Her finder instruktion og beregner til at måle din fedtprocent med Jackson og Pollacks formel, hvor der skal måles 3 steder på kroppen.

Denne metode anbefales som standard af ACSM (American College of Sports Medicine). Denne formel er bedst egnet til folk med en relativt lav fedtprocent. I nogle tilfælde vil denne formel have en tendens til at undervurdere fedtprocenten.

Mænd skal måle ved bryst, mave og lår. Kvinder skal måle ved triceps, hoftekam og lår.

Indtast de målte værdier.
Bryst:
mm
Mave:
mm
Lår:
mm
Alder:
År
Vægt
Kg
Fedtprocent:
%
Fedtfri kropsvægt:
kg
Mænd

Indtast de målte værdier.
Triceps:
mm
Hoftekam:
mm
Lår:
mm
Alder:
År
Vægt
Kg
Fedtprocent:
%
Fedtfri kropsvægt:
kg
Kvinder

 

Referencer

Jackson AS, Pollock ML. Generalized equations for predicting body density of men. Br J Nutr. 1978; 40: 497-504.

Siri WE. The gross composition of the body. pages 239-280. IN: Lawrence JH, Tobias CA (editors). Advances in Biological and Medical Physics. Academic Press, Inc. Advances in Biological and Medical Physics. 1956; 4: 239-280.

Similar Posts

12 Comments

 1. Det giver ingen mening

  Bryst: mm 910
  Mave: mm 800
  Lår: mm 510
  Alder: 16 År
  Vægt 65 Kg
  Fedtprocent: -380,8 %
  Fedtfri kropsvægt: 312,5 kg

  Hvordan skal jeg tolke det?

 2. Ja, noget er helt galt.
  Jeg fik også nogle helt meningsløse tal ???
  Fedtprocent: -367,1 %
  Fedtfri kropsvægt: 308,3 kg

 3. Der mangler vel i bund og grund også et mål for eller referance i forhold til hvad der er normalt i fedtprocent.. Eller hvad profesionelle sportsudøvere/m odeller osv. har, og hvad en normal person f.eks. over 20 år, burde ligge imellem…?

 4. ja mm er det nok ikke målt i, men hvis jeg så tager i cm, bliver det mere korrekt, men sammenlignet med en rigtigt test (hvor strømmen løber igennem mig), så er der godt nok KÆMPE forskel…

 5. Forstå da lige lidt.

  Kig på illustrationen? Den viser TYDELIGT hvilke steder på kroppen der skal måles. OG som der blive nævnt er det en HUDFOLDES TYKKELSE der skal måles, IØVRIGT med en specielt fremstillet fedttang som det så fint hedder.

  Crist >

 6. Det er jo hudfolden og ikke omkredsen, der skal måles med en specielt godkendt fedttang.

  @Jonas – Hvis du har en delle, der er 80 cm tyk på maven men kun vejer 65 kg, så hænger det jo slet ikke sammen med mindre, du ikke består af andet end denne delle *lol*

  mvh.

  TS
  http://www.loebesiden.dk

 7. Hej!
  Jeg har lige bestilt en fedttang fra bodylab. Jeg fulgte instruktionerne og min fedtprocent er målt til 0,7 hvilket jeg ikke forstår. Her er hvordan jeg gjorde så håber jeg der er nogle der kan udpege fejlen,

  Jeg griber fat om fx. maveskindet lige ti venstre fra navlen, hiver lidt ud, bider fat med tangen og presser til de 2 pile står uden for hinanden. Den viser lige nøjagtig 2 mm. Gør det samme med de 2 andre punkter og skriver ind i skemaet på
  http://www.motion-online.dk/sundhed_og_ … s_maaling/

  Jeg har testet om den måler rigtigt ved at lade den måle tykkelsen af min tommelfinger, hvilket den rammer meget godt, så tror ikke den er konstrueret forkert. Jeg er slank, 190 cm høj og vejer 79 kg og muskuløs, men jeg forstår simpelthen ikke resultatet. Nogle forslag?

  Mange hilsner
  Jacob Mouritzen

 8. Hej Jacob
  Du har højst sandsynligt målt den til 7 mm., hvilket lyder meget fornuftigt, så skriv 7 og ikke 0,7 i tabellen. Og husk at tage ordentligt fat om maveskindet med den ene hånd, mens du måler med den anden.
  Hilsen Alexander

 9. Det er dine tal når du griber fat de forskellige steder med en fedttang ikke et målebånd 🙂 troede jeg også i starten..

 10. Jeg begriber ikke, hvorfor folk målet omkreds osv. Når der flere stedet tydeligt står skrevet, at dette er en målemetode ved hjælp af fedttang. Altså det står i overskriften folkens! Kom nu lige…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *