ROMDenne træningsting har fået øgenavnet “The time machine” – bl.a. fordi producenten hævder, at man med 4 minutters træning kan opnå det samme som med en times løb. En tidsmaskine er selvfølgelig ikke gratis og denne koster næsten 100.000 kr. Det sagt, så kunne det faktisk være rigtig sjovt at eje en.

Maskinens egentlige navn er “ROM“, som står for Range of Motion. Det henviser til at maskinen er lavet til at der skal arbejdes med så store bevægeudslag som muligt – hvilket faktisk er en ganske fornuftig ting. Belastningen skabes ved at et ret tungt svinghjul (40 kg) skal roteres. Alt efter ens fysiske form vil man være i stand til at rotere svinghjulet hurtigt eller langsomt.

ROM

Det grundlæggende princip er at der kun skal arbejdes 4 minutter af gangen. Disse 4 minutter skal til gengæld være med superhøj intensitet. Nu er der måske nogen der vil forvente at jeg straks fejer dette af bordet, men det er ingenlunde tilfældet. Tværtimod vil jeg understrege at hvis man tilføjer 4 minutter med høj intensitet til hver eneste dag, så gør det en meget stor forskel sammenlignet med slet ikke at træne. Kan det svare til en times anden løb? Nej, men det kan dog komme tæt på værdien af f.eks. en times rolig gåtur.

ROM

På den forreste del af ROM laver man overkropstræning og på den bageste del underkropstræning. Begge steder med et ekstremt stort bevægeudslag. Det ligner gode træningsbevægelser, men ret beset vil en god romaskine til ca. en tiendedel af prisen nok være mere effektiv.

Pris: Set på nettet til $15.000.

Læs merefastexercise.com (men pas på – sitet er fyldt med nonsens!)

3 stjerner – selve maskinen kan muligvis få 5 stjerner, men der ryger en stjerne for deres måde at markedsføre den på og en stjerne for den høje pris.

 stjerne  stjerne  stjerne

Skrevet 29. marts 2007

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *