Mountainbike-sporten er fortsat i udvikling hvad angår popularitet i Danmark, og det er med god grund. Sporten kombinerer nemlig motion og natur på bedste vis, og de fleste kan være med i skovene og på stierne, da udfordringerne mere eller mindre kan tilpasses efter evner og behov. Der er dog en huskeregel, som også gælder for så mange andre aktiviteter: man må aldrig gå ned på udstyr. Overvejer du at investere i en mountainbike, kan du forhåbentlig få et par fornuftige købsråd med på grusvejen, hvis du læser med i det nedenstående.

 

Find den rigtige cykeltype

Der findes naturligvis adskillige cykeltyper, som varierer på mange områder. Hvad angår materiale, produceres cyklerne almindeligvis i to materialeformer – hhv. carbon og aluminium. Carbon er både lettest og stærkest, men det er også mere kosteligt end aluminium. Cyklerne kommer overordnet med to affjedringstyper i form af hardtail og fuldaffjedring. Hvor hardtail kun afdæmper på forgaflen, virker fuldaffjedringen både fortil og bagpå, hvilket øger kontrolniveauet.  Dette giver selvfølgelig også udslag på prisen. Når det kommer til hjulstørrelserne, veksler disse primært ml. 27,5” og 29”. Hjul med 27,5” tilbyder en bedre manøvrering, hvorimod de 29” øger fartniveauet.

 

Andre overvejelser

Husk at kigge på den kønsspecifikke geometri ift. cyklen, da der er forskel på udformningen af disse ud fra køn. Et andet vigtigt aspekt er bremserne, som kommer i to forskellige typer: skivebremser og såkaldte v-bremser. Her er skivebremser det foretrukne valg, da de generelt har en høj bremsevirkning. Skivebremserne findes i både mekaniske (hårdere at bremse) og hydrauliske (lettere at bremse) udgaver. V-bremserne påvirkes mere at vejr og miljø, hvorfor disse er det billige alternativ. Grundlæggende er det hensigtsmæssigt selv at tage ned i forskellige butikker for at prøve og blive klogere på de forskellige mountainbikes. Mangler du et par kroner til investeringen, kan du finde hjælp på https://kviklanet.dk/laan-penge/betal-senere/.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *