kondicykel test – Vi har samlet de bedste modeller

Kondicykler er populære hos både mænd og kvinder i alle aldre. Cykeltræning er skånsom for leddene, og konditionstræningen styrker forbrændingen og er den ideelle træningsform for at opretholde et sundt kredsløb.

Når det kommer til at vælge den bedste motionscykel, kan det både praktisk og økonomisk svare sig at være grundig i forhold til at undersøge de mange forskellige modeller, som findes på det danske marked.

 • Abilica Stream UB VIII
  Abilica Stream UB VIII
  En solid og veludstyret motionscykel, som har meget at byde på, selv om den ikke fylder alverden. Den har en maksimal brugervægt på 130 kg. Det komfortable sæde er indstilleligt, og via Bluetooth kan du styre din træning ved hjælp af fx en iPad. Du kan tilkøbe et pulsbælte og dermed kunne opnå en endnu mere effektiv pulstræning. Alt i alt vil du med denne model få en motionscykel, som er både solid og alsidig, til en yderst skarp pris. En robust motionscykel til dig, der vil have en ekstra udfordring. Dette er en motionscykel med samme muligheder, som professionelle Abilica cykler til en mere overkommelig pris. Abilica Stream UB VIII har elektronisk justerbar magnetmodstand, og mulighed for en høj modstand samtidig med et meget jævnt tråd. Cyklen kommer med indbyggede håndpulsmålere, og er samtidig kompatibel med pulsbælter, der bruger ukodet frekvens som Tunturi Pulsbælte og visse Polar modeller. Brugeren får med pulsaflæsningen mulighed for at benytte sig af pulsprogrammer, der giver en dynamisk træning tilpasset til pulsen. Computeren har indbygget bluetooth, der kan kommunikere med din tablet eller smartphone. Via den gratis applikation iConsole+ Training kan du her fra styre modstandsniveau, træningsprogrammer og endda køre ude i den "virkelige verden" med Google street view. OBS: App'en virker kun til iOS 10.0 eller nyere eller til Android 5.0 eller nyere. På App Store skal du søge efter iC+Training, og på Google Play skal du søge på iConsole+ Training.
  • 16 modstandsniveauer
  • 12 træningsprogrammer
  • Bluetooth kommunikation
  • Kan indstilles, så den står helt plan
  • Passer til hele familien
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Abilicaonline.dk -38%3995 0 3995 Læs mere

 • Kettler Axiom
  Kettler Axiom
  Denne Kettler Axiom motionscykel er af utrolig høj kvalitet, stabil og kan opnå en modstand på hele 600 watt. Hvilket betyder at alle og dygtige cykelryttere, kan få noget ud af træning på denne motionscykel. Kettler Axiom kommer lækker gelsadel og har et unikt styr, der gør oplevelsen optimal for de alle brugere. Denne model kan også holde til en personvægt på helt op til 180 kg., hvor mange andre motionscykler ''kun'' kan klare 120-130 kg. Klart den bedste model på markedet til under 10.000 kr.
  • Kan holde til en personvægt på 180 kg
  • Lækker gelsadel
  • Smart styr, der gør det muligt med en stor variation af greb.
  • Flot display
  Forhandler Pris Totalpris Læs mere
  8.902,00 8.902,00 Læs mere
  9.995,00 9.995,00 Læs mere

 • Titan Life Athlete B55
  Titan Life Athlete B55
  Justerbar sadel og håndtag og mange gode funktioner. Motionscyklen er forsynes med transporthjul, hvilket gør den nem at flytte på. Her får du en god og solid cykel til prisen, som er enkel, flytbar og meget brugervenlig. Til dig, der ikke har brug for mange tekniske programmer. Motionscyklen har en computer som er meget brugervenlig, den viser tid, distance, alarm, kalorier, temperatur, omdrejninger pr. min ( RPM ), håndpuls, ur og kropsfedt mm. Derudover er den udstyret med en ipad- holder. Motionscyklen har manuel indstilling af belastningen som har 15 niveauer.
  • 15 modstandsniveauer
  • 25 programmer
  • Motor: 2,0 hk
  • Enkel og brugervenlig
  • Maksimal brugervægt: 120 kg
  • Uden mange tekniske programmer
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Frishop.dk -14%2814 0 2814 Læs mere
  Apuls.dk 3999 0 3999 Læs mere

 • Masterfit TP200
  Masterfit TP200
  Masterfit TP200 er en motionscykel som er meget brugervenlig, og dermed nem at anvende for alle aldre. Modstanden reguleres på displayet og du får hele 32 modstandsniveauer. Det digitale display viser tydeligt de vigtigste informationer for din træning, som tid, distance, modstand og kalorier forbrændt. Sædet kan justeres både horisontalt og vertikalt, hvilket giver mulighed for at finde den helt korrekte siddestilling. Der er indbygget pulsmåling i håndtaget, så du kan følge din puls når du træner. Adapter til cyklen medfølger.
  • Super skarp pris
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  abilicaonline.dk -30%3.495 0 3.495 Læs mere

 • ODIN B8
  ODIN B8
  Motionscykel fra ODIN med mange muligheder, velegnet til en meget stor målgruppe. Først og fremmest er ODIN B8 Motionscykel en kondicykel bygget på en kraftig konstruktion. Dette er med til at give motionscyklen stabilitet og gør det muligt med en maksimal brugervægt på 150kg. Den maksimale brugervægt kommer alle til gode, også selvom du kun vejer 60kg - Den høje maksimale brugervægt på 150kg giver dig en stabil motionscykel, som vil være et rigtig godt udgangspunkt for at opnå en effektiv træning. Ældrevenlig motionscykel: Er du på udkig efter en motionscykel, som skal være brugervenlig og nem at betjene, så er du kommet til det rigtige produkt. ODIN B8 Motionscykel giver dig en kondicykel med lav indstigning og brugervenlige display knapper. Displayknapperne måler 3,5 x 2cm og har store billeder af knappens funktion. Dette gør computeren ekstra brugervenlig, sammenlignet med andre motionscykler på markedet. Derudover er det vigtigt at vælge en motionscykel med lav indstigning (22cm), da det kan være bøvlet at træde ind i en motionscykel med højere indstigning. Dette er eksempelvis også en fordel i forbindelse med genoptræning. Har du eksempelvis et skadet ben, som skal genoptrænes, er det en stor fordel, at du ikke skal overbelaste benet ved indstigningen. Der er tænkt på detaljen og der gives meget ekstra for pengene ved denne ODIN B8 Motionscykel.  
  • Ældrevenlig motionscykel
  Forhandler Pris Totalpris Læs mere
  6.999,00 6.999,00 Læs mere

 • TITAN LIFE PRO B44
  TITAN LIFE PRO B44
  TITAN LIFE PRO B44 - en professionel kvalitetsmotionscykel. Kvalitetscyklen har en ydeevne og fleksibilitet der er passende til enhver effektiv træning. Sadlen er yderst behagelig og fin justerbar. Konsollen er konstrueret med en indvendig blæser med henblik på at skabe en god brugeroplevelse og sikre en bekvem træning ved længere pas.
  • Professionel kvalitetsmotionscykel
  Forhandler Pris Totalpris Læs mere
  7.999,00 7.999,00 Læs mere
  8.604,00 8.604,00 Læs mere

 • BH Bike Exercise I Nexor
  BH Bike Exercise I Nexor
  BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel er en motionscykel specielt designet til træning i hjemmet. BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel er af god kvalitet og derfor særligt effektiv for både begyndere og træningsentusiaster. Motionscyklen BH Bike Exercise I Nexor har LCD-skærm med hele 13 faste træningsprogrammer og 24 forskellige niveauer, og du kan derfor altid presse dig selv uanset dit træningsniveau. På BH Bike Exercise I Nexor Motionscykels LCD-skærmen kan du se: - Hastighed - Tid - Distance - Puls - Antal forbrændte kalorier - RPM Derudover har BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel også 4 HRC-programmer, som hjælper dig med at træne i forskellige pulszoner. BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel er desuden en meget komfortabel motionscykel med XXL anatomisk saddel og mulighed for både vandret og lodret justering af sadlen. BH Bike Exercise I Nexor Motionscykels mål: Længde: 101 cm Bredde: 55 cm Højde: 142 cm Med BH Bike Exercise I Nexor Motionscykel følger desuden 1 måned adgang til BH by Konimap, der giver dig muligheder for at cykle omkring 40.000 forskellige ruter over hele verden.
  • 24 forskellige niveauer
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Apuls.dk -23%6.349 0 6.349 Læs mere

Du kan også læse vores store motionscykel test – Klik her og læs mere.

Herunder finder du en komplet guide til at vælge den helt rette kondicykel i forhold til dine behov, ønsker og budget.

Hvorfor træne på kondicykel?

Der er flere grunde til, at mænd og kvinder i alle aldre vælger motionscykel, når det kommer til at vælge et skånsomt, effektivt og fleksibelt træningsredskab. Cykling er en træningsform, som alle kan begynde på uanset forudgående træningserfaringer, og der kan tilrettelægges individuelle træningsprogrammer, som tilgodeser personlige behov og ambitioner.

Med den rette kondicykel kan du dyrke motion hele året rundt, og med din egen motionscykel derhjemme kan du være aktiv, når det passer dig.

Der findes mange forskellige udgaver af de populære cykler til indendørs træning. Det er vigtigt, at du vælger en model, som matcher dine ambitioner og dine behov, så du får optimalt udbytte af træningen.

Cykling er en skånsom træningsform, der skåner leddene i knæ og ankler. Om du er til intens intervaltræning, eller om du ønsker en fleksibel træningsmaskine til kredsløbstræning er op til dig og dine ønsker.

Dette skal du være opmærksom på med valg af kondicykler

En motionscykel skal passe til dig. Det gælder både i forhold til omfang af funktioner og i forhold til design. Det er vigtigt, at du har mulighed for at indstille cyklens sadel og styr, så du får den ideelle tilpasning og minimerer risikoen for skader.

Dine ambitioner med din cykeltræning er med til at afgøre, hvor teknisk avanceret en model du skal vælge. Har du høje ambitioner, og ønsker du at skabe progression med din cykling, skal du vælge en kondicykel med mange funktioner og med et kraftigt svinghjul.

Det er i høj grad vægten på svinghjulet, som du skal være opmærksom på, når du vil have en solid cykel, du kan bruge til udvikling igennem flere år. Des tungere svinghjulet er, des mere modstand kan cyklen holde til, og des mere intensivt kan du træne med høj belastning.

Når du skal vælge den helt rette kondicykel til dig og din træning, kan du bruge disse overvejelser:

 • Hvad er mine ambitioner på længere sigt?
 • Hvor intensivt ønsker jeg at træne?
 • Har jeg brug for at skåne led i knæ og hofter?
 • Hvad er mit budget?

Vil du lave intervaltræning, hvor du skifter mellem belastningsgraderne, er det en fordel at vælge en moderne kondicykel eller spinningcykel med tungt svinghjul.

Der findes mange motionscykler til ældre, som er designet med lav indstigning. Disse modeller er ideelle for dig at vælge, hvis du har brug for at skåne led i knæ og hofter.

Hvad koster en kondicykel?

Motionscykler findes i alle prisklasser. De billigste udgaver er simple og kan være det rette valg for dig, som ønsker en supplerende motionsmaskine derhjemme, som du kan gøre brug af efter behov.

Det er en fordel for dig som forbruger, at cykling er blevet en populær træningsform. Alle store og anerkendte producenter af maskiner og udstyr til motion udvikler og sælger motionscykler. Dette er med til at skabe konkurrence på markedet.

Som udgangspunkt skal du gå efter kvalitet og egenskaber, når du vælger cykel til indendørs træning.

Dog behøver du ikke gå på kompromis med kvalitet og funktioner, når du ønsker en budgetvenlig model. Det kan svare sig at undersøge markedet for cykler til indendørs træning, når du ønsker en maskine til konkurrencedygtig pris. Du kan finde kondicykler på tilbud, hvor du kan spare mange penge og få glæde af en kvalitetsmaskine til skarp pris.

Du kan vælge en demokondicykel, når du vil spare penge på dit køb og samtidig have en træningsmaskine, som giver dig masser af progressionsmuligheder med din cykling. Demomodellerne kan have været brugt som udstillingsmodel til en reklame eller kan have overfladiske, ubetydelige ridser.

Til dig, der ønsker en brugervenlig motionscykel

Den store fordel ved cykling er, at alle kan få glæde af motionen. Ønsker du en brugervenlig kondicykel, skal du gå efter modellerne med mange indstillingsmuligheder og med flere forskellige brugerprogrammer.

Du kan finde motionscykler med op til 15 præinstallerede brugerprogrammer, som du kan vælge imellem til din træning. Disse modeller er egnede for dig, som vil godt i gang med cykling og som har brug for inspiration til træning.

Med brugerprogrammer kan du selv vælge, hvilken belastning du ønsker at træne med. Det kan være en hjælp på længere sigt, at du har mange programmer, da disse er med til at gøre cykeltræningen alsidig og varieret.

Brugervenligheden skabes også af indstillingsmuligheder på cyklerne. Er I flere i husstanden, som ønsker at dyrke motion på kondicykel, skal der vælges en model, som kan reguleres både ved styr og ved sadel. Din kondicykel skal passe til dig, så du ikke får smerter i ben eller lænd.

Kondicykel med Bluetooth og display

Vil du have masser af udviklingsmuligheder med din kondicykel, og har du høje ambitioner med din cykeltræning, skal du vælge en maskine med Bluetooth og display. Disse features er med til at gøre din cykeltræning sjov, udfordrende og alsidig, og du kan opretholde motivationen med de mange udviklingsmuligheder.

En kondicykel med Bluetooth giver dig mulighed for at holde øje med dine træningsdata såsom distance, belastning, gennemsnitlig hastighed, tid og antal forbrændte kalorier. Disse data kan du løbende holde øje med på det praktiske LED-display. Når du kan overføre dine data til din Smartphone, kan du lægge udfordringer for dig selv og på dén måde skabe progression i din træning.

Det kan være, at du vil give dig selv den udfordring at cykle 2 km. mere i timen i din intervaltræning, eller at du vil cykle 10 minutter mere pr. træningssession.

Det skaber sjov og spænding at tilrettelægge udfordringer, og du får maksimal glæde af din kondicykel, når du kan blive ved med at holde motivationen oppe.

?Hvilke modstandstype skal man vælge?

Vi anbefaler du vælger en motionscykel med elektromagnetisme som modstandstype.

?Hvorfor er svinghjulet så vigtigt på en kondicykel?

Svinghjulet bestemmer hvor meget modstand du kan få og hvor behageligt det føles at træde. Det vil stort set altid være bedst at vælge et tungt svinghjul.

?Hvorfor skal ens kondicykel minimum veje 40 kg.

Det er vigtigt at din kondicykel er stabil. Vi anbefaler altid du vælger en kondicykel med en vægt på minimum 40 kg., mere hvis du selv er en stor person.