv den udfordring at cykle 2 km. mere i timen i din intervaltræning, eller at du vil cykle 10 minutter mere pr. træningssession.

Det skaber sjov og spænding at tilrettelægge udfordringer, og du får maksimal glæde af din kondicykel, når du kan blive ved med at holde motivationen oppe.

?Hvilke modstandstype skal man vælge?

Vi anbefaler du vælger en motionscykel med elektromagnetisme som modstandstype.

?Hvorfor er svinghjulet så vigtigt på en kondicykel?

Svinghjulet bestemmer hvor meget modstand du kan få og hvor behageligt det føles at træde. Det vil stort set altid være bedst at vælge et tungt svinghjul.

?Hvorfor skal ens kondicykel minimum veje 40 kg.

Det er vigtigt at din kondicykel er stabil. Vi anbefaler altid du vælger en kondicykel med en vægt på minimum 40 kg., mere hvis du selv er en stor person.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *