Vil du gerne være en god løber, er det vigtigt, at du ikke kun har fokus på at løbe. Du kommer nemlig til at nå til et punkt, hvor du ikke kan presse din krop yderligere. Ved at dyrke forskellige sportsgrene kan du træne mere hver uge uden at risikere skader.

Hvis du gerne vil forbedre din løbeform, skal du ikke kun have fokus på at løbetræne. Ved at styrke din krop med andre former for træning kan du nemlig forbedre dit løb. Derfor er det oplagt for dig, at du i hvert fald en gang om ugen dyrker en anden form for sport.

Interesserer du dig for fodbold, har du sikkert set misundeligt på, hvordan Cristiano Ronaldo kan løbe op og ned af banen uden på noget tidspunkt at virke træt. Det skyldes, at han følger en ganske særlig diæt og bruger meget tid på at træne på andre måder end bare at løbe. For eksempel dyrker han både styrketræning og svømmer ved siden af sin løbe- og fodboldtræning.

Det er helt sikkert også hans store udholdenhed og styrke, der er med til at gøre det så spændende at se en kamp med ham, og som sikrer ham så gode odds i fodbold betting hos 888Sport og lignende sider.

Svømning forbedrer din kondition

Har du trænet løb i mange år, kan det være svært for dig at presse dig selv yderligere, uden at du får skader af det. Men samtidig ved du jo, at det er muligt for dig at blive bedre og at yde mere. I det tilfælde bør du gå i gang med at svømme. Når du svømmer, bruger du ikke benene lige så meget, hvilket giver dem en pause.

Med svømning kan du derfor presse dig selv og forbedre din kondition uden at være bange for, at du får skader i benene. Den bedre kondition er noget, som du kan mærke, når du tager løbeskoene på.

Træn som til et triatlon for at blive en bedre løber

Generelt er det en god ide for dig, at du træner som om, at du skal dyrke en triatlon, når du gerne vil forbedre dit løb. Det betyder altså, at du ikke bare skal svømme, men at du også bør cykle, styrketræne og lave konditionstræning på maskiner.

Grunden til det er, at du kan træne meget mere, når du træner på forskellige måder. Hvis du kun løber, er det svært for dig at presse din krop mere, uden at den får træthedsbrud. Med en anden træningsform, hvor du bruger nogle andre muskelgrupper, kan du holde til at træne flere timer om ugen.

Skiløb styrker musklerne i benene

Når du står på ski, får du fat i mange af de samme muskelgrupper i benene, som du gør, når du løber. Dermed er sporten naturligt med til at styrke dit løb. Derudover forbedrer du din kondition, hvilket gør, at du også vil blive bedre til at løbe.

For mange føles det ikke som, at de dyrker motion, når de står på ski. I stedet har de det sjovt med at dyrke sporten og koncentrerer sig om at komme ned af bjerget. Dermed bliver det en motionsform, der ikke er hård for dig at komme i gang med.

Yoga mindsker risikoen for skader

Når du dyrker yoga, bliver din krop mere smidig. Det er med til at gøre, at du mindsker din risiko for skader. Den form for yoga, der hedder yin yoga, er den bedste til at gøre dit bindevæv mere smidigt.

Udover smidigheden hjælper yoga dig også til at lære din krop bedre at kende. Mange løbere får skader, fordi de bliver ved med at presse på, selvom de egentlig burde være stoppet. Med yoga får du en naturlig fornemmelse for, hvad din krop kan klare.

Alsidig træning gør dig til en bedre løber

Hvis du gerne vil være en god løber, er det altså vigtigt, at du sørger for at dyrke en alsidig form for træning. Med de forskellige former for træning kan du have fokus på forskellige aspekter af din krop og kan samtidig presse dig selv mere uden at risikere skader på grund af det.

 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *