Punkterfri cykeldæk


Ikke alle er klar over at der findes punkterfri cykeldæk, da det næsten lyder for godt til at være sandt. Men der findes rent faktisk cykeldæk som er punkterfrie. Der er ikke noget værre end at skulle trække sin flade cykel hjem eller hen til den nærmeste cykelsmed på grund af en flad cykel. Den kedelige tur kan du undgå hvis du anskaffer dig punkterfri cykeldæk.

 

Sådan holder du dine punkterfri cykeldæk

For at dine punkterfri dæk skal holde så længe som muligt er det vigtigt at du vasker dine dæk jævnligt, dette er der flere grunde til. En jævnlig vask af dine dæk er med til at forlænge leve tiden på dine dæk med 4 gange så lang tid som uden vask. Grunden til at dette er smart er fordi, der ofte er småsten og grus på dine dæk som kan sætte sig fast og skabe punktering. Bruger du din cykel meget på ujævne områder som skove og grusstier, bør du vaske dine dæk hver eller hver anden gang du har brugt den.

Udover at vaske dine dæk, har det stor betydning for holdbarheden hvor du har opbevare din cykel henne når den ikke bliver brugt. Hvis din cykel står uden for, vil den hurtigt blive grim og rusten. Derudover vil dine dæk hurtigere blive møre, hvilket også gør at holdbarheden forkortes gevaldigt. Derfor er den en rigtig god ide at opbevare den under tag og allerbedst i et skur.

 

Kan punkterfri dæk punktere?

Det korte svar er, ja det kan de godt. Det lidt længere svar er at ikke alle punkterfri dæk er ens. Det vil svare lidt til at sige om alle cykelhjelme sikre du ikke slår hoved ved styrt. Forstået på den måde at der jo selvfølgelig er forskel på holdbarhed i forhold til mærke og model, afhængigt at kvaliteten.

 

Hvad er kevlar dæk?

Kevlar er det materiale som punkterfri dæk er lavet af. Kevlar lavet af syntetiske fibre og er 5 gange stærkere end stål og langt mere fleksibelt. Dette er også grunden til at disse dæk har så svært ved at punktere. Kevlar bliver blandt andet også brugt til skudsikreveste, hjelme og skudsikre køretøjer.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]