P90XJeg har set mange DVD-træningsprogrammer, men efter at have prøvet P90X vil jeg godt kåre det som det mest effektive 90-dages program man kan købe sig til. Med dette program kan du faktisk – hjemme i stuen – komme i dit livs form på 3 måneder.P90X er meget udbredt i udlandet – specielt i USA, og markedsføringen af det har i høj grad været via såkaldte “infomercials” (info-reklamer), samt masser af “før” og “efter” billeder af begejstrede brugere. Det gør, at man ved første øjekast får indtryk at et TV-shop-agtigt produkt der lover langt mere end det holder. Ved et tilfælde begyndte jeg at undersøge konceptet lidt nærmere, bl.a. ved at lede efter objektive anmeldelser fra uvildige kilder. Og her kom overraskelsen – der var stort set ingen negative omtaler af P90X. Meget usædvanligt på det ubarmhjertige internet.

P90X

Det skal siges med det samme: den væsentligste grund til at P90X virker, er at du skal lave rigtig meget hård træning. Du skal træne ca. 1 time hver eneste dag i 90 dage. Derudover lægger programmet op til, at du følger en diæt. Den grundlæggende skabelon for træningsplanen er, at du træner noget forskelligt alle ugens 7 dage. Ugeprogrammet gentages i 3 uger efterfulgt af en lidt anderledes lettere 4. uge. Dette fortsætter op til 12 uger og undervejs bliver der løbende introduceret nye træninger.

De 12 forskellige træninger, der anvendes i programmet, er meget varierede og involverer både styrke, kredsløb, smidighed og koordination. Al træning kan laves hjemme i stuen og det eneste udstyr der kræves er en chin-up bar samt elastikker eller håndvægte.

Programmet kan bruges af både mænd og kvinder og selv om træningen er så hård, så selv de hårdeste bliver presset, så gives der samtidigt anvisninger til hvordan begyndere skal modificere øvelserne, så (næsten) alle kan være med.

P90X

DVD-træninger har det med at blive irriterende når man har lavet dem et par gange, men P90X er utroligt professionelt produceret og træneren Tony Horton har en rimelig god stil. Desuden kan man nemt slå snak fra på lydsporet, så man kun får vigtige stikord.

Jeg har selv brugt P90X som supplement til anden træning, men hvis du følger 90-dages programmet og spiser konsekvent sundt i samme periode, så vil du faktisk få forbedringer, der ligner det programmet lover. Måske en ide til et nytårsfortsæt?

P90X’s hjemmeside: www.beachbody.com

P90X kan bl.a. købes hos Amazon.co.uk til ca. 900 kr.

 

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 7. november 2011.

Similar Posts

25 Comments

 1. Det er et rigtigt godt all round træningsprogram som ret hurtigt giver et flot pump i hele kroppen.

  Man kan evt. springe cardio øverlserne over, go tage de 90 dage på den halve tid, det giver også rigtigt gode resultater, hvis ikke man har en masse fedt der skal forbrændes.

 2. Har selv programmet og kan kun sige det er fantastisk og virkelig hårdt, man bliver seriøst udfordret og hvis man holder diæten så bliver man altså “rippet” så det ligner af noget.
  God træning til alle der prøver det.
  Som Tony ville sige: “Welcome to the gunshow” 🙂

 3. Har også programmet og har kørt det to omgange. Det leverer hvad det lover. Man skal bare følge dieten og træningen, så er der resultater. Har selv pre-ordered P90X2 som skulle ankomme inden jul.

 4. Hvor kan det bestilles til Danmark? Den officielle side sender kun til US og Canada… :/

 5. Programmet virker rigtig godt, men mest fordi det er pissehårdt. Det er svært at holde motivationen til så intensiv træning over en længere periode, og jeg opgav at køre videre med det fordi jeg ikke har 1-1½ time til træning hver dag. Jeg tror alle der trænede så intensivt i 90 dage ville se gode resultater, uanset om de brugte P90X eller et program fra den lokale fitnessinstrukt ør.

 6. Jeg har lige fået en mail på at mit p90x2 er på vej. Fik super resultater med 1’eren 😛

 7. Hej folkens. Er der nogle som kan fortælle mig hvor dette træningsprogram kan købes i DK? bliver sendt til deres shop over atlanten.

 8. Hej Lars

  Jeg er vildt interesseret i at købe dit program hvis det er som nyt og til en god pris:-)
  Jeg tænker en 500 las…? Er det noget vi kan finde ud af?

  Vil rigtig gerne høre fra dig

 9. Hey jeg har lige fået p90x i julegave og jeg har lige et par spørgsmål.
  1: er der vigtigt at ens chin up bar har alle mulige funktioner?
  2: nogen der ved hvor man kan købe en velegnet chin up bar?
  3: er kostplannen vigtig at følge?

 10. Men hvor kan det købes i dk? Passer de amerikanske dvd’er i en dansk maskine? Og er der en, der vil sælge mig sine brugte dvd’er til en god pris er jeg frisk 🙂

 11. Jeg har lige et par spørgsmål jeg håber der er nogle der kan hjælpe med:-)
  Virker dvd’erne i en dansk dvd maskine? og Hvad er forskellen på 1’eren og 2’eren?

  På forhånd tak.

 12. Hej, jeg har sættet her i helt ny og ubrudt udgave – jeg skal have 700 plus evt porto for det

 13. P90W er fantastisk, ingen tvivl om det. Men i samme omgang er det vigtigt at nævne at Insanity, også fra Beach Body er super fedt! – Det er nogen lunde det samme koncept, du træner bare uden nogle redskaber, måske maks en måtte ´hvis duhar brug for det. Det kan gøres hjemme i stuen og er oplagt til hvis man vil ændre lidt i sin træning stil. Dette program kører over 2 måneder og resultaterne er vilde, Shaun T. er en fantastisk motivator og der bliver løbende gjort test’s så man kan se sine egne femskridt. Jeg gør det uden recovery shaken og diæten, og kan stadig se vanvittige resultater! – Prøv det!!

 14. til dem der vil købe det. Det kan hentes ganske gratis mange steder på nettet, det samme kan insanity. Og yes de virker rigtig godt begge programmer, har selv kørt Insanity og er nu i gang med begge på samme tid, av av av siger jeg bare.

 15. Den nye P90X 2 – “the next P90X” er udkommet og ser fantastisk ud, nye øvelser, og mere udstyr bruges.

  Kan købes i flere udgaver hvor det nye træne-udstyr følger med i prisen.

  Har selv P90X (1’eren) og det rykker i mig for at købe 2’eren 🙂

  Tony er total oplagt som altid 😀 😀

 16. Hvordan bestiller jeg det i DK, så jeg slipper for at told & skat kommer efter mig? gerne P90X 2 …

 17. Hvordan får man fat i det. Går man ind på den officelle side er det kun i usa og canada ?.

 18. er der mulighed for at købe det i en dansk butik? eller ved i om det kommer til at koste ekstra i forsendelse, hvis man køber det fra deres hjemmeside?

 19. Citerer carina-g-n:

  Hej, jeg har sættet her i helt ny og ubrudt udgave – jeg skal have 700 plus evt porto for det

  hej har du det stadig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *