LunocetDet er ikke uden grund at delfiners halefinner ser ud som de gør. De er nemlig utroligt effektive til at skabe fart under vandet. Lunocet er et forsøg på at lave en svømmefod der har samme effektivitet.

Lunocet bruger nogle af de samme principper som kendes fra flyvinger, med buede overflader på vingerne, så fremdriften ikke kun skabes ved at skubbe til vandet, men også gennem den hydrodynamik der opstår omkring finnen.

Lidt pudsigt så er Lunocet lavet til at man spænder sig fast med almindelige cykelsko. Det gør at fødderne er godt fikseret, men det ser ikke videre aqua-agtigt ud.

Et af de erklærede mål for Lunocet er at kunne gøre brugeren i stand til at opnå så meget fart at man kan springe helt fri af vandet ved egen hjælp – ligesom en delfin. Som man kan se på videoen nedenfor, så er målet ikke helt nået, men det er tæt på.

Lunocet får kun 3 rensdyr. Det er godt nok en vildt fed monofinne, men når man læser diverse test rundt på nettet, så viser det sig, at den faktisk ikke er bedre end klassiske monofinner.

Rensdyr Rensdyr Rensdyr

Pris: Fra ca. 4.000 kr.

Se merewww.lunocet.com

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 13. dec. 2010

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *