Selv om motion kan være noget så simpelt som en løbetur på de nærmeste gader, så er det ikke alle fitness-drømme, som er helt billige. Har du en drøm om at gennemføre en Ironman eller være bjergrytter i de smukke og ubarmhjertige franske alper, så kan der være brug for finansiering.

 

Der er ingen tvivl om, at det altid er bedst, hvis man kan købe kontant i stedet for at låne. Der er omkostninger forbundet med at låne penge, og selve kreditomkostningerne afhænger af låneudbyderens prissætning. Derfor bør man altid undersøge bankernes prissætning ordentligt, inden man accepterer et tilbud. Dette gøres ved at sammenligne ÅOP, da dette tal indeholder alle omkostningerne forbundet med lånet.

 

At låne pengene behøver ikke være nogen dårlig løsning, hvis man blot undersøger lånemarkedet ordentligt forinden. I flere butikker kan man endda finansiere motionsudstyr uden renter. Det er nemlig butikken, som betaler finansieringsgebyrerne for dig!

 

Tre ting du med god samvittighed kan låne penge til:

 

 1. Ironman

Det er ikke billigt at gennemføre en Ironman. Selve tilmeldingen til løbet er ikke den høje udgiftspost, men det er forberedelserne og udstyret derimod. Vælger man at træne med en personlig træner, kan det hurtigt blive dyrt, da man som minimum bør træne i 1-2 år, hvis man er i en nogenlunde god grundform.

 

Udgifterne til en Ironman inkluderer bl.a.:

 • Tilmelding til løbet
 • Cykel/løbe/svømmetøj
 • Løbesko
 • Cykelsko
 • Racercykel
 • Specielle strømper
 • Cykelhjelm (enkeltstartshjelm)
 • Sportssolbriller

 

Den dyreste enkeltpost er uden tvivl racercyklen. Denne kan dog erhverves i alle prislag, men der er stor forskel på kvaliteten.

 

 1. Udlev cykelrytterdrømmen

Flere og flere tager på rejser til alperne, hvor de kan udleve deres cykelrytterdrømme. Det kan gøres ganske billigt, hvis man blot er med for sjov, men hvis man har høje ambitioner, så bliver udstyret dyrt.

 

Som nævnt foroven ved udstyr til en Ironman, så er cyklen og udstyret dertil den dyreste post. Derfor er cykelrytterdrømmen ikke ligefrem billig.

 

Et af de gode aspekter ved en racercykel er, at den kan sælges igen, hvis man beslutter sig for at købe en ny. Løbebukser, strømper, løbetøj osv. er sværere at afstå, og man må derfor forvente en 100% afskrivning på den slags.

 

 1. Sejlsport

Det er ekstremt dyrt at dyrke sejlsport, hvis man selv vil eje en båd. Er man medlem af en bådklub, hvor man lejer/låner en båd, så er det selvfølgelig billigere, og i så fald er der næppe brug for et lån.

 

Vælger man at købe en båd selv, så kan der være brug for et lån. Det er dog vigtigt, at man udarbejder et nøjagtigt budget, da det ikke er billigt at købe nye sejl, bådmaling osv.

 

Ligesom med cyklen, skal båden dog ses som et aktiv, der vil opretholde en vis værdi. Derfor kan man med god grund også strække løbetiden noget længere, da båden ikke taber hele værdien med det samme. Hertil skal det siges, at en båd selvfølgelig holder sin værdi bedre, hvis man plejer den godt.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *