lagenpose

Ideen med en lagenpose er, at du enten kan beskytte din sovepose eller bruge posen alene til at sove med i varme temperaturer. Det geniale ved sådan én er, at den er nem at have med på rejse, på vandring eller på spejderlejr. Vægt og fylde er minimal, og rengøringen nem med en tur i vaskemaskinen ved hjemkomst.

Hvad hjælper en lagenpose?

En lagenpose hjælper med flere ting, afhængig af i hvilken situation du bruger den. På rejsen til de varme lande giver posen en god chance for en behagelig nattesøvn uden sved og alt for mange myggestik. Under kolde himmelstrøg kan en både en fleece og en silkelagenpose være det varme ekstra lag under dynen eller i soveposen, og på spejderlejren, vandreturen eller campingturen kan en bomuldslagenpose beskytte soveposen mod snavs og sved. Uanset hvilken tur du skal på, så er den geniale pose en god rejsekammerat. Vælg den rette lagenpose til dig!

Hvilket materiale bør jeg vælge til min lagenpose?

Lagenpose eller inderpose, som den også sommetider bliver kaldt, findes i tre forskellige materialer:

  • Silke
  • Bomuld
  • Fleece.

De tre materialer er lette, varme og rengøringsvenlige. Der er dog forskel på, hvilket materiale du bør vælge, når du står for at skulle købe en inderpose til din sovepose eller en pose til kølig overnatning på solrejsen. Tænk på, om du er typen, der fryser eller sveder meget, når du sover. Overvej, hvornår du vil komme til at bruge den mest – hjemme eller på farten? Og hav i baghovedet, at den måske kunne bruges i flere forskellige funktioner.

Varm silke

Silke er tyndt, let og smukt – og varmt, når det er koldt og køligt. Kort sagt det perfekte materiale at sove med. En silkelagenpose er den type lagenpose, der fylder allermindst af alle typer, og den vejer ofte også mindst af alle. Den blanke overflade er nem at rengøre og føles dejlig mod huden. Fordi silkestof er et dyrt materiale at fremstille, er en silkelagenpose ofte den dyreste løsning. Til rejsen sydpå eller overnatning med kæresten kan en silkepose dog være prisen værd, for den føles trods den praktiske funktion en del mere glamourøs end bomuldsfætteren.

Praktisk bomuld

Den praktiske inderpose i bomuld til at beskytte soveposen med er ofte valget for spejderen eller andre udendørsentusiaster. God åndbarhed sikrer ventilation i soveposen både ude og indendørs, ligesom bomuld er nemt at rengøre i hånden, indtil hjemmets effektive vaskemaskine er inden for rækkevidde igen. Som det ekstra isolerende lag indvendig i soveposen, kan en lagenpose i bomuld være det kloge valg på de ekstra kolde nætter i telt eller bivuak. Er der ikke tid eller overskud til at vaske de sorte tæer inden sengetid, kan en inderpose beskytte soveposen mod snavs.

Lagenpose i fleece?

Den geniale lagenpose findes naturligvis også i den ekstra varme udgave i fleece. Det ekstremt varme letvægtsmateriale fylder og vejer intet i kufferten eller rygsækken og kan uden problemer vaskes i maskinen. Til rejsen er valget på en fleecepose til børn ofte en rigtig god løsning til de kolde timer i lufthavne eller på flyet. Den lukkede bund sørger for, at de små fødder ikke bliver kolde, og at træk ikke kan komme ind. Køb en fleecelagenpose til dine børn, og lad det blive den trygge og varme hyggepose, der altid kan komme med på ferien eller weekendturen.

Vask af lagenpose

Silke kræver håndvask eller skåneprogram på maskinen. En silkelagenpose er designet til at kunne vaskes, både i maskine og hånden, og følger du vaskevejledningen for din lagenpose i silke, kan du uden problemer bruge din silkepose i mange år. Din inderpose i bomuld kan nemt vaskes i hånden, når du er på farten og måske har gjort den beskidt. Vask din bomuldslagenpose i maskinen efter hver tur, så kan du have glæde af den hver gang, du gerne vil skåne din sovepose for sand og jord.

Fleecelagenposen vaskes uden tab af farve, form eller varme i maskine eller hånden så ofte, som du har lyst. Det moderne udviklede materiale tåler mange gange maskinvask og kan i mange tilfælde klare meget høje temperaturer. Vask lugt og sved ud af din fleecepose efter brug, så den er klar til brug næste gang kulden banker på døren.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]