Letvægtstelt

På vandretur med et letvægtstelt? Sådan finder du det bedste og letteste telt

Tiden med tunge telte og besværlig opsætning er forbi – letvægtstelte er det nye normale, og du kan få et letvægtstelt i alle størrelser til alle situationer. Afhængig af størrelsen kan du få letvægtstelte helt nede på under 1 kg, og alle telte i den lette ende af vægtskalaen er desuden pakket i praktiske transporttasker, der er nemme at hænge over skulderen eller binde på rygsækken.

Fordelene ved et letvægtstelt

Det kan altid svare sig at vælge et telt i letvægt – også selv om I er flere om at dele vægten, og selv om I har bil eller god plads til bagage. Udover at veje og fylde minimalt, når det er pakket sammen, er et letvægtstelt også altid særlig nemt at sætte op. Mange modeller er selvstående, hvor du blot skal samle nogle fleksible stænger og skyde igennem teltet som et skelet. Telte i letvægtskategorien er desuden designet til sport og spejderaktiviteter, så materialevalg er robust og hårdfør overfor barsk vejr. Rejser du ofte, kan letvægtstelte være en billig overnatningsmulighed på selv et lille budget – og med bagagerestriktioner i luftfart, behøver du ikke bekymre dig om, at dit telt opbruger hele din vægtgrænse i kufferten.

Køb altid et telt med plads til lidt flere personer end nødvendigt – det er rart med lidt luft omkring sig på en trang plads i teltet, og med letvægt kan du undgå både slæbet og besværet.

Letvægtstelt til 1 person

Til vandreture og fjeldklatring er små 1 personers telte populære, og det knap 1 kg lette letvægtstelt kan i mange tilfælde gøres endnu lettere, hvis du kan klare dig med oversejlet og lade inderteltet blive hjemme. De fleste moderne telte består af et ydre og et indre telt, og til den korte tur under varme himmelstrøg er det ofte nok med blot en oversejl til at skærme mod dug og insekter. Mange letvægtstelte til 1 person kan desuden rumme 2 personer, så de ofte mindre end 1.000g, som teltet vejer, kan blive fordelt mellem 2 rygsække.

2 personers letvægtstelt

Til den billige, men romantiske tur for to i de fattige studieår, kan et letvægtstelt til 2 personer være den geniale løsning. Lige til at smide på bagagebæreren eller hænge over skulderen i bussen, når turen går til nærmeste campingplads eller strand. Til sommerens mange festivaler kan et 2 personers telt være den perfekte størrelse, når der skal findes en ledig plads blandt de mange telte. Har du brug for lidt ekstra plads til bagage i teltet med kun 1 person, kan det være en billig løsning med et lidt større 2 personers telt.

Telt til 3 personer

Når den lille, nye familie skal på ferie med baby første gang, kan et 2 personers telt måske virke som rigelig plads, men en nyfødt har ofte bagage, der fylder mere end de voksnes (bleer, lift, pusletaske og legetøj), og et letvægtstelt til 3 personer kan derfor være et klogt valg. På kølige nætter kan et lidt større telt desuden give lidt ekstra varme med det større antal kubikmeter luft, der kan blive varmet op. Sæt teltet op allerede ved ankomst om morgenen, så solen kan få lov til at opvarme teltet i løbet af dagen – du vil værdsætte det, når den kølige aftenluft sætter ind!

Stort 4 personers letvægtstelt

Et letvægtstelt findes også i store størrelser til 4 personer. En hel familie eller et hold venner kan nyde den gode plads i et moderne telt, der intet vejer og fylder i bagagen. Ofte vil de store modeller inden for telte være inddelt i flere interne telte, så piger og drenge kan sove opdelt på festivalen, eller forældre og børn kan få hver deres kabine på sommerferien. Fyld bagagen med alt det sjove til ferien og festivalen, og spar vægten på teltet.

Letvægtstelt med ståhøjde

Den mest komfortable form for teltmodel er teltet, hvor du kan stå op i. Inden for letvægtstelte finder du naturligvis også ét med ståhøjde. Et letvægtstelt med mulighed for at stå oprejst fås til flere forskellige antal personer, men holder sig stadig på et meget lavt vægtniveau. Et 3 personers telt i letvægtsklassen med nok højde til at stå op i vejer kun 3-4 kg og fylder ligesom de andre letvægtstelte minimalt, når det er pakket sammen.

 

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmĂĄl til noget, sĂĄ kan du sende mig en mail pĂĄ [email protected]