Instruktion og beregner til måling af fedtprocent med Durnin & Womersleys formel. Dette er den formel der også anvendes på Team Danmarks testcentre.

Denne metode er den samme, som den der bruges på Team Danmarks testcentre. Formlen er rimelig for de fleste mennesker. Dog er der en tendens til at den giver for høje fedtprocenter hos meget magre personer (2-3 %).

Der skal måles 4 forskellige steder både for mænd og kvinder: biceps, triceps, skulderblads-spids og hoftekam.

Indtast de målte værdier.
Biceps: mm
Hoftekam: mm
Triceps: mm
Skulderblad: mm
Køn:
Vægt: Kg
Fedtprocent:
%
Fedtfri kropsvægt:
kg

 

I de oprindelige formler er der taget højde for alder, da der med alderen sætter sig relativt mere fedt på de indre organer i forhold til under huden. Vi har valgt her kun at bruge den formel der gælder for 20-29 årige (hvilket man også gør hos Team Danmark). Hvis man er over 30 og utrænet, er der altså en risiko for, at man får undervurderet sin fedtprocent.

Referencer:
Durnin JVGA, Womersley J. Body fat assessed from total body density and its estimation from skinfold thickness: measurements on 481 men and women aged from 16 to 72 years. Br J Nutrition. 1974; 32: 77-97.
Siri WE. The gross composition of the body. pages 239-280. IN: Lawrence JH, Tobias CA (editors). Advances in Biological and Medical Physics. Academic Press, Inc. Advances in Biological and Medical Physics. 1956; 4: 239-280.

Similar Posts

10 Comments

 1. Hejsa.
  Hvor kan man købe denne tang. har selv afprøvet målingerne gennem studiet, men fandt aldrig ud af hvor jeg kunne rekvirer tangen.

 2. Hey jeg arbejder på materiale til en testtrailer. Jeg savner de rigtige formler der er bag den ovenstående omregner. Der er åbenbart forskel på mænd og kvinder det er der ikke i den formel jeg har foran mig nu. Er der evt en webmarster der kan sende en formel til mig. På forhånd tak
  Trine

 3. Hej
  Jeg har været inde på bodyman.dk for at finde de oprindelige formler og ved ikke om det er mig der er blind, men kan ikke se dem nogen steder. Kunne du evt. sende et komplet link til dem?

  På forhånd mange tak.

  Louise

 4. Så lige datoerne på på kommentarerne og indså at det var tangen man kunne finde på bodyman – så forstår jeg bedre! Men er der et sted hvor man kan se de rigtige formler?

 5. Her er formlen (hvor der også tages hensyn til alder):
  S = Summen af alle 4 hudfolder i mm
  A = Alder i år
  d = 1,1714 – 0.063 * log(S) – 0.000406*A
  Fedtprocent [%] = 495 / d – 450

 6. Formlen -> Måske skulle du angive din kilde, for det ligner ikke formlerne fra den oprindelige publikation af Durnin & Womersley. Her havde de seperate formler for hver alderskategori, hvilket gav nogle lidt voldsomme spring, når man skiftede til en anden alderskategori. Din formel er sikkert en udemærket fortolkning (har ikke regnet på den), men en kilde er altid en god ting.

 7. Hvordan ser formelen ud til beregning af fedtprocenten hos kvinder? Hvor der også tages højde for alder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *